custom roms


Last Updated:

  1. sniper8752

    sniper8752 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    220
    Likes Received:
    2
    so this has probably been discussed before, but i haven't seen too many custom roms for the aria. are there any good ones out there?
     

    Advertisement
  2. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    57,614
    Likes Received:
    70,271
  3. sniper8752

    sniper8752 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    220
    Likes Received:
    2
    i saw the first link, it requires 2.2? i only have 2.1. the latest aria update does not have froyo, right? what is the cm-6? s orry, new to all of this.

    and i just found out my model number is the htc liberty... this is the same thing as the aria?!
     
  4. tpbklake

    tpbklake Well-Known Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    225
    Likes Received:
    46
    Yes, the AT&T Aria is also known as the HTC Liberty. CM 6 is Cyangenmod 6 which is based on Froyo 2.2. It is built from the Froyo 2.2 SDK and it about as close to vanilla Android as you can get.

    Regards,

    Tom
     
  5. anika200

    anika200 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    3
    There are two custom roms that I know of at the moment.
    1) ROM: Liberated_Aria - xda-developers

    This one is basically the stock system 2.1 with updated kernel and bloatware removed. Very nice and works great.

    2) CyanogenMod-6 for Aria: It's soo sexy - the proof is in the kernel! V6.0.0 (08/27/10) - xda-developers

    This one is a complete update to 2.2 with absolutely no google apps or bloatware Or HTC Sense. This is also a very nice rom and works well. Please note that this rom is does NOT have HTC Sense UI.
     
  6. RocketRay

    RocketRay Active Member

    Joined:
    Jul 11, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    I've tried to install the b005 ROM using reflash 3.1 but I think only boot.img made it over. There's a lot of stuff in the META-INF/ and system/ directories, how do I get that installed?
     
  7. anika200

    anika200 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    3
    I am sure that a new flash would be much easier to do than moving all that stuff with adb.

    I have never used reflash 3 before so can not comment on that.
    I always used unrevoked3 and then used adb or some other method to get the new rom zip file to the sdcard. Then boot into recovery holding the Volume minus button while you turn on the power. Then select update from zip file and select the file you put on your sdcard. This has worked for me without problems on all tries.
     
  8. strose09

    strose09 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    1
    What is the difference between update from zip vs install from sdcard? I'm getting an error trying to install a custom rom I copied onto the sd card.
     
  9. anika200

    anika200 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    3
    Are you referring to the entry in the ClockworkMod Recovery menu when you reboot into recovery mode? Specifically >> apply sdcard:update.zip?

    I get the idea that this is a historic or test menu item left in the build. I do not think there would be Any difference with installing a rom you renamed to update.zip or from installing a rom with a custom name from the sdcard. The only difference would be in selecting either one from the ClockworkMod Recovery menu.
     
  10. strose09

    strose09 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    1
    Ok thank you for the clarification. I"m still not sure where the error is from. I'm suspecting its from the SD card itself bc I followed the directions exactly and the installation aborts when I try to install the rom.
     
  11. anika200

    anika200 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    3
    I might be able to be more helpful with a more specific description BUT maybe you have not toggled the signature verification? Otherwise, yeah it may be a bad file, corrupted or something. It could also be a bad sdcard but that is rare. Did the card get exposed to heat, cold, strong magnets or water?
     
  12. strose09

    strose09 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    1
    I get an MD5 checksum error. I first used Liberated Aria, and got the error then I used another rom that is stock minus the bloatware and that failed the same way.
     
  13. anika200

    anika200 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    3
    yeah that sounds like a bad file. Where are you getting this error from? Is it after you check it when you download the rom? You do check it after download, right? If you are getting it from the phone/recovery then you still need to check the download md5 and then start from there.

    I hardly ever have trouble with corrupt downloads or files but you never know. Anyway this is the first place to start.
     
  14. strose09

    strose09 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    1
    Oh man I haven't been checking it after I download it. I'll try to find a reliable source to download Liberated_aria.

    Forgot to mention when I try to back up my phone using nandroid it backs up everything except the SD card now.
     
  15. RocketRay

    RocketRay Active Member

    Joined:
    Jul 11, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    reflash 3.1 is rEVOked3. When you run it you can select a recovery image to flash, so that's what I did. My firmware version is 2.1-update1, and my kernel is 2.6.29-885f0b88.

    Haven't used adb yet, haven't had time to figure it out. Guess I'll have to make time.

    Thanks for the reply.
     
  16. anika200

    anika200 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    51
    Likes Received:
    3
  17. RocketRay

    RocketRay Active Member

    Joined:
    Jul 11, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
  18. strose09

    strose09 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    1
    Is it necessary to partition the SD card prior to installing a ROM?

    Update.... I downloaded Rom Manager on the open market and installed Liberated _Aria and it worked!!!! Looks like it's the same as stock minus the bloatware. Maybe I'll try that Cyanogen Mod 6 rom next. Can I delete the zip file now to save space on the SD Card?
     
  19. sniper8752

    sniper8752 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    220
    Likes Received:
    2
    this may come off as dumb, but what does it mean to "partition" it? does it mean to reserve a spot for some software?
     
  20. strose09

    strose09 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    1
    Yes that's what it means, not a dumb question.
     

Share This Page

Loading...