Fix for those having Facebook fot HTC Sense problemsTips


Last Updated:

  1. hbk5585

    hbk5585 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    16
    Hey,

    I in no way take credit for this, but I haven't seen this posted in this forum...I found this in the xda forums, and it works!

    For anyone having problems syncing to Facebook for HTC Sense:

    1)Go to your facebook profile on your computer browser

    2)Got to Info, then Edit profile

    3)Go to Education And Work

    4)Under employer: I changed both position and city/town to include whatever city you are currently in. If you have multiple employers (past and present), change those too

    5)Go to your Incredible, settings, accounts & sync, Facebook for HTC sense, sign in & it should work..

    Again, I take no credit for the find...just noticed that it hasn;t been posted here yet...and I can confirm that it works.
     

    Advertisement
  2. Mischka7

    Mischka7 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    217
    Likes Received:
    14
    What type of sync problems were you experiencing?
     
  3. hbk5585

    hbk5585 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    16
    Basically (and this goes for whether or not you rooted or what ROM you had)...if, for whatever reason, in Accounts and Settings, did not have Facebook for HTC Sense already installed & synced (let's say you wiped your phone for example and needed to set up your accounts again)...it would not let you enter the account (it gives an error message)...
    those people who have had there accounts already set up most likely wouldn't notice it.

    There have been many posts throughout the forum detaling the problem...
     
  4. howarmat

    howarmat Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    1,580
    Likes Received:
    229
    works for the GF...thanks!
     
  5. mrjinglesusa

    mrjinglesusa Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    381
    Likes Received:
    119
    Connection error when trying to refresh Friends list in People app. Still no friends showing up.

    This does at least get rid of the looping error about being unable to log in to Facebook however.
     
  6. jmak512

    jmak512 Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Didnt work for me but thank for the input
     
  7. Asuryan9

    Asuryan9 Active Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    9
    I just cant sync my contacts, otherwise FB works fine for me mostly, this didnt seem to help, hope it can help others with worse Facebook problems.
     
  8. howarmat

    howarmat Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    1,580
    Likes Received:
    229
    also make sure you just change all the locations to match. and use the facebook suggestions for the locations.
     
  9. hbk5585

    hbk5585 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    16
    Agreed...play around with it...I got mine to work, so I know it's do-able. Try changing around the locations & positions...try different combos, like Matt said, try the auto-suggestions, etc...it took me a couple mins of playing around to get it to work..

    On a related note, not all of my facebook friends are showing up in the people app...I'm assuming its because this is a workaround & not a true fix...HTC for Facebook is still a little messed up...but this is better than not working at all...so I'll take it...;)
     
  10. howarmat

    howarmat Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    1,580
    Likes Received:
    229
    reboot to see if that helps after doing this
     
  11. Old Member

    Old Member Well-Known Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    2,586
    Likes Received:
    1,905
    OK this fix worked with my wife's phone, getting it to set up an account. It doesn't solve the problem of syncing contacts and pictures. If anyone gets a fix for that, let me know. :D
     
  12. JulieJHawk

    JulieJHawk Active Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    5
    you can download app from the market called SyncMyPix and get profile pictures from facebook. it is just a temproary fix until the facebook issue is resolved but you can at least have pictures for your contacts in the meantime...
     
    Old Member likes this.
  13. Lifeguard17

    Lifeguard17 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    29
    Keeps locking up my exchange account.
     
  14. Old Member

    Old Member Well-Known Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    2,586
    Likes Received:
    1,905
    This is a PITA to do but at least it works. Thanks again. This forum is AWESOME.
     
  15. behrooz

    behrooz Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    91
    Likes Received:
    4
    great fix ! thank you, I hated not begin able to get in to my FB or the friend stream you ROCK !
     
  16. thepay

    thepay New Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    3

Share This Page

Loading...