fresh 2.1.1 audio problem?


Last Updated:

  1. cafolla2

    cafolla2 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    1
    so for some reason my phone has the audio problem from the early 2.1 roms with fresh 2.1.1, is anyone else experiencing this problem, and is their any fix yet?
     

    Advertisement
  2. 330D

    330D From My Cold Dead Hands VIP Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,863
    Likes Received:
    779

    You can try this.... Some have had success, some haven't


    [FIX] Audiofix. Simple - xda-developers

    Good Luck!
     
  3. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175
    I did a test on mine with 2.1.1.. I called my cell from my work phone.. everything worked.
    I hung up and called it again 5 minutes later. no audio..

    so I flashed the AudioficRC
    called my phone again from work line.. audio worked (as expected since the phone was rebooted).
    called again after 5 minutes.. audio still worked...
    called again after another 5 minutes .. audio still working
    called again after another 5 minute break. audio still working.

    now does this mean the problem is gone for good... no. even with the fix in place, there will be the random occurrence of no audio. It's all related to a driver issue in the new kernel. does that mean it'll happen forever? no it doesn't. if HTC hasn't figured it out and made the changes before the release then the Devs will fix it once the kernel source is released.

    look on the bright side... at least our phones don't go into a pseudo airplane mode at random times like my wife's Moment... would have thought that would be fixed in their 2.1 update... it wasn't
     
  4. Heaterz16

    Heaterz16 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Messages:
    104
    Likes Received:
    16
    So, my wife's phone has this problem, I have no issues, both running Fresh 2.1.1. Has anyone reported this problem with the official 2.1 RUU?
     
  5. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175
    it can happen on the official release as well as any of the 2.1 ROM.. at least you have an option to try and fix it if you're rooted. So far the fix has worked on my phone.
     
  6. 330D

    330D From My Cold Dead Hands VIP Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,863
    Likes Received:
    779
    I also flashed the fix and have had zero audio loss since tuesday, when I flashed it.
     
  7. Heaterz16

    Heaterz16 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 19, 2010
    Messages:
    104
    Likes Received:
    16
    ok, guess I will try the fix then, just curious if non-rooted users experienced the same issue.
     
  8. jmonahan

    jmonahan Active Member

    Joined:
    May 8, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    3
    I just applied the fix has anyone figured out how to test for the problem to see if this worked or is it just wait and hope? Thanks to all the great guys for their help!
     
  9. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175
    try what I did..

    call the phone... talk for a minute.. hang up.. rinse and repeat several times throughout the day... If you lose audio, hten it's broken. if not..then it's not broken yet
     
  10. jmonahan

    jmonahan Active Member

    Joined:
    May 8, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    3
    Has this happened to anyone in the middle of a call? It only seems to happen to me when making or receiving a call. Just curious.
     
  11. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175
    I thik early on a few reported that it happened if they were on a LONG call.. for me it never happened on a call.
     
  12. 330D

    330D From My Cold Dead Hands VIP Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,863
    Likes Received:
    779

    It happened to me when I was on a call, and another call came through. I tried to switch the call and whammo no audio. rebooted, and 10 minutes later, no audio. flashed the fix, and no problems since.
     
  13. snowboardracer

    snowboardracer Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I had audio loss in every 2.1 rom I tried--even Fresh 2.1.2. It happened 10 minutes into any new rom installation. I just applied the newest audio fix at XDA--2.1RUU kernel audio fix.

    Worked like a charm! 24 hours and no audio loss. Hopefully this is a final fix for us poor Hero users who were plagued with constant audio issues.
     
  14. snowboardracer

    snowboardracer Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I spoke too soon--looks like I jinxed myself. Audio loss just over 24 hours. In fact, the way I realize I have audio loss issues when not in call is that when I try to dial on the phone keypad the numbers take forever to press. I press "3" and it'll show up on screen 5 seconds later. Back to Fresh 1.1 for me.
     

Share This Page

Loading...