Hero 141mb vs Moment 261mb


Last Updated:

  1. futura65

    futura65 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Ok,
    so I was so excited to get my new Hero, I meant to write down some initial specs on the phone before I started using it, however that didn't happen. I forgot how much memory I started with as I had noticed I was down at around 93mb. So, I went to a sprint store and reset the display model back to factory settings to restore everything back to zero. Viola, 141mb, a number I seemed to have remembered. But I of course thought, that's sure is a lot less than the 512mb they advertise (seems a little false claim if the OS takes up 72% of the "space"...anyways, I then saw the moment sitting there and though hu, so I reset the Moment back to factory settings. It had 261mb at fresh start. Now that's a little more like it.

    Does the HTC stuff on the hero really take up THAT much more room on the Hero than on the Moment?

    Reading this forum I went in and cleared the cache of the browser and a few other things and gained back 12mb! Hopefully more Apps will use the internal SD card and new updates will allow for users to remove unwanted pre installed junk.
     

    Advertisement
  2. kennyidaho

    kennyidaho Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    416
    Likes Received:
    5
    It's true that the Hero is a little lean on memory. Currently at this time it's not possible to use the SD card for applications unless you root the phone and use apps2sd. There are down falls to doing this as well.

    Personally I don't even worry about it. I have 95MB left and it's more then enough in my opinion.
     
  3. futura65

    futura65 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Yeah, I mean, I feel I have loaded a great amount of necessities at this point and used, 40'ish MB of space. This is with all the sysc stuff up and running for my POP email, google calendars, My Maps on google, facebook junk, etc... plus a number of must have Apps. At this point, anything I add is because I'm bored and am using it for a toy.

    But, I was just shocked at the 120mb difference between the Hero and Moment. That's almost the amount you start with on the Hero. Just seemed a little....extreme. The 2MB card...I'm not even close on using up. Like I said, more apps need to be taking advantage of that space.
     
  4. kennyidaho

    kennyidaho Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    416
    Likes Received:
    5
    Apps can take advantage of the SD card as far as storage (Dolphin uses it to put it's cache) and a lot of apps do. However Android at this point without hacks does not allow applications to install to SD.
     
  5. pwabbit

    pwabbit Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    502
    Likes Received:
    60
    I guess it take a fair amount of memory to run the Sense UI. Good thing it's worth it. It would be nice if the Moment came with a UI as good as the Sense.
     
  6. toomuchgame441

    toomuchgame441 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    1,081
    Likes Received:
    78
    I actually removed a few apps that I downloaded that were just kind of there because I felt like the performance was lacking, after deleting a good 10 mbs of apps, files etc... my Hero is as snappy as ever. I'm not sure if the number of apps effect the performace of your Heros but you might want to minimize the amount of apps you download if not swap out new apps that you get for ones you stopped using.
     

Share This Page

Loading...