Maps problem?Support


Last Updated:

  1. Musky

    Musky Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    1,830
    Likes Received:
    369
    I'm not sure if this is a problem with my Maps program or if it is "normal". Hopefully someone can let me know.

    This first picture is as close as I can zoom in on a location:
    device1.jpg


    When I try to zoom in any closer, I get this:
    device2.jpg


    This doesn't happen with Google Earth, that works fine, this just seems to be a Maps problem. I have un-installed and re-installed any updates to Maps, although I can't do the same for the program obviously.

    This happens with ANY location. I tried some more metropolitan areas since I'm kind of in the sticks to see if that was the problem, it wasn't.

    Has anybody run into this issue before, or is it "normal" behavior? :confused:
     

    Advertisement
  2. Musky

    Musky Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    1,830
    Likes Received:
    369
    Has anybody else experienced this? Is it "normal" behavior for the program?
     
  3. fortesquieu

    fortesquieu Well-Known Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    1,079
    Likes Received:
    144
    hmm for me, if it shows that, it means it's still loading.
     
    Musky likes this.
  4. HomelessDepot

    HomelessDepot Well-Known Member

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    68
    Likes Received:
    15
    Hmm, the only time I get the dreaded 'graph paper' is when I'm moving faster than Maps can keep up. Does it do the same thing on Wifi? If you zoom too quickly, it should display the blank graph until the map fills in.

    I just tried zooming in as much as possible, and it shows everything fine. If I'm on the lowest setting and I pinch, it brings me closer but pops back out again to show the 'closest' view.

    -HD
     
    Musky likes this.
  5. Rubik76

    Rubik76 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    546
    Likes Received:
    158
    When you get to a certain level of zoom, that is what shows up. Google Maps is high-res - up to a certain point. When you reach that point, you get the magnifying glasses. It's different from Earth, which just zooms in regardless of resolution.

    The Google Maps website used to do the same thing - now it just zooms down to street view at a certain point.

    How far you can zoom in is a factor of the location. It used to be that you could zoom way in on a major metro area, but not as far on rural ones. The level of zoom on your screencap is just about right.
     
    HomelessDepot and Musky like this.
  6. Outatime

    Outatime Well-Known Member Contributor

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    1,618
    Likes Received:
    651
    Yeah the little minus signs in the magnifying glass means you have to zoom out... you've zoomed in more than the program can handle.
     
  7. Musky

    Musky Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    1,830
    Likes Received:
    369
    Thanks for the responses!

    Once I get close enough to show the "graph paper", I can sit there and it never fills in until I zoom back out. Funny thing is, I don't remember it doing this when I first got the phone. I played with it a lot, then didn't use it again until recently and then ran into this.
     
  8. woop

    woop novacane (OFWGKTA) VIP Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    5,053
    Likes Received:
    1,542
    Just curious, do you live in the boonies or a large metropolitan area?
     
  9. Musky

    Musky Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    1,830
    Likes Received:
    369
    I live in a rural area but close to a major city. When I input a downtown address of a large metropolitan area, the same thing happens.
     
  10. Rubik76

    Rubik76 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    546
    Likes Received:
    158
    I'm in Phoenix, and that's about the same level of zoom I get. Building sizes vary, but your street widths are about the same as residential streets at full zoom in my area - may be one zoom level less.

    If we really wanted to compare apples to apples, Musky could post a shot of a "neutral" map and give us the address, and we could compare - but that might be overkill ;).
     
  11. Musky

    Musky Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    1,830
    Likes Received:
    369
    I'm game, just post an address. :)
     
  12. Rubik76

    Rubik76 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    546
    Likes Received:
    158
    Times Square, New York, NY
     
  13. Musky

    Musky Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    1,830
    Likes Received:
    369
    OK, give me a few to get setup for the screen shot.
     
  14. Musky

    Musky Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    1,830
    Likes Received:
    369
    Well, I was able to zoom pretty close on this one, so it must be a normal function of the program.

    Here is as close as I could get:

    TS.jpg

    One level closer:

    TS2.jpg

    I think I'm OK :)
     
  15. sylent101

    sylent101 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    168
    Likes Received:
    6
    Anyone get a system force close when they turn on wireless networks on in locations? I can't figure out what the problem is but when I turn it on and hit agree the system crashes. I can't use my maps application without this feature working. :(
     
  16. Musky

    Musky Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    1,830
    Likes Received:
    369
    I'm not sure I understand what you mean. Do you mean turn on "WiFi" or "mobile network"?

    I just tried both and don't get a crash.

    EDIT: I see what you mean, in settings. I have "wireless networks" enabled and don't get a crash.
     
  17. sylent101

    sylent101 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    168
    Likes Received:
    6
    It's in location 6th option down with the globe like icon for some reason when i turn it on and hit agree everything crashes maybe i got a bad incredible
     

Share This Page

Loading...