New Captivate issueSupport


Last Updated:

  1. Sharkonwheels

    Sharkonwheels Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    12
    Got (2) Captivates in the house, and (2) iPhone 4's.

    My Cappy is OK - has the normal issues, as does my son's.
    Now though, his REFUSES to connect to ANY sort of mobile data.
    No EDGE, no 3G, nothing.

    Only data he can get, is turning on WiFi.

    Swapped SIM at AT&T store (I was on the way there already) as we had a SIM issue Sunday, powered off and back on...

    Anyone run into this?

    Granted, AT&T is a bit weak at my house, but never had this happen.
    Might have to take his back for a swap tomorrow, but all the stores AND online are out of screen protectors!

    T
     

    Advertisement
  2. Intervenient

    Intervenient Well-Known Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    671
    Likes Received:
    48
    Never heard of this one. Toggle with airplane mode? Turn on/off? Try driving around to see if it's a location problem? Report back, this is definitely one of the more interesting problems regarding this phone.
     
  3. Sharkonwheels

    Sharkonwheels Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    12
    When we popped in the SIM, he removed the battery, popped it in, inserted battery, closed 'er up, powered up, nothing. Just the GSM bars - no Edge, no 3G. Mine was 12 inches away, 3G, and 2-3 bars GSM.

    Did airplane mode on then off, nothing.
    Tried a power-off, then power-on, nothing.

    That was at around 6 hours ago.

    Last I spoke with him about it about 30min ago, nothing.
    Of course, he's left it at WiFi.

    He brought it to me, and I turned off WiFi, did airplane mode on and off, same deal.
    No mobile network data whatsoever.

    Strange...

    Inter: Seems kinda' unique - haven't read any complaints about something like this.
    Oh, and FYI, his is virgin - no root, no mods, just apps. LauncherPro Plus, and Fancy Widgets.

    That's the next thing I might be looking at - I did ask him if he had installed any network-centric apps, and he said he didn't think so. He's mostly into games, ringtones, ringdroid-type-things...

    T
     
  4. baji

    baji Well-Known Member

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    75
    Likes Received:
    5
    If I were in your boots, sir, I would just return the phone for an exchange. Sadly, Samsung's quality control seems to be pretty poor. A lot of people have had success with exchanging their Captivate for a new one. I have an initial run phone, and it has been great for me...but sadly it seems as though I am a part of the minority.
     
  5. Sharkonwheels

    Sharkonwheels Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    12
    Probably what I'm going to do.
    Otherwise, it's perfectly fine, had a screen protector and Body Glove case since being unboxed, hasn't been hacked/rooted/modded...

    Mebbe just one of those things...
    Mine's been fine, except for the general stuff everyone has...

    T
     
  6. djb2

    djb2 Member

    Joined:
    Aug 1, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    i had this happen once with another of my phones about 6 months ago. i had to get in the car and drive away from the cell tower nearest my house then turn it off and turn it on so that it could connect to the other tower. tech support had never run into this before but until i did that i couldn't get it to cnnect thru 3g or edge at all. it kept saying no service. but my wifes phone was fine the whole time. not sure if this is same problem but sounds similar.
     
  7. danbee46

    danbee46 Member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Once my Cappy refused to receive or send phone calls and sms messages. However, a reboot resolved the problem.
     
  8. Sharkonwheels

    Sharkonwheels Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    268
    Likes Received:
    12
    GSM is fine, SMS works, calls in/out works.
    What's not working is 3G/UMTS, although at least for the moment he can use it on WiFi @ home...

    I'll probably take him to swap it out tomorrow.

    T
     
  9. tsanuri

    tsanuri Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    541
    Likes Received:
    44
    Yes it has but I put some of the blame there on the carriers. They are the ones that demanded that Samsung make a handset for them that are all different. I know I would hate to have to deal with the logistics of that.
     
  10. bentroxell

    bentroxell Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    2
    Ah yes I had this problem too, but it randomly started working again. I returned my Captivate after getting fed up with its many problems.
     
  11. getDange

    getDange Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    252
    Likes Received:
    29
    Did you try comparing your APN settings to his? Maybe something was changed by accident?
     
  12. dontshakepandas

    dontshakepandas Well-Known Member

    Joined:
    Jul 13, 2010
    Messages:
    67
    Likes Received:
    8
    Maybe he got some kind of app/widget and turned it off by mistake. Juice defender has the an ability to turn days on and off so check for anything that may have the same capabilities.

    you could also try downloading switchpro widget from the market. It has a switch to turn the data connection on and off. It isn't free but if it works it would be worth the money (is a nice widget too) and if it doesn't and you don't want to keep it for the new phone you could get a refund.
     
  13. Citznfish

    Citznfish Active Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    10
    Yesterday, my phone stopped connecting to any network as well. Only after I rebooted it did it come back to life.

    Only happened once though.
     
  14. n0r4d

    n0r4d New Member

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I just received my captivate from ATT 2 days ago, and out of the box I have been unable to connect to any type of data network except WiFi.

    Do i need to just go exchange the phone for a different one?

    Ive tried everything i can think of and everything others can think of.

    Could this possibly be a baseband issue?
    Maybe a bug in the firmware?

    I am interested to know what is causing this.

    I just upgraded (or so i thought) from my G1 with CM6, and i must say im very much in love... and would hate to have to bail on it over such a small but pesky problem it seems.

    Any help is appreciated.:confused:
     
  15. SamsungVibrant

    SamsungVibrant Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    1,613
    Likes Received:
    165
    It may not be the phone, could possibly be the new sim card, or the new sim wasn't provisioned or activated correctly.

    If I were you I would do the following.

    Do a factory reset, put the phone back to factory original condition, see what happens.

    If still nothing, call your carrier, make sure everything with the new sim card is okay on their end.

    I would try those options first, maybe the store employee goofed the sim.
     
  16. Loremonger

    Loremonger Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2010
    Messages:
    135
    Likes Received:
    8
    This exact thing happened to me when I got mine. Fortunately, I picked mine up at Walmart and was able to go directly back to the cell phone counter. A call to AT&T got it fixed in ten minutes.
     
  17. Daleon

    Daleon Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Definitely check your APN that is set to wap.cingular. I had an app that changed this to turn off my data but never changed it back when it was supposed to turn it back on and took me forever to find it.
     
  18. MarcMaiden

    MarcMaiden Well-Known Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    590
    Likes Received:
    201
    Make sure that the correct IMEI number (the serial number on the back of the phone under the battery) is posted under your son's number.


    this usually fixes the problem....with Iphones at least. Do not see why this should be different. if not, exchange/warranty that sucker.
     
  19. bmoliver

    bmoliver Well-Known Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    156
    Likes Received:
    12
    Keep in mind that only a small minority of Captivate users actually follow this forum, and of that small number, only the ones with problems interact on the forum. So, you're last sentence is without any real basis.
     
  20. jeremytanner

    jeremytanner Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    132
    Likes Received:
    8
    This is a good point. I have a great Captivate, so I really don't post that often. I do like to lurk, though. :)
     

Share This Page

Loading...