Problem after root to Vanilla


Last Updated:

  1. Rossco_Pee

    Rossco_Pee Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    270
    Likes Received:
    12
    I rooted to Grdlocks Vanilla ROM last night. Everything seemed to be working great, but a problem surfaced that is pretty ugly. The only way I can hear the person on the other end of a call is if I turn on the speakerphone. The caller on the other end states all the hear is static if I turn the speakerphone off. Has anyone had this problem? Thanks
     

    Advertisement
  2. andrizoid

    andrizoid Well-Known Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    2,266
    Likes Received:
    357
    will try it now.
    incoming call or outgoing?
     
  3. Rossco_Pee

    Rossco_Pee Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    270
    Likes Received:
    12
    Both. I tested calling my voicemail inbox. I start with speakerphone off and I hear nothing. Then when I press speakerphone I can hear again. Very strange.
     
  4. hattrick

    hattrick Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    230
    Likes Received:
    29
    No issue here. I've been running VanillaROM for ~30 days. Maybe try to reflash the ROM?
     
  5. andrizoid

    andrizoid Well-Known Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    2,266
    Likes Received:
    357
    no issue either. sorry
     
  6. Rossco_Pee

    Rossco_Pee Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    270
    Likes Received:
    12
    What is the SOP for reflashing a ROM? Should I wipe data/davlik first?
     
  7. andrizoid

    andrizoid Well-Known Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    2,266
    Likes Received:
    357
    yes. do both and then install from sd card
     
    Rossco_Pee likes this.
  8. hattrick

    hattrick Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    230
    Likes Received:
    29
    Yes. You should always wipe data/davlik when installing a new ROM. I would also do it before reflashing the ROM (since you're having problems).
     
    Rossco_Pee likes this.
  9. Rossco_Pee

    Rossco_Pee Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    270
    Likes Received:
    12
    Thanks guys. Could it be possible that my earpiece microphone is broken? Would it be possible to test this somehow?
     
  10. andrizoid

    andrizoid Well-Known Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    2,266
    Likes Received:
    357
    revert back to stock 1.5 and try it out. see if its still not working, if its not you can take it into the store and get a replacement. if its working then its a problem with the ROM, and i would just pick a different one
     

Share This Page

Loading...