sat nav doesn't work anymoreSupport


Last Updated:

  1. Doodlydoo

    Doodlydoo Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 26, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    It used to but now it can't locate my position and doesn't lock onto any satellites, even though several are on view. How can I fix this please?
     

    Advertisement
  2. Doodlydoo

    Doodlydoo Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 26, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    I take it back, it can't locate any satellites let alone lock onto them.
     
  3. Hawker

    Hawker Well-Known Member

    Joined:
    Aug 2, 2011
    Messages:
    4,086
    Likes Received:
    1,905
    Have you fitted a metallic case recently by any chance?
     
    Doodlydoo likes this.
  4. Doodlydoo

    Doodlydoo Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 26, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    No I haven't
     
  5. lunatic59

    lunatic59 Moderati ergo sum Moderator

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    30,305
    Likes Received:
    22,308
    Could you have accidentally turned off the GPS antenna?
     
    Doodlydoo likes this.
  6. Doodlydoo

    Doodlydoo Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 26, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    I have checked the pull down menu where you can select wifi, Bluetooth etc and GPS is turned on, if that's what you mean?
     
  7. ironass

    ironass Well-Known Member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    11,056
    Likes Received:
    5,320
    Doodlydoo likes this.
  8. Doodlydoo

    Doodlydoo Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 26, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Hi everyone, thanks for your replies. I followed the instructions and it seems to have worked! GPS Test showed that there were between 5-7 satellites on view so I turned on the sat nav and it still took a while to find satellites but it did eventually. I'll try that GPSFix app to speed it up too, do you just turn it on and then turn on the sat nav? Or do you turn it on and wait for something to happen before turning on the sat nav?
     
  9. ironass

    ironass Well-Known Member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    11,056
    Likes Received:
    5,320
    Once you have installed GPS Test and calibrated it as per my link and set the update fequency... you can just forget about it as it will update itself and feed the information to Maps and other location services. The same applies to GPSFix or FasterFix. No need to turn them on or open them up before using Maps as they work in the background.
     
  10. Doodlydoo

    Doodlydoo Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 26, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    How do you set the update frequency?
     
  11. ironass

    ironass Well-Known Member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    11,056
    Likes Received:
    5,320
    My bad! I was confusing it with GPS Status which I have been using in lieu of GPS Test.
     

Share This Page

Loading...