Screen Brightness Level to maxGeneral


Last Updated:

  1. ruffneck104

    ruffneck104 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Anyone else's Eris randomly set the screen brightness to full blast?? Happens often to me....
     

    Advertisement
  2. xx_bishop_xx

    xx_bishop_xx Well-Known Member

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    1,311
    Likes Received:
    172
    Have you checked your settings at:

    Menu > Settings > Sound & display > Brightness > Automatic brightness
     
  3. ruffneck104

    ruffneck104 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    It is set to auto. It switches max by itself.
     
  4. copestag

    copestag Well-Known Member

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    1,355
    Likes Received:
    247
    I have my brightness set to about 15% and its never gone up unless I have changed it manually......like bishop mentioned...... check to see if its on auto...... otherwise do you have any brightness widgets or apps that might be doing it.... I did have a widget on mine once that when touched would max screen brightness....... I would inadvertantly hit it sometimes while scrolling the screens........ removed it quickly
     
  5. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra= VIP Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    22,479
    Likes Received:
    9,225
    Uncheck "auto" and set it to your preferred brightness.

    In dim environments I change it myself to a lower setting, as the "auto" feature is not to my liking.
     
  6. maddog015

    maddog015 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Also, for more convenience, there are free brightness widgets to make it easier to adjust your brightness without having to go to your settings.
     
  7. ruffneck104

    ruffneck104 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    I appreciate the responses. I do keep the brightness level on auto, I like it on that setting. What I don't like is how it changes itself to max. I was hoping someone else has had the same experience. If so let me know, maybe we can pin it down to an app.
     
  8. Podivin

    Podivin VIP Member VIP Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    3,679
    Likes Received:
    881
    I believe the auto setting IS the 'app' you're looking for. When on auto the screen will adjust itself based on ambient lighting, there will be times when max is going to be the setting.
    Turn off auto, then set it to the brightness that suits you.
     
  9. ruffneck104

    ruffneck104 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    mhotovec,
    No. It is not the app I am looking for. I have it set to 'auto', it then turns off the 'auto' setting and sets itself to the brightest setting.
     
  10. Podivin

    Podivin VIP Member VIP Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    3,679
    Likes Received:
    881
    Ah, you hadn't mentioned before that the auto setting is becoming unchecked. That does change things a bit, and does lend some credence to a problem app. I don't recall seeing anywhere here of an app that was causing that problem, but I couldn't claim to have memorized all the problems seen here.
    If you can, go through your apps and see if there is one (or more) that controls the screen brightness independently of how the phone is set. I know that Aldiko has a setting like that, I'm sure there are others. Or put the setting on auto, then load and unload all of your most used apps. In between each app check the auto setting, maybe that way you'll be able to find the offender.
     
  11. Slugdoc

    Slugdoc Well-Known Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    211
    Likes Received:
    13
    You are not alone. This happense to me too.
    It does not seem to be linked to a specific app as far as i can tell.
    It has even survived rooting. Problem was there on EE3.
    I switched now to XTR. See if that helps.
     
  12. ruffneck104

    ruffneck104 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    Thanks Slugdoc,
    Just glad to know I'm not the only one.
     
  13. xx_bishop_xx

    xx_bishop_xx Well-Known Member

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    1,311
    Likes Received:
    172
  14. aaraaf

    aaraaf Member

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Before 2.1 my phone would stay on auto... now auto turns off. I'm sure some app or another triggers it (stock stuff, it happened before loading anything else) but I don't know which one.

    Sucks when I get a text or email in the middle of the night and hit the button and it's like a "aaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh" someone opened the door to Gozer moment leaving my eyes buring. :D
     
  15. 566

    566 Member

    Joined:
    May 10, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    2
    happens to me too.

    not to the degree where i'm ready to give up auto-setting for manually setting.

    kinda annoying.
     

Share This Page

Loading...