1. Introducing Channels - a new way to chat with other Android users!
    Dismiss Notice

Titanium Backup Problems - Droid


Last Updated:

  1. phaze3131

    phaze3131 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    179
    Likes Received:
    1
    I am trying to get Titanium Backup to work on my Droid. I have seen other people post and use this app. When I try and use it it always says Failed to get root access.

    I am using Bugless Beauty and running oc 1ghrz.

    Any suggestions is greatly aprecaited.

    And I tried to let it install an updated busy box but that didn't work either.
     

    Advertisement
  2. phaze3131

    phaze3131 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    179
    Likes Received:
    1
  3. phaze3131

    phaze3131 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    179
    Likes Received:
    1
    I fixed this by updating busybox inside the app :)
     
    salesdroid likes this.
  4. TheBiles

    TheBiles Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    705
    Likes Received:
    159
    Wow! This is an awesome app! :D
     
  5. magnus

    magnus Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    204
    Likes Received:
    1
    After you restore all apps....does the market know you have downloaded the apps?

    I want to be able to get update notifications....

    Phaze3131......thanks for doing the research and posting the solution for others like me! :)


    EDIT: NM...just followed the link!
     
  6. KlaymenDK

    KlaymenDK Well-Known Member

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    1,217
    Likes Received:
    130
    I'm having the same issue ... I get a toast saying "Number of app data elements: 0" and my "Backup/Restore" tab is blank.

    I do believe my busybox and sql installations are correct (since 5 minutes :rolleyes:), so what else could be going on?

    PS! Note that I'm on a Galaxy, so running Android v1.5.
     
  7. scollie

    scollie Active Member

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    38
    Likes Received:
    1
    Hi KlaymenDK

    I'm also using Titanium backup on a Galaxy and it is generally working well but I have had one or 2 issues with it. The developer (Keramidas) has helped out a lot but he doesn't seem to post on this forum.

    If you post your queries on
    Software that can backup/restore all settings of any apps ! - Android @ MoDaCo

    you are more likely to get the help you need.

    Cheers
     
  8. Keramidas

    Keramidas Member

    Joined:
    Feb 9, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    8
    Hi all,

    Yes indeed - I just subscribed to androidforums.

    Your problems should be gone with the latest version of Titanium Backup: the "Problems?" button has been improved and the automatic busybox download should work on all ROMs now.

    Please let me know if you have further problems !

    PS: By the way - the "0 apps listed" problem is caused either by a malfunctioning busybox executable (which is solved by the "Problems?" button) or by a problem with the "Superuser Whitelist" app. The second problem should be catched by new verifications that I added at the app startup, and which should inform you of which problem you might have.

    Thanks !
     
    FishDoctor, salesdroid and KlaymenDK like this.
  9. KlaymenDK

    KlaymenDK Well-Known Member

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    1,217
    Likes Received:
    130
    I updated, and now it works. :D[​IMG]

    Keramidas, thank you for being so responsive! :)
     
  10. Slug

    Slug Check six! Moderator

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    20,378
    Likes Received:
    16,472
    Welcome, and a big "thanks" for doing so (and for your superb app).
     
  11. TheBiles

    TheBiles Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    705
    Likes Received:
    159
    Hey, Keramidas....

    I'm running AOSP 2.1 on the Hero, and I'm getting the following message when trying to use Titanium Backup:

    "Busybox works but the "su" command does not elevate to root: "whoami" reports "whoami: unknown uid 10051" instead of uid 0. I think your "Superuser Whitelist" system app does not work. Please check with your ROM provider."

    I can install my old backups and re-do them, but I can't view any of my new apps or settings. I am rooted, as other apps like SetCPU work just fine.
     
  12. Keramidas

    Keramidas Member

    Joined:
    Feb 9, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    8
    Hi TheBiles,

    This warning is really important - it means Titanium Backup could *not* acquire the root priviledges - so you really *need* to solve this problem before doing any backups or restores. Otherwise your new backups will be broken !

    I believe that some root apps might work properly, but that problem might happen with any new apps that you install. Try for example to add a terminal app like "ConnectBox" or "Better Terminal Emulator". Then type "su" and then "whoami" inside that app. Just like Titanium Backup, you will not get "uid 0" in these apps. This really means there *is* a problem either with your "su" executable or with your "Superuser Whitelist" system app !

    So far, about 10 users have had this "no uid 0" problem, and *all* of them reported to me that they did solve the problem by fixing "su" (and/or the "Superuser whitelist" system app).

    Please look if there's any fix that you can apply regarding this. Also check that your "su" and "Superuser whitelist" are really compatible with each other. Then your problem will certainly be solved.

    Once the problem is solved, if you have the Donate version you are strongly advised to run the batch verifier.

    Thanks - and please let us know how it goes !
     
  13. TheBiles

    TheBiles Well-Known Member

    Joined:
    Jan 22, 2010
    Messages:
    705
    Likes Received:
    159
    Ok, I just checked with Better Terminal Emulator, and my uid is reported as 10051 there too. Is there any process for fixing this uid problem or is it some kind of device-specific issue?
     
  14. Keramidas

    Keramidas Member

    Joined:
    Feb 9, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    8
    Well I'm not a specialist of ROM rooting in itself, but it's really a ROM-specific issue.

    The causes I know are:
    A) Incompatibility between "su" executable and "superuser whitelist" sys app
    B) "USB debugging" not enabled in Phone settings (inside the "Applications" category).

    It would be great to have a general "howto" on how to solve this, but unfortunately I don't. Please let me know what you find !

    PS: If you don't get a "superuser permission" pop-up question when you type "su", it's obviously that your superuser whitelist app does not get notified properly that "su" is asking for root priviledges. Trouble is, I really have no idea how that notification works.
     
  15. willy900wonka

    willy900wonka Member

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    I have an answer for those with the hero cdma 1.56 roms.
    There is a update.zip file which has the the #superuser.apk white l, and busybox in it ( since the whitelist program from market has cdma hero issues)
    Once applied, it changes the uid to 0 as required.
    I just flashed it and can confirm that it works.

    The update is described here:
    http://forum.xda-developers.com/show...ight=mercado79

    download update.zip here:
    http://forum.xda-developers.com/atta...1&d=1259860872

    This is for stock cdma hero roms only.
     
  16. salesdroid

    salesdroid New Member

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    going to problems and downloading the latest busybox worked for me!
     
  17. rogcontact

    rogcontact Well-Known Member

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    95
    Likes Received:
    26
    You guys may want to try MyBackup Root as an alternative.
     
  18. metmike07

    metmike07 Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I can't seem to get Ti to restore my backups....latest Busybox, usb debugging, and unknown sources....I try to restore apps or data or both and get a force close of Ti.

    Please help
     
  19. topdj

    topdj Well-Known Member

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    72
    Likes Received:
    2
    how about this one, after titanium backup runs I get up in the morning and the back light is stuck on" if someone tried to call me" or if I view a menu and set phone down. this happens every week, It does not matter if I change the timeout settings. Only fix is to shut down phone. must be a bug in backup
     
  20. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,063
    Likes Received:
    8,530
    Had the same problem...

    Menu > Preferences > Wakelocks Mode > set to disabled.
     
    topdj likes this.
  21. topdj

    topdj Well-Known Member

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    72
    Likes Received:
    2
    droid x does not have anything like that, I have settings and no wakelocks or preferences
     
  22. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,063
    Likes Received:
    8,530
    Its a setting in Titanium itself.
     
    topdj likes this.
  23. derrend

    derrend New Member

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    FYI:
    After downloading free titanium backup from the android market i couldnt get it to ask for root access, it just showed me an error every time i opend it saying it couldn't gain root access. It wasnt a problem with a busybox or superuser update. I remembered i hadn't turned on usb debugging until after i downloaded and opened it for the first time so i just uninstalled it, made sure my usb debugging was turned on this time, downloaded it again and when it opened it worked perfectly :D
     
  24. guillame

    guillame New Member

    Joined:
    Sep 20, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I installed Titanium backup pro in my Galaxy Tab and cant find the Icon in the Application area.

    I know its insstalled as i see it in the manage application area
     
  25. MacFett

    MacFett Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    3,236
    Likes Received:
    740
    You need to install both versions, the pro just tells the other version you've paid.
     

Share This Page

Loading...