Wi-fi and data use


Last Updated:

  1. Rusty84

    Rusty84 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hello,

    I have had my HTC heroe for 24 hours, love it. One question so far. If i am connected to a wi-fi network, for example, my home network. Does this count towards my data use with Orange?
     

    Advertisement
  2. digger

    digger Active Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Nope, when it's connected to Wifi, all data will be sent via Wifi.
     
  3. Rusty84

    Rusty84 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks
     
  4. digger

    digger Active Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Random question... but your username seems familiar - nuun? :confused:
     
  5. Rusty84

    Rusty84 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Erm, I post on some other forums if that helps.
     
  6. digger

    digger Active Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Nope, nevermind - You're not who I was thinking of ;)
     
  7. alinver

    alinver Well-Known Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    281
    Likes Received:
    13
    There is a great app on the marketplace called 3G Watchdog, it'll show you how much data you're using when away from your Wifi. You'll be surprised how little you use.

    Cheers Al
     
  8. _ivo_

    _ivo_ Active Member

    Joined:
    Dec 4, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    I agree with this last statement!
    I have 1gb data plan on my phone and there is no way I can spend this, just no f*****g way :D
    I don't know what should I do to spend this :D

    Specially when I'm on wifi at home and at work :)
     
  9. Champmoney

    Champmoney Active Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    3
    I have a Data Counter Widget. Seem to work really good. Shows you data and wifi.

    Ya I have a gig too and that is alot. Enjoy.
     
  10. rosindda

    rosindda New Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I have only had my Hero on for 1 hr and used 1.25M of GPRS data usage even with Wi fi connected. I have been told by tech services at BT that some apps will only use GPRS even if wi fi is available. Not sure which ones though. Anybody any ideas ?
     
  11. alinver

    alinver Well-Known Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    281
    Likes Received:
    13
    Was your Mobile Data switched off?

    Al
     
  12. bluenova

    bluenova OK Computer VIP Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    1,618
    Likes Received:
    244
    I think any that use location determination when GPS is switched off, but 1.25 mb in 1 hour seems a lot for that.
     
  13. rosindda

    rosindda New Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    No my mobile data was not switched off at the time it never is. I am using network Monitor and at 13:36 I have now used 3.13MB og GPRS usage and 1.90MB of Wi-fi for today .I am also running "JKAppswitch" and am currently running Phone,messages and settings only so where is the usage ? something is very hungry !!!!
     
  14. JODmeister

    JODmeister Member

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    8
    I've fallen into the...."Got a new phone and not sure what does what trap"....!!!!!!!

    Here's my story.

    Upgraded to Hero on 3 having had the worst phone in the world N96.

    My new free internet plan did not start as soon as I got the phone but at my next billing 24th Jan.

    So it was a case of out the box and play.

    I started to download a few items and immediately got warning alert text from 3 about data usage....ooops.

    So I turned of GPRS and started to use my home wi-fi for a few downloads of apps, etc.

    I never had a shortcut to access my3 on N96 but was available on my Hero which I tried the next day.

    So I access my3 and check usage so far........******
     
  15. alinver

    alinver Well-Known Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    281
    Likes Received:
    13
    JODmeister

    Walk into the 3 shop and tell them straight you are not going to pay the remaining
     
  16. JODmeister

    JODmeister Member

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    8
    Cheers for that......

    Your last comment about switching off mobile data.......I had just got the phone and did not occur to me to switch it off.....however I did when I got two warning texts.

    I then used wi-fi......but
     
  17. daveybaby

    daveybaby Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    919
    Likes Received:
    105
    This is not physically possible. They cant tell how much wifi youve been using any more than they can tell how much TV youve watched this week.

    As for the
     

Share This Page

Loading...