1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root 06 mountdl script

Discussion in 'Android Devices' started by InfernalByte, Jun 10, 2011.

  1. InfernalByte

    InfernalByte Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #94
    Points:
    203
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Oct 8, 2010

    Oct 8, 2010
    1,681
    316
    203
    Male
    Hypnotherapist
    Puerto Pollo
    Why wont the market work on CM7 light? Recently I've been avoiding driving over cattle grids. Hello.
     

    Advertisement

  2. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    it does

    im on cm7 light with 3mb cache and i use market as normal downloading big things

    im wondering if your sdcard is still borked even though its a newish one

    reason i mention this is it seems you have loads of issues with whatever roms you use

    FC issues on miui, market issues on light

    myself and hadron are on 7.0.3 light with no problems on market at all
     
  3. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    2,218
    Posts:
    22,536
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    22,536
    15,848
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    Yup, fine here. I'm actually using the blacked-out market (2.3.4) rather than the latest or the one in the gapps package, but that should not matter.
     
  4. InfernalByte

    InfernalByte Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #94
    Points:
    203
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Oct 8, 2010

    Oct 8, 2010
    1,681
    316
    203
    Male
    Hypnotherapist
    Puerto Pollo
    Surely if I dont use DarkTremor the sd card doesn't enter into it? If I run a custom MTD 100 5 for instance, everything runs smooth. I try to download Titanium BU to start re-installing apps and it attempts to download for a couple of seconds and then gives up, no error messages FC's or anything! I resumed it was this script thingy?

    XJMiui ran fine eventually, the problem was the language pack version I was using.
     
  5. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    ahh ok, i was just wondering whether you had a2sd and it could be not liking the ext partition

    maybe your download folder is full

    cant remember the location, hadron knows it
     
  6. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    2,218
    Posts:
    22,536
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    22,536
    15,848
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    That does sound like the cache full problem.

    With a 5MB cache it should have bound /data/local/download to /cache/download (from memory) and use that for market - I know mine does. So as the thread title suggests, I wonder about your mountdl script. But that's part if the rom, and working fine here.

    Try quick system info - on mine that tells me I have a 333MB cache...
     
  7. InfernalByte

    InfernalByte Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #94
    Points:
    203
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Oct 8, 2010

    Oct 8, 2010
    1,681
    316
    203
    Male
    Hypnotherapist
    Puerto Pollo
    I've now restored to CM7 full fat, the problem happens directly after a fresh wipe and install.
     
  8. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK
    Yes, it does this if the app is bigger than 5MB. If its smaller, regardless of how much space is on /cache, it will download to cahce regardless so if that partition is full, you wouldnt be able to download apps smaller than 5MB
     
  9. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    2,218
    Posts:
    22,536
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    22,536
    15,848
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    You aren't using a data2sd, or similar features of DT beta? That could bring SD into the mix.

    Otherwise I don't know. Usually these things happen with /caches large enough that the mountdl script doesn't trigger, i.e. 20MB or larger.
     
  10. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    2,218
    Posts:
    22,536
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    22,536
    15,848
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    You sure? The mountdl script I have can't do that - it just checks cache partition size at boot and makes a link if too small.

    I just downloaded a 56kB widget as a test, and the apk went into /data/local/download.
     
  11. InfernalByte

    InfernalByte Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #94
    Points:
    203
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Oct 8, 2010

    Oct 8, 2010
    1,681
    316
    203
    Male
    Hypnotherapist
    Puerto Pollo
    I'll install and then remove the sd card, see what gives.

    So your telling me to try a bigger cache value?
     
  12. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    2,218
    Posts:
    22,536
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    22,536
    15,848
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    How big is your cache and how much space?
     
  13. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    i was just about to ask that
     
  14. InfernalByte

    InfernalByte Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #94
    Points:
    203
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Oct 8, 2010

    Oct 8, 2010
    1,681
    316
    203
    Male
    Hypnotherapist
    Puerto Pollo
    Can't say, this was yesterdays unsolved problem and I restored to full fat now, the cache was 5Mb, and directly after a wipe and fresh install wouldn't even let me download Titanuim BU so that I could start restoring. Another odd thing is that when I flashed Gapps, Googlemail wasn't there! Just the market.

    What size data partition do I need for CM7 light out of the box and Gapps?
     
  15. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    90 system 3 cache

    whats your current cache size with full fat?
     
  16. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    2,218
    Posts:
    22,536
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    22,536
    15,848
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    It should fit in 90. I'm currently using 100 and have 11 free, but that is after both additions and removals.
     
  17. InfernalByte

    InfernalByte Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #94
    Points:
    203
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Oct 8, 2010

    Oct 8, 2010
    1,681
    316
    203
    Male
    Hypnotherapist
    Puerto Pollo
    I started with 100 5 then 110 5 and had the identical problem.

    I noticed you had 83
     
  18. InfernalByte

    InfernalByte Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #94
    Points:
    203
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Oct 8, 2010

    Oct 8, 2010
    1,681
    316
    203
    Male
    Hypnotherapist
    Puerto Pollo
    System cache 303, 183 free.

    I missed that sorry. :D
     
  19. SUroot

    SUroot Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,123
    Posts:
    23,925
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    23,925
    5,307
    1,123
    UK Technical Lead; Desktop Support
    Riddlesden, West Yorkshire, UK

    Yep, mines does. Just downloaded an 892.55KB file, its in cache/download/downloadfile.apk
     
  20. InfernalByte

    InfernalByte Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #94
    Points:
    203
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Oct 8, 2010

    Oct 8, 2010
    1,681
    316
    203
    Male
    Hypnotherapist
    Puerto Pollo
    Internal storage and system cache both have exactly the same values!!!
     
  21. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    2,218
    Posts:
    22,536
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    22,536
    15,848
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    But /cache/download is bound to /data/local/download - look there & you'll see it too.
     
  22. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    6,113
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,113
    1,010
    313
    UK
    i mean whats your current mtd layout

    i have 83 system cos i stripped a load of shit out
     
  23. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    2,218
    Posts:
    22,536
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    22,536
    15,848
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    So that sounds like the mountdl script has worked - it fools QSI that way.

    So why isn't it working...?
     
  24. InfernalByte

    InfernalByte Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
     #94
    Points:
    203
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Oct 8, 2010

    Oct 8, 2010
    1,681
    316
    203
    Male
    Hypnotherapist
    Puerto Pollo
    Oh, Alpharev CM7 (130 5 I think), I applied the custom for the skinny install and removed it for the restore to fullfat.
     
  25. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #7
    Points:
    2,218
    Posts:
    22,536
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    22,536
    15,848
    2,218
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    Long shot - could you check ownership and permissions of /cache/download and /data/local/download? Root explorer can do it - long press and select properties. Should be owner system, group cache, permissions rwxrwx--x.
     
Tags:

Share This Page

Loading...