1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [AT&T] I can't play any gameloft games

Discussion in 'Android Devices' started by diablo99999, Aug 16, 2013.

  1. diablo99999

    diablo99999 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 16, 2013

    Aug 16, 2013
    10
    0
    15
    So i've tried to download so many gameloft games but none of them worked.
    When i click on the game to enter,a black screen appears with loading circule on it then the game crashes immediatly
    Pls tell me what to do:thinking:
     

    Advertisement

  2. MercilessLTD

    MercilessLTD Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Nov 15, 2011

    Nov 15, 2011
    52
    8
    16
    Male
    Developer, Mechanic
    KY, USA
    A possible issue is your build.prop "Model number." Most of the SGS3s have a model number purely of the Samsung nomenclature, e.g. SGH-I747, SGH-T999, etc.

    However, for AT&T, they decided to be different, and use: "SAMSUNG-SGH-I747"

    Quick way to find out is System Settings > About phone (all the way at the bottom). It will list the Model number there.
     
  3. diablo99999

    diablo99999 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 16, 2013

    Aug 16, 2013
    10
    0
    15
    Is there any way to fix this issue?
     
  4. MercilessLTD

    MercilessLTD Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Nov 15, 2011

    Nov 15, 2011
    52
    8
    16
    Male
    Developer, Mechanic
    KY, USA
    Are you rooted? I will assume you are since you are in the rooted forum.

    It's actually a simple fix. Use any file explorer that does root modifications (like ES File Explorer, Root Explorer, etc.). Navigate to /system. There is a file in this directory called "build.prop". Edit this file. There should be a line that states:

    ro.product.model=<PhoneModelHere>

    Change the phone model to "SAMSUNG-SGH-I747" and reboot. Don't forget to reboot! Then retry your Gameloft games.

    The reason I suggest this is because I had the exact same problem. I changed my ROM, and the ro.product.model changed. Gameloft games that I had backed up, when I went to play them, started giving me "get a refund" errors. Did some Googling, changed the model, and suddenly they worked.
     
  5. diablo99999

    diablo99999 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 16, 2013

    Aug 16, 2013
    10
    0
    15
    Oh no my cell isn'rooted aorry about that.
    Does it change the fact of gameloft issue?
     
  6. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,940
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,940
    13,151
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    If you aren't rooted and you can't play the games, its likely because your device isn't supported.

    Can you give us any more details?

    Have you tried uninstalling/reinstalling
     
  7. MercilessLTD

    MercilessLTD Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Nov 15, 2011

    Nov 15, 2011
    52
    8
    16
    Male
    Developer, Mechanic
    KY, USA
    I assume then you do not have a custom ROM?
     
  8. diablo99999

    diablo99999 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 16, 2013

    Aug 16, 2013
    10
    0
    15
    I tried to uninstall then reinstall many times,still doesn't work
     
  9. diablo99999

    diablo99999 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 16, 2013

    Aug 16, 2013
    10
    0
    15
    What u mean by custom ROM?
     
  10. MercilessLTD

    MercilessLTD Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Nov 15, 2011

    Nov 15, 2011
    52
    8
    16
    Male
    Developer, Mechanic
    KY, USA
    Not stock. As in, not TouchWiz. As in, have you ever flashed another version of Android?
     
  11. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,940
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,940
    13,151
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    He's not rooted, so you can safely assume he's on the stock ROM
     
  12. diablo99999

    diablo99999 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 16, 2013

    Aug 16, 2013
    10
    0
    15
    What should i do to fix this issue
     
  13. diablo99999

    diablo99999 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 16, 2013

    Aug 16, 2013
    10
    0
    15
    Once i installed a gameloft game and it worked for some time then i deleted it.
    And i reinstalled this app again after certain time, it didn't work anymore neither the other gameloft apps I installed after.
     
  14. diablo99999

    diablo99999 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 16, 2013

    Aug 16, 2013
    10
    0
    15
    My Android build number is JZO54K.19300XXEMD3
     
  15. MercilessLTD

    MercilessLTD Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Nov 15, 2011

    Nov 15, 2011
    52
    8
    16
    Male
    Developer, Mechanic
    KY, USA
    What does your model number say?
     
  16. diablo99999

    diablo99999 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 16, 2013

    Aug 16, 2013
    10
    0
    15
  17. MercilessLTD

    MercilessLTD Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    52
    Joined:
    Nov 15, 2011

    Nov 15, 2011
    52
    8
    16
    Male
    Developer, Mechanic
    KY, USA
    That is not the AT&T version, but rather the international version. It should theoretically work on AT&T, giving you speeds up to H+ (AT&T's 4G).

    For some apparent reason, gameloft restricts the international version. See these people's frustrations:

    Gameloft Forums

    Unfortunately, this seems to be a gameloft restriction, and not an Android problem. Perhaps Googling some solutions may provide work arounds, such as downloading the APK elsewhere. But be careful, because this method may incur downloading illegal and/or unpaid versions, especially if you have not actually paid for the game.
     
  18. diablo99999

    diablo99999 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Aug 16, 2013

    Aug 16, 2013
    10
    0
    15
    Well i have 2 friends who have the same verison of my phone and gameloft games are working properly on their phones.
    If u can give me any suggestions that I can do to fix this issue I wil be great full
     
  19. enkious

    enkious Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Jan 11, 2012

    Jan 11, 2012
    8
    0
    5
    Im rooted, sm-n900t note 3. No rom.. just stock.
    ive been having the same problems.. some games are just black.. I hear the music.. and I can touch the screen and hear the click sound.. but it is just black.. game I bought and wont work for example is. Space station. Note 3 should bea le to run that.. and im sure its compatible... android ver 4.4.2
     
  20. enkious

    enkious Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Jan 11, 2012

    Jan 11, 2012
    8
    0
    5
    Im rooted, sm-n900t note 3. No rom.. just stock.
    ive been having the same problems.. some games are just black.. I hear the music.. and I can touch the screen and hear the click sound.. but it is just black.. game I bought and wont work for example is. Space station. Note 3 should bea le to run that.. and im sure its compatible... android ver 4.4.2
     
  21. evil_cherokee

    evil_cherokee Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 1, 2015

    Jun 1, 2015
    1
    0
    15
    Male
    Hi,

    I know this might've come too late, but maybe this can help someone else on this matter.

    I notice something when using my phones (sgs2 and sgs3) they both seemed to not play any gameloft games, any other game would be ok, but any gameloft game would just crash and not let me play even the intro.

    What I found is, and this worked in both of my phones, go to developer settings, and, if you're on android 2.3.7 turn off "Kill apps by long pressing the back button", on android 4.1+, turn off "Do not keep activities (destroy activities as soon as the user leaves an app)".

    Well at least that's what actually worked for me, no root nor any file mods needed, hope I helped someone out there.

    Keep it up!!!...

    Stay cool!!!... :cool:
     
  22. JaggyFTW

    JaggyFTW Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    2
    Joined:
    Feb 21, 2016

    Feb 21, 2016
    2
    0
    15
    Hi im having this same problem but on my s4 help plz
     
  23. psionandy

    psionandy Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    763
    Posts:
    3,401
    Joined:
    Dec 5, 2009

    Dec 5, 2009
    3,401
    4,480
    763
    Male
    Gizmonic Institute - mug in a yellow jumpsuit
    liverpool
    try the ones from the amazon underground store
     
  24. JaggyFTW

    JaggyFTW Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    2
    Joined:
    Feb 21, 2016

    Feb 21, 2016
    2
    0
    15
    Thx for replying.
    Il try but there is no DH5 : ( also il try downloading from aptoide . Wy would this help ?
     

Share This Page

Loading...