1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Can't connect Magic to HTCSync

Discussion in 'Android Devices' started by Bascy, Apr 1, 2010.

  1. Bascy

    Bascy Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    25
    Joined:
    Nov 4, 2009

    Nov 4, 2009
    25
    3
    36
    Delphi software developer
    Netherlands
    I'm trying to update my HTC magic (Vodaphone) but running into troubles connecting it to my Vista Laptop.

    I Installed the latest version of HTCsync, and its running.
    When i connect my phone with USB, windows i detecting it, but HTC sync doesnt seem to connect to it. When i try to start the update executable (RUU_Sapphire_Vodafone_NL_1.91.172.1_DRC92_signed_NoDriver.exe) it ends (after some other screens, and following them to the letter) with the error 107 - USB-connection error.

    The magic is not rooted, contains Android 1.6, buildnr DRC92

    Can anybody help?
     

    Advertisement

  2. Carl C

    Carl C Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    238
    Posts:
    6,062
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,062
    38
    238
    Student
    London
    Hi Bacsy :)

    I have the same issue and the reason is, Vodafone HTC Magics are simply not compatible with HTC Sync. Only HTC Branded phones are.

    Hope this helps

    Carl
     
  3. Bascy

    Bascy Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    25
    Joined:
    Nov 4, 2009

    Nov 4, 2009
    25
    3
    36
    Delphi software developer
    Netherlands
    Ok .. that explains it

    But is there an other way of updating it then? The new image is specifically intended for the Vodaphone-branded version!
     
  4. Carl C

    Carl C Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    238
    Posts:
    6,062
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,062
    38
    238
    Student
    London
    At the moment, there is not a way I know of. However, I have an idea that if some devs get there hand on the file, and if they can turn it into a "update.zip" file you could manually install it without the need for root either :)
     
  5. Bascy

    Bascy Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    25
    Joined:
    Nov 4, 2009

    Nov 4, 2009
    25
    3
    36
    Delphi software developer
    Netherlands
    i don't understand why there would be a vodaphone specific update .... that you can't install?
     
  6. MatsN

    MatsN Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Sep 29, 2009

    Sep 29, 2009
    5
    0
    5
    You may already have tried this but the installation notes for HTC sync states:

    "After the first time, to start syncing your phone to your computer, pull down the notifications bar on the phone and tap
     
Tags:

Share This Page

Loading...