1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Earpiece Not Working?

Discussion in 'Android Devices' started by kpantz, Jul 1, 2010.

  1. kpantz

    kpantz Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    104
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    104
    19
    38
    Lehigh Valley, PA
    Hey All,

    All of a sudden, I can't hear anyone when on a call using the earpiece. Speakerphone works fine, but when I toggle back - nothing. The other party can hear me just fine. I've tried rebooting, removing the battery and even plugging in and unplugging a pair of headphones (that I never use with the phone, anyway), but to no avail.

    It's dead to my ear - no "open air" sound - as if it's not even on.

    Anyone have - and solve - this issue short of hard resetting or replacing the device?

    TIA
     

    Advertisement

  2. libbyj

    libbyj Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jul 1, 2010

    Jul 1, 2010
    2
    0
    5
    I have the same problem. It just started today. I have had the Droid since 12/2009 with no problems using an earpiece for phone calls, then suddenly...dead to my ear, but yes, they can hear me.
     
  3. libbyj

    libbyj Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jul 1, 2010

    Jul 1, 2010
    2
    0
    5
    Did you ever find a solution?
     
  4. kpantz

    kpantz Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    104
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    104
    19
    38
    Lehigh Valley, PA
    Strange, as my problem started today as well. Sadly, no resolution yet. I did a factory reset (this is the second reset for me now - I'm actually writing a procedure to follow for the NEXT time I need to reset). I've put in an order for a new phone. Since I'm within 30 days, I get a new one instead of a refurb. Still, I'd really like to solve the problem now!
     
  5. gadgetmom88

    gadgetmom88 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    202
    Joined:
    Sep 23, 2009

    Sep 23, 2009
    202
    11
    38
    Statistician/Nerd
    Cincinnati, Ohio
    Your problem is the "silent bug" not your speaker. Check out the Eris forum for lots of info about it. Only fix is to reboot the phone then wait for it to happen again...

    Sent from my ADR6300 using Tapatalk
     
  6. kpantz

    kpantz Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    104
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    104
    19
    38
    Lehigh Valley, PA
    If only it were that simple - or flaky. I've rebooted, taken the battery out, done factory reset, performed a rain dance and called MacGyver. This seems like a physical hardware failure.

    I've got a new one on order from VZW. I'm assuming it's going to be a month-long wait. :(
     
  7. House of CHUD

    House of CHUD Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Nov 1, 2010

    Nov 1, 2010
    1
    0
    5
    I was having the same issue. Not sure if this is what did it, but I took out my battery while my phone was still on, replaced it, turned on my phone again, and it worked. Good luck, it was a real pain not being able to use my phone as, you know, a phone.
     

Share This Page

Loading...