1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root EB01 reception issues

Discussion in 'Android Devices' started by fascinated512, Mar 17, 2011.

  1. fascinated512

    fascinated512 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    47
    Joined:
    Nov 10, 2010

    Nov 10, 2010
    47
    4
    16
    VZ Dub Retailer
    Columbia, SC
    Hey guys-
    I just loaded EB01 radio, rom, and kernel on my SF a few weeks ago. I have noticed really bad reception issues since then. At my house where my wife's Droid Pro gets 4 bars, I'm getting zero to one if I'm lucky. Same with at work, where it used to be just fine. And it's draining my battery because of it. When I try to send a text message, half the time it doesn't go through and gives me the error-message not sent. I will get notification of a voicemail but the phone never rang. Is there a new radio release since the February release of EB01 that I could try? Or any other suggestions? I'm open to just about anything. Thanks!

    EDIT: I tried reflashing EB01 modem/radio from the file at XDA....still no change. Also, when I do *228 option 2 or 1 or *22899, after playing all the music it acts like it's going to reboot and all that but just vibrates once....then vibrates twice.....then a FC popup saying "The process com.android.phone has stopped unexpectedly. Please try again." So I hit force close. Then my menu, home, and search buttons don't work. This is weird....
     

    Advertisement

  2. nklenchik

    nklenchik Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    590
    Joined:
    Sep 23, 2010

    Sep 23, 2010
    590
    53
    78
    Student
    Yew Nork
    Are you running a specific rom or just the all in one package?
     
  3. fascinated512

    fascinated512 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    47
    Joined:
    Nov 10, 2010

    Nov 10, 2010
    47
    4
    16
    VZ Dub Retailer
    Columbia, SC
    All in one package from XDA. Tried SuperClean but went back to the stock EB01.
     
  4. fascinated512

    fascinated512 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    47
    Joined:
    Nov 10, 2010

    Nov 10, 2010
    47
    4
    16
    VZ Dub Retailer
    Columbia, SC
    Bump. Anybody have any ideas?
     
  5. reisb

    reisb Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    398
    Joined:
    Oct 18, 2010

    Oct 18, 2010
    398
    9
    36
    Pull the battery. I sometimes have terrible reception. Have to pull the battery until it's in the 2-4 bar range. I know right away if it's bouncing from 1-3 and I pull battery again.
     
  6. fascinated512

    fascinated512 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    47
    Joined:
    Nov 10, 2010

    Nov 10, 2010
    47
    4
    16
    VZ Dub Retailer
    Columbia, SC
    I pull my battery all the time. That doesn't do anything for that issue.
     
  7. adk21589

    adk21589 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    16
    Joined:
    Sep 21, 2010

    Sep 21, 2010
    16
    2
    16
    bump one because I am having these issues too, although not QUITE as severe as you are. I get people who say theyve called me several times without my phone ever ringing once.

    would it help to go back to an older modem/or is it even compatible? I'm running the latest superclean.
     
  8. fascinated512

    fascinated512 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    47
    Joined:
    Nov 10, 2010

    Nov 10, 2010
    47
    4
    16
    VZ Dub Retailer
    Columbia, SC
    I've tried flashing back to DJ05 modem and DL30 modem and neither of them seem to do much good either. Maybe my phone is defective? I just can't believe that in the state's capital city, I can be without a signal 70% of the time my phone is on. What's going onnnnn??
     
  9. PSkeptic

    PSkeptic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    905
    Joined:
    Jan 10, 2011

    Jan 10, 2011
    905
    97
    78
    IT Project Manager
    Buffalo, NY USA
    Before you flash again, go into recovery, and wipe everything (Dalvik, Cache, and User Data).

    I was running into all sorts of wonkiness, did that, still no avail. So, I did some looking, and my Super Clean I was using was not the one that everyone else is using. Tried a different one, and voila! No issues now :)
     
  10. CobraC081375

    CobraC081375 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Apr 12, 2011

    Apr 12, 2011
    1
    0
    5
    I'm having the same issue...can you post a lil to the Tom you used to resolve the issue?
     
  11. fascinated512

    fascinated512 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    47
    Joined:
    Nov 10, 2010

    Nov 10, 2010
    47
    4
    16
    VZ Dub Retailer
    Columbia, SC
    Yeah. Do you have a link to the version you tried with success?
     
  12. robob686

    robob686 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    6
    Joined:
    Apr 10, 2011

    Apr 10, 2011
    6
    1
    6
    This is just a suggestion, but adrynalyne just released a new modem (EC01) that might help. (don't have the link right now) I have had no problems with it in about three or four days of having it on my phone. There is also a new bloated ROM, but bleh....
     
  13. PSkeptic

    PSkeptic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    905
    Joined:
    Jan 10, 2011

    Jan 10, 2011
    905
    97
    78
    IT Project Manager
    Buffalo, NY USA
  14. erjennin

    erjennin Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    39
    Joined:
    Jan 4, 2010

    Jan 4, 2010
    39
    0
    15
    Hey guys, I'm having the same issues.

    What i'm looking for is Froyo with the Samsung UI, but without the reception issue. Basically stock ROM.

    Superclean looks to be de-touchwizzed.
     
  15. robob686

    robob686 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    6
    Joined:
    Apr 10, 2011

    Apr 10, 2011
    6
    1
    6
    If you can find the ROM and kernel that you want separate from the radio, you can flash EA28 or earlier (like DL09) then flash just the ROM and kernel. That would put you at Froyo with an older, theoretically more stable radio.

    Also, the ROM you are looking for is deodexed, debloated on adrynalyne's thread. that keeps touchwiz, but removes bing and all the Verizon crap that you can't uninstall without root.
     
  16. erjennin

    erjennin Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    39
    Joined:
    Jan 4, 2010

    Jan 4, 2010
    39
    0
    15
    Can someone point me toward one of these more stable radios? A download link would be great.
     
  17. dragon1357

    dragon1357 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    24
    Joined:
    Mar 15, 2011

    Mar 15, 2011
    24
    2
    16
    go in google and type in ec01 modem
     
  18. atomD21

    atomD21 Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    41
    Joined:
    Dec 9, 2010

    Dec 9, 2010
    41
    3
    36
    Ohio
    Yeah, you can go to android central to get the stock rooted all in one of EB01 with CWM. Great package put together by DroidXCon. Then, after that's all set, you can google for EC01 like dragon1357 said and Odin that radio. I'm running the stock EB01 with the EC01 radio and it's helped my reception at work quite a bit.
     
  19. saps

    saps Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    5,092
    Joined:
    Sep 12, 2010

    Sep 12, 2010
    5,092
    504
    233
    Top Secret
    WA
    +1 for endorsing the EC01 radio
     

Share This Page

Loading...