1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Editing APN Setting on Optimus 3D

Discussion in 'Android Devices' started by rafizuk, Sep 6, 2011.

  1. rafizuk

    rafizuk Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 6, 2011

    Sep 6, 2011
    2
    0
    5
    Hello All, I've recently got my hands on an Optimus 3D unlocked. The phone works wonderfully and it's a great device aside from the fact that I can't seem to edit the APN settings on the phone. The phone was originally locked to Rogers (Canada) and I am able to use it on Fido (Canada), all features work except for the Data. I am able to make, receive calls and texts but can't seem to get it to connect to the Fido data network. Is there something that I am doing wrong when I unlocked the phone? is there an unlock colde for the APN settings? any help would be greatly appreciated.
     

    Advertisement

  2. BingoRingo

    BingoRingo Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    399
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    399
    54
    53
    Aylmer, Quebec
    Have you tried creating a new APN instead of editing the current one? There should also only be one APN for both MMS and data, don't use the old ones.
     
  3. rafizuk

    rafizuk Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Sep 6, 2011

    Sep 6, 2011
    2
    0
    5
    Yes, I have tried creating a new APN on the phone but the phone does not give me the option to its just stuck on Rogers.
     
  4. Mad_Sunday

    Mad_Sunday Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    105
    Joined:
    Oct 26, 2009

    Oct 26, 2009
    105
    6
    36
    Process Technician
    Staffordshire, UK
    You may need to root it.

    Pete
     
  5. Nitin Sachar

    Nitin Sachar Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Oct 13, 2011

    Oct 13, 2011
    1
    0
    5
    Select Menu > Settings > Wireless and Networks > Mobile Networks > Access Point Names > **

    Create your new APN with the specific settings.
    In the last field 'APN Type': Enter 'default,mms'.
    Entering the word 'Default' would make your newly created APN override the original Rogers APN.

    Enjoy!
     

Share This Page

Loading...