1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Flash to Verizon

Discussion in 'Android Devices' started by superboy4444, Jan 3, 2013.

  1. superboy4444

    superboy4444 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    794
    Joined:
    Sep 15, 2012

    Sep 15, 2012
    794
    236
    93
    Male
    Eatonville, WA
    Hey, currently i am on the vm samsung galaxy reverb, but i used to have the optimus elite, my girlfriend just switched got her own line on verizon but still has her crappy lg vortex, so i was wondering if anyone could help me with flashing this phone over to verizon, i know it can be done, and i think i can do it, i just don't want to break anything...please help haha
     

    Advertisement

  2. julian35961

    julian35961 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    203
    Joined:
    Sep 17, 2012

    Sep 17, 2012
    203
    85
    53
    Male
    Web Developer and App developer
    Chicago
    "Scratches head" for a min.

    Don't think it's even possible to flash the device to another carrier.
     
  3. DsyMnapTic

    DsyMnapTic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    153
    Posts:
    1,119
    Joined:
    Apr 29, 2011

    Apr 29, 2011
    1,119
    204
    153
    The rocky mountains
    Okay...my bad I wasnt entirely correct on that. You may want to take a look at this site for information. This is something is I'd also be interested in, however don't know if it would be this easy with this phone. Seems like everything is bloody complicated with the Elite.
    http://www.wireless4life.net/?page_id=12
     
  4. DroidMello

    DroidMello Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Sep 24, 2012

    Sep 24, 2012
    25
    4
    16
    Female
    Minnesota
    I'd bet that Verizon will not allow phones not sold by them to be activated for service or will charge a substantial fee if they do allow it. You will also likely have to pay to have it flashed (not something easily done even by experienced developers) so it probably isn't worth it. It may cost less to get a refurbished or used Verizon phone that is comparable to the OE or better.
     
  5. superboy4444

    superboy4444 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    794
    Joined:
    Sep 15, 2012

    Sep 15, 2012
    794
    236
    93
    Male
    Eatonville, WA
    Flashing isn't hard at all... You just need the software and I don't have it... You just only a new msl ESN and prl and then voila
     
  6. wildBill83

    wildBill83 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    May 31, 2013

    May 31, 2013
    9
    0
    5
    Male
    Texas

    Not true at all... That might get you to connect to CDMA, but that will only get you voice, no DATA or txt messaging.

    Sorry for the necropost, but someone had to say yes it is possible but extremely difficult and a grey area legally.
     
  7. superboy4444

    superboy4444 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    794
    Joined:
    Sep 15, 2012

    Sep 15, 2012
    794
    236
    93
    Male
    Eatonville, WA
    Totally legal haha! I checked?
     
  8. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    Nearly impossible to flash to big red from another carrier. They are much more diligent in their ESN database monitoring so cloning/borrowing ESNs or even trying to add to their data base would be an exercise in futility. Put your elite up for sale or trade on craigslist and get a vzw phone. Save yourself the headache Lol.
     
  9. superboy4444

    superboy4444 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    794
    Joined:
    Sep 15, 2012

    Sep 15, 2012
    794
    236
    93
    Male
    Eatonville, WA
    Ok, I already did that except I still want to know how
     
  10. wildBill83

    wildBill83 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    May 31, 2013

    May 31, 2013
    9
    0
    5
    Male
    Texas
  11. rdoac

    rdoac Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    128
    Joined:
    Oct 12, 2012

    Oct 12, 2012
    128
    26
    43
    Rockford, IL
    I've done the reverse, and put a US Cellular Mesmerize (via flashing it to Verizon first) on Virgin using an LG Optimus V as a donor phone. It is possible to go the other way technically, but it depends on whether you can get access to the programming on both your donor phone and the Optimus Elite. It should also be possible to get data working on it. I would, however, start with a Sprint stock rom as Virgin have done something wierd with MMS.

    IMHO, although a nice phone, the Elite isn't anywhere near nice enough to jump through all the hoops required, and the quality of phones available on Verizon is way better than on Virgin, so it doesn't make much sense to me.
     
  12. JumpinJupiter

    JumpinJupiter Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    354
    Joined:
    Jan 3, 2013

    Jan 3, 2013
    354
    21
    38
    I always kind of wanted to do something like this but i don't think it was possible or even legal to discuss lol. VM phone run on 1900Mhz ( That high spectrum makes it so i can handle a lot of activity but is very poor going though walls) and Verizon i believe is on 900mhz so that means you would have to change how the whole radio works by changing the radio prop( the little driver that controls the Radio). Changing that is the only way. also tweaking it right could actually give us faster 3G on VM!
     
  13. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    Editing radio files is the road to a full brick. Be careful lol.
     
  14. Hackintech

    Hackintech Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Oct 26, 2012

    Oct 26, 2012
    4
    0
    5
    You can flash a PRL of Verizon and use the phone on Page Plus or TalkForGood (two good MVNOs of Verizon) with no issues (with the current ESN and all). The only issue is you will get 1x data unless you get 3G keys (I cannot really go into that).
     
  15. Satukoro

    Satukoro Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    19
    Joined:
    Aug 2, 2012

    Aug 2, 2012
    19
    10
    18
    I tried, and successfully I might add, to flash an HTC Arrive to VM on my plan and got a wonderful letter in the mail about a week later telling me to kindly go blow a goat (or something along those lines). They froze my service until I bought a new phone and now I own an Optimus Elite.

    For the sake of not messing with the (ridiculous) cellular laws, save yourself the hassle and just don't.
     
  16. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    Another thing to consider is some markets like Las Vegas use AWS bands versus true CDMA which presents its own issues when flashing phones.
     

Share This Page

Loading...