1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Get your MSL with Basic Flasher

Discussion in 'Android Devices' started by lazysean, Jul 24, 2015.

  1. lazysean

    lazysean Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    34
    Joined:
    Mar 19, 2013

    Mar 19, 2013
    34
    19
    18
    Just found another hidden menu / shortcut that was able to help get me my MSL/SPC code. I don't know for sure if this will work for everyone or if the Chameleon stuff only loaded after I reverted to ZV3 to try to get LTE back but it's worth a try!

    Using Shortcut Master (lite) from the play store, search for "ChameleonNodeMenu". Launch it and scroll down about halfway to "DiagMSLRequest". This setting will enable or disable the phone asking for MSL when you use ##DIAG#. Just enter 0 for the value and press SET.

    Now you can exit out and dial ##DIAG# and enable it without needing the MSL code.

    Once it's enabled, you can connect to a pc and get your MSL with Basic Flasher as described here: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2394499
     

    Advertisement

    HasH_BrowN, whoshotjr2006 and bg4m3r like this.
  2. bg4m3r

    bg4m3r Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    493
    Posts:
    2,850
    Joined:
    Nov 1, 2013

    Nov 1, 2013
    2,850
    1,123
    493
    Male
    IT Contractor
    I can confirm that ChameleonNodeMenu and ChameleonNodeEdit are both present on zv5 as well as DiagMSLRequest and Tethered Data (mentioned in your other post) entries. Was able to set the data to 4 to enable all hotspot options, however, setting DiagMSLRequest to 0 did not remove the prompt from the DATA menu. Was there something else you did?
     
    #2 bg4m3r, Jul 24, 2015
    Last edited: Jul 24, 2015
  3. lazysean

    lazysean Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    34
    Joined:
    Mar 19, 2013

    Mar 19, 2013
    34
    19
    18
    It doesn't remove it from the data menu, only from the diag menu. You can then enable diag mode (dial ##3424#) which used to be blocked by an msl popup

    *Then* finally you can use something like basic flasher to learn what your msl is. The "service code" prompt on ##3282# (data) we'll still be there, but now you'll know the answer :)
     
    bg4m3r likes this.
  4. bg4m3r

    bg4m3r Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    493
    Posts:
    2,850
    Joined:
    Nov 1, 2013

    Nov 1, 2013
    2,850
    1,123
    493
    Male
    IT Contractor
    I got ya... I already have my MSL, but this is good info. Nice find. :)
     
  5. schoepelwork

    schoepelwork Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 29, 2015

    Jul 29, 2015
    4
    0
    15
    Male
    Could one of you guys help me with this? I push set on chameleonnode and it doesn't say it set it, and then when I go to the dialer and type the diag code, it doesn't come up... I'm a little confused. Any help would be appreciated.
     
  6. schoepelwork

    schoepelwork Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 29, 2015

    Jul 29, 2015
    4
    0
    15
    Male
    Okay, I got it enabled and seen by basic flasher, but when I push read spc it always closes the program. I can't get it to read it... any advice?
     
  7. schoepelwork

    schoepelwork Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    4
    Joined:
    Jul 29, 2015

    Jul 29, 2015
    4
    0
    15
    Male
    I got it! You can't have mtp on when your trying to get the com port open. I got it now :p and you just use lg method, and bam there it is :)
     
  8. grey26

    grey26 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    20
    Joined:
    Jan 29, 2015

    Jan 29, 2015
    20
    0
    15
    Male
    ;)
     
    #8 grey26, Sep 12, 2015
    Last edited: Sep 17, 2015
Tags:

Share This Page

Loading...