1. Download our Official Android App: Forums for Android!

h symbol on my phone

Discussion in 'Android Devices' started by sdonn, May 15, 2011.

  1. sdonn

    sdonn Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    Jul 26, 2010

    Jul 26, 2010
    15
    0
    15
    Hey everyone, I've been in Italy for the past 4 months and so haven't used my captivate at all. Now that I'm back I've noticed an h for the data network, after some Googling I saw it was faster than 3g so I'm not complaining. My question was why my friend who has an iPhone 4 and has at&t doesn't get this. He's still on 3g. And another question is when this was rolled out, just wondering. Thanks guys
     

    Advertisement

  2. 2manyPHONES

    2manyPHONES Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,820
    Joined:
    Jul 26, 2010

    Jul 26, 2010
    1,820
    326
    163
    NY & TX
    As far as I know the iphone 4 just doesn't have an H icon. It still can get Hspa but will only show the 3G icon.

    Did you do the froyo update when you started using the phone again? I didn't get the H icon until after I did that update but then a few days after they finally released froyo I got an inspire so haven't used my captivate much since to pay any attention to the icons.
     
  3. sdonn

    sdonn Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    15
    Joined:
    Jul 26, 2010

    Jul 26, 2010
    15
    0
    15
    i didnt do the official update. i have cognition running so i do have froyo though. thanks for the help
     
  4. CrimsonPride

    CrimsonPride Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,482
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    1,482
    200
    143
    student
    north alabama
    yes, but there are several updates out, you probably have a very old version unless you updated recently
     
  5. blazed16

    blazed16 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    May 17, 2011

    May 17, 2011
    2
    0
    5
    Computer tech
    manitoba
    i always thought the h on my phone stood for Home haha
     
  6. james27007

    james27007 Look into my Eye
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,150
    Joined:
    Mar 6, 2010

    Mar 6, 2010
    1,150
    445
    183
    Male
    Travel and teaching for tech and automotive
    Riverside, CA
    If I remember correctly, All Cog roms use an "H" icon instead of 3G when you are on 3G; and why the iPhone does not have the "H" icon. As far as I know the stock rom does not have an H but that may have changed since I got gave away my captivate; my Atrix for example does not have a 3G or 4G icon, just E, G and H+
     
  7. js593

    js593 Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    68
    Joined:
    May 21, 2011

    May 21, 2011
    68
    2
    36
    HSDPA?


    Pulled up spec's on another website.

    GSM | 3G-HSDPA | HSUPA
    850 | 900 | 1800 | 1900 | 2100
     
  8. BigCiX

    BigCiX Android Expert
    Rank:
     #82
    Points:
    273
    Posts:
    3,592
    Joined:
    Jul 30, 2010

    Jul 30, 2010
    3,592
    363
    273
    California
    I believe its just a just another symbol for 3g. Im running the windows 7 theme and the h replaces the 3g


    [​IMG]
     
  9. RedRyno

    RedRyno Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    207
    Joined:
    Jul 31, 2010

    Jul 31, 2010
    207
    27
    43
    Construction
    SoCal

    In your case it does... :p
     

Share This Page

Loading...