1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Just got my evo

Discussion in 'Android Devices' started by dennis8492, Jan 3, 2013.

  1. dennis8492

    dennis8492 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    165
    Joined:
    May 3, 2012

    May 3, 2012
    165
    26
    43
    Chef
    Tustin, CA
    Hey guys i just got my evo and i was wondering if theirs a no root needed Rom that i can flash out in the community or a zip file i can flash through recovery to root my evo. The reason i ask about those things is because i own a boost mobile warp and in the warp those to above that i mentioned are available, so im just hoping it would be available for the evo as well. No negative or rude comments please . Its just a quick question before i begin working with the evo. Thanks in advance. :)
     

    Advertisement

  2. toad6386

    toad6386 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    361
    Joined:
    Apr 13, 2010

    Apr 13, 2010
    361
    196
    88
    Male
    RFID FSE
    So Cen TX
    Hi Dennis!
    Unfortunately, unless there's some sort of super secret ROM I'm unaware of, root is required to flash custom ROMs. There's plenty of info around, though, to help you root. Hope you enjoy your new phone!
     
    Brian706 and scotty85 like this.
  3. DragonSlayer95

    DragonSlayer95 Resident Air Bender
    Rank:
     #31
    Points:
    653
    Posts:
    8,778
    Joined:
    Mar 9, 2012

    Mar 9, 2012
    8,778
    3,758
    653
    Male
    Reno, Nevada
    Brian706 and scotty85 like this.
  4. scotty85

    scotty85 Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,131
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,131
    7,411
    1,413
    Brian706 and DragonSlayer95 like this.
  5. dennis8492

    dennis8492 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    165
    Joined:
    May 3, 2012

    May 3, 2012
    165
    26
    43
    Chef
    Tustin, CA
    I found this forum on xda

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1870652

    Yet when I go to connect my phone and run the program it doesn't read my evo. I don't have the original HTC sync cable, I'm just using a spare that I had laying around. Is the original HTC cable needed in order for the computer to identify the phone?
     
  6. Brian706

    Brian706 I like turtles!
    Moderator
    Rank:
     #21
    Points:
    1,053
    Posts:
    9,433
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    9,433
    8,791
    1,053
    Drafter
    Unfortunately that method won't work for you. It requires s-off, which you cannot get until your phone is already unlocked and rooted through HTC Dev.
    Unless you happen to have gotten your hands on an old 3vo with Hboot 1.4 or below, you can use revolutionary to easily gain s-off.

    The original cable is not required. I have used an aftermarket blackberry cable for most of my rooting. It sounds like maybe you don't have the drivers installed. You can get them by installing HTC sync.
     
    scotty85 likes this.
  7. dennis8492

    dennis8492 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    165
    Joined:
    May 3, 2012

    May 3, 2012
    165
    26
    43
    Chef
    Tustin, CA
    Hey guys, so I did all the steps in the forum and now my evo says it's unlocked. Does that mean it's rooted now? I flashed a sprint doedexed rom and it went flawlessly. Am I missing anything else? Btw I don't see a supersu
     
  8. dennis8492

    dennis8492 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    165
    Joined:
    May 3, 2012

    May 3, 2012
    165
    26
    43
    Chef
    Tustin, CA
    Also I keep trying to flash pacman ro but I get boot loop any help
     
  9. toad6386

    toad6386 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    361
    Joined:
    Apr 13, 2010

    Apr 13, 2010
    361
    196
    88
    Male
    RFID FSE
    So Cen TX

    If I'm not mistaken, some sort of super user app is required to actually enable root access (permission) to your phone. Unlocking your phone gave you the ability to do so, just now needing something that actually accesses it! Don, Brian, Scotty or DS may have a better explanation, but I think that's the gist of it.
     
    DonB, scotty85 and Brian706 like this.
  10. toad6386

    toad6386 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    361
    Joined:
    Apr 13, 2010

    Apr 13, 2010
    361
    196
    88
    Male
    RFID FSE
    So Cen TX

    I believe one of the requirements of PACMAN is to NOT be on Hboot 1.58. Since your EVO is new, I'd bet a dime to a donut, you're on 1.58. THIS is where being s-off is advantageous: you can change Hboots to fit your fancy and flash which ever ROM you want.
     
    DonB, scotty85 and Brian706 like this.
  11. Brian706

    Brian706 I like turtles!
    Moderator
    Rank:
     #21
    Points:
    1,053
    Posts:
    9,433
    Joined:
    Jul 25, 2012

    Jul 25, 2012
    9,433
    8,791
    1,053
    Drafter
    Toad is correct. You need to flash the super user patch or flash a rom with root permissions. Also yes, for pacman you need hboot 1.5 or below. This will require being s-off. You can't downgrade your hboot unless s-off.
     
    scotty85 likes this.
  12. dennis8492

    dennis8492 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    165
    Joined:
    May 3, 2012

    May 3, 2012
    165
    26
    43
    Chef
    Tustin, CA
    I have flashed a supresor already and ill be testing a different rom other than pacman. Before I do. Any suggestions?
     
    scotty85 likes this.
  13. MahaloCat

    MahaloCat Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,931
    Joined:
    Aug 3, 2010

    Aug 3, 2010
    1,931
    460
    163
    Honolulu
    Pacman is Good
    AOKP by Mazda is good.
    CM10 by dastion is good
    Anything by team Derp -

    I am Fairly sure you will need S-off for all of those.
    Look up the wire trick to get S-off...
    (you may need to RE-LOCK your htc unlocked phone)
     
    scotty85 and Brian706 like this.
  14. toad6386

    toad6386 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    361
    Joined:
    Apr 13, 2010

    Apr 13, 2010
    361
    196
    88
    Male
    RFID FSE
    So Cen TX
    Well, here's where the flashaholics start looking like women at a clearance sale :D: there's so much out there, it depends on your likes, etc. Do you wish a more stock experience with or without sense? Are you going to want to tinker with your kernel and appearance? There's just no easy answer without more information. :questionmark:

    Personally, I like sense and to customize it a bunch, so I like Viper3D. Due to my bad digitizer, I've found Common Sense a little less glitchy for me. A lot of folks in the forum, however, prefer senseless versions. Several ROMs feature both sense and non-sense versions. MIUI, AOKP, ASOP and hybrid ROMs are all non-sense versions. :dontknow:

    Follow the links to the ROMs on THIS THREAD, and check out the different ROMs for your particular HBoot. I'd also check out the individual ROM threads both on AF and at XDA so you can see possible bugs, and see what you might be able to live with. Pay particular attention to the ROM's requirements to prevent booting issues, etc. DS does a heck of a job keeping up with the req's list, but it's difficult cuz the requirements can often change from version to version and mistakes could lead to :banghead:.

    (Apologies for novella-type post! :eek: )
     
    Ted Roo, scotty85, dennis8492 and 3 others like this.
  15. dennis8492

    dennis8492 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    165
    Joined:
    May 3, 2012

    May 3, 2012
    165
    26
    43
    Chef
    Tustin, CA
    Haha I asume you're Mexican if you know the word novella. Anyways I have hboot 1.57 and the stock sprint rom works fine. I basically want a rom that's stable built for speed and smooth. So any suggestions with that criteria is fine. I'll still be researching more roms. N I don't have soff yet. I'm still working on that.
     
  16. DonB

    DonB ♡ Truth, Justice and the American Way !! ♡ ™
    Moderator
    Rank:
     #16
    Points:
    1,443
    Posts:
    19,962
    Joined:
    Nov 30, 2009

    Nov 30, 2009
    19,962
    9,572
    1,443
    Male
    18th Hole Of the Golf Course
    Wait a sec, if you have HBoot 1.57, then you are not on the Sprint network, is your phone a HTC Evo V from Virgin mobile ??




     
  17. dennis8492

    dennis8492 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    165
    Joined:
    May 3, 2012

    May 3, 2012
    165
    26
    43
    Chef
    Tustin, CA
    Yeah it's the 3vo from virgin Mobile. Methods to root and unlock still worked though.
     
  18. DonB

    DonB ♡ Truth, Justice and the American Way !! ♡ ™
    Moderator
    Rank:
     #16
    Points:
    1,443
    Posts:
    19,962
    Joined:
    Nov 30, 2009

    Nov 30, 2009
    19,962
    9,572
    1,443
    Male
    18th Hole Of the Golf Course
    Yes but this should be in a different section, I will move it there.


     
  19. zaius42

    zaius42 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    69
    Joined:
    Mar 29, 2012

    Mar 29, 2012
    69
    13
    18
    A wild thread appeared!
     
  20. dennis8492

    dennis8492 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    165
    Joined:
    May 3, 2012

    May 3, 2012
    165
    26
    43
    Chef
    Tustin, CA
    I looked for a Virgin Mobile thread but didn't find one so I assumed going to any evo 3d forum would have the information I needed.
    Why would you call this a wild thread
     
  21. zaius42

    zaius42 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    69
    Joined:
    Mar 29, 2012

    Mar 29, 2012
    69
    13
    18
    because it was moved to the appropriate forum where all us evo v users are, so its new to us =)
     
  22. dennis8492

    dennis8492 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    165
    Joined:
    May 3, 2012

    May 3, 2012
    165
    26
    43
    Chef
    Tustin, CA
    Hey guys i keep getti g stuck on the install screen. One rom wont go past the 100 percent mark and another get stuck when it instals and i select next. Any idea why thays happening
     
Tags:

Share This Page

Loading...