1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support M8 TV Box Firmware

Discussion in 'Android Help' started by Richard123, Feb 4, 2017.

  1. Richard123

    Richard123 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 4, 2017

    Feb 4, 2017
    10
    0
    15
    Male
    I'm curious what the most up to date firmware is for the standard M8, currently I'm on kitkat and I'd like to know if Lollipop or higher is supported as unfortunately Kodi's latest version 17 is unsupported on my device.

    I've had a quick look over the internet but drawn a blank.
     

    Advertisement

  2. mikedt

    mikedt 你好
    Rank:
     #7
    Points:
    2,238
    Posts:
    22,008
    Joined:
    Sep 22, 2010

    Sep 22, 2010
    22,008
    11,512
    2,238
    Teachaaa
    Jinan, China
    As with all these cheapo devices like M8, MX, MXQ, it all depends when and who made it. Most of the current ones seem to be coming with either Lollipop or Marshmallow now. As for upgrade from an older Kitkat one, check with the vendor where you bought it.
     
  3. Richard123

    Richard123 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 4, 2017

    Feb 4, 2017
    10
    0
    15
    Male
    I've had mine for about two years, fairly certain I got it from some Chinese eBay vendor although can't remember for the life of me.

    Does anyone share the latest firmware?

    Or is it possible to rip the software off a newer one?
     
  4. Chetnick

    Chetnick Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Sep 7, 2012

    Sep 7, 2012
    26
    1
    16
    There are a lot of m8 tv boxes, do you know which version is,like chip or motherboard?
     
  5. Richard123

    Richard123 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 4, 2017

    Feb 4, 2017
    10
    0
    15
    Male
    Standard M8, Mali 450 8 core.
    ARMv7 processor rev 1.
    Android version 4.4.2.
    Kernal version 3.10.33.

    That's about all the information I know how to look up, does any of it help?
     
  6. Chetnick

    Chetnick Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Sep 7, 2012

    Sep 7, 2012
    26
    1
    16
  7. Chetnick

    Chetnick Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Sep 7, 2012

    Sep 7, 2012
    26
    1
    16
    You can try to open tv box and you will see revision of your mother board and chip like rk3188 ....etc.
    You need to know your mother board and chip to flash rom
     
  8. Richard123

    Richard123 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 4, 2017

    Feb 4, 2017
    10
    0
    15
    Male
    [​IMG]

    Hey sorry for the late reply I didn't see your message until last night, opened the box for you to see, noticed the steel plate for extra weight lol...

    Will I need to take the heat sink off the chip as well?
     
    #8 Richard123, Feb 7, 2017
    Last edited: Feb 14, 2017
  9. Chetnick

    Chetnick Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Sep 7, 2012

    Sep 7, 2012
    26
    1
    16
  10. Richard123

    Richard123 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 4, 2017

    Feb 4, 2017
    10
    0
    15
    Male
    #10 Richard123, Feb 7, 2017
    Last edited: Feb 7, 2017
  11. Chetnick

    Chetnick Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Sep 7, 2012

    Sep 7, 2012
    26
    1
    16
  12. Chetnick

    Chetnick Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Sep 7, 2012

    Sep 7, 2012
    26
    1
    16
    Please backup your rom first and then try to install right one for M8
     
  13. Richard123

    Richard123 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 4, 2017

    Feb 4, 2017
    10
    0
    15
    Male
    Do you have a decent guide for this? Thanks
     
  14. Chetnick

    Chetnick Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    26
    Joined:
    Sep 7, 2012

    Sep 7, 2012
    26
    1
    16
    Look on video tutorial how to get in recovery mode,from there you have option to backup and restore,or from tv box system
    Save backup file on pc just in case if something goes wrong.
     
  15. Richard123

    Richard123 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 4, 2017

    Feb 4, 2017
    10
    0
    15
    Male
    I really can't find a decent guide on backing up stock firmware on these TV boxes.
     
    #15 Richard123, Feb 14, 2017
    Last edited: Feb 14, 2017
  16. Kropex

    Kropex Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Feb 28, 2017

    Feb 28, 2017
    9
    0
    5
    I can tell you I didn't backup my device but I un-bricked the device with the image below, the only problem I faced is that my small infrared remote does not work.

    TWRP is the needed software to backup your device. Try the link below for this backup:


    Then to flash your device you need a shield USB cable A-A connected to the most left USB port of the device, the one near SD slot. Then using USB burning tool perform the below steps:
    press the toothstick and keep it pressed, with no power supply connect the USB cable but having the USB Burning Tool opened. You will see connected. Then import the image below and flash the device, you will have a nice surprise of working device with Lollipop 5.1.1

    https://mega.nz/#F!mtlkSYba!ynMZU6b6iPPdOjlmhzYBTw

    Best regards,
     
  17. Richard123

    Richard123 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 4, 2017

    Feb 4, 2017
    10
    0
    15
    Male
    I'm not 100% sure my CPU will support 5.1, at the moment I will probably just stick with what I have as I really don't want to brick the device.
     
  18. Kropex

    Kropex Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Feb 28, 2017

    Feb 28, 2017
    9
    0
    5
    For my device it works great and I can tell you that I had it bricked (a black box non usable), I had no chance just to try. And now, I have the image saved, and I can try anything I want to upgrade or to change in flash, because anytime it seems bricked I reflash with the image already working. So I'm happy that I'm not afraid of any try of flashing, to discover the best package for my desire BOX TV.
     
  19. Richard123

    Richard123 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 4, 2017

    Feb 4, 2017
    10
    0
    15
    Male
    What is your device? What hardware does it have?
    Can you show pictures of it running 5.1 in the system information?
     
  20. Kropex

    Kropex Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Feb 28, 2017

    Feb 28, 2017
    9
    0
    5
    My device is OTT M8S. The hardware is, just what I know written onto the board, M9&M8_8bit_V1.1 2015/09/2
    I attach two links with images with my device print screen got it remotely, because I'm also using TV for getting control from anywhere.
    http://1.1m.yt/zx-V2RB.jpg
    http://4.1m.yt/1rvGBx1.jpg

    So I can say that I have M8Splus software with Lollipop 5.1.1 over a device M8S. One single part which is not working at this moment is the remote control, not available, so I'm using the USB wireless keyboard for the moment.

    In this link you can see my device as picture and remote control:
    http://chinagadgetsreviews.com/down...tock-firmware-m8s-tv-box-2.html#comment-21208
     
    #20 Kropex, Mar 7, 2017
    Last edited: Mar 7, 2017
  21. Richard123

    Richard123 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    10
    Joined:
    Feb 4, 2017

    Feb 4, 2017
    10
    0
    15
    Male
    Yeah the M8S uses a later chip set than the M8 I'm afraid, and again at this time I will wait until potential bricking my device.

    Thanks for you input and knowledge though.
     
  22. robw1uk

    robw1uk Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 14, 2017

    Sep 14, 2017
    1
    0
    5
    Hey there did you ever get lollipop on that m8 box ? working
     

Share This Page

Loading...