1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Name/filename of "MoviePlayer" help!

Discussion in 'TV & Video' started by Jjtee45, Jul 15, 2013.

  1. Jjtee45

    Jjtee45 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 15, 2013

    Jul 15, 2013
    7
    0
    25
    Hi guys, firstly thank you for your help in advance. I recently bought an android box which has MoviePlayer built in as standard. This plays files far better than Xbmc, and as such I would like to call it in Xbmc as my external player. However, for the life of me I can't find the values/actual name of the app to use as an external player.

    For example mx player is

    com.mxtech.videoplayer.ad

    I'd like this information for the default "Movieplayer" 1.73.

    Included are screenshots of the app
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Thanks again!
     

    Advertisement

  2. stane1983

    stane1983 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    527
    Joined:
    Mar 18, 2012

    Mar 18, 2012
    527
    216
    103
    Male
    Developer
    Varazdin, Croatia
    Hi,

    according to pictures, this is Amlogic's MoviePlayer. Package name of it is com.farcore.videoplayer, but I'd rather try XBMC builds prepared for Amlogic platform 'cause they use hw decoding just like MoviePlayer. Try Pivos builds of XBMC or any other which is made for Amlogic platform.

    Regards,
    Stane1983
     
    Jjtee45 likes this.
  3. Jjtee45

    Jjtee45 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 15, 2013

    Jul 15, 2013
    7
    0
    25
    Hey stane1983,

    Thanks for the post and the help! I've tried directing playercore to use com.farcore.videoplayer as an external player in Xbmc, with no such luck. I've tried a fair few builds of pivos and droid tv xbmcs since my box is (Review of Bluetimes MX5 Android 4.2.2 Set-top Box) the bluetimes mx5 but none have worked (mostly they play audio fine but no video). Oh well. Thanks for the help though!
     
  4. stane1983

    stane1983 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    527
    Joined:
    Mar 18, 2012

    Mar 18, 2012
    527
    216
    103
    Male
    Developer
    Varazdin, Croatia
    That's because Amlogic made few changes to it's LibPlayer libs which are not backwards compatible.

    If there are more interested ppl here, I can prepare XBMC 12.2 to support Amlogic's JB 4.2.2 LibPlayer (source code release 2013-04-30 and newer; with older JB 4.2.2 sources Pivos xbmc works).

    Regards,
    Stane1983
     
    bmradux and erkandel like this.
  5. Jjtee45

    Jjtee45 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 15, 2013

    Jul 15, 2013
    7
    0
    25
    Hey again stane1983. Thanks for the update. Honestly I would love it if you could, so I'm interested. However, I wouldn't want you doing it, if it took too long and if not enough people were interested: there's only so much I could ask of someone I hardly know!

    Thanks again.
     
  6. tplink

    tplink Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jul 17, 2013

    Jul 17, 2013
    1
    0
    5
    hi guys. sorry to register just to post this but i am also interested in xbmc working for my bluetimes machine
     
  7. erkandel

    erkandel Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    2
    Joined:
    Jul 18, 2013

    Jul 18, 2013
    2
    0
    25
  8. stane1983

    stane1983 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    527
    Joined:
    Mar 18, 2012

    Mar 18, 2012
    527
    216
    103
    Male
    Developer
    Varazdin, Croatia
    I contacted Bluetimes and offered them xbmc completely prepared for their devices.

    They are interested, we'll see what they have to say about my offer.
     
    jeffben and Jjtee45 like this.
  9. Jjtee45

    Jjtee45 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 15, 2013

    Jul 15, 2013
    7
    0
    25
    Any update on this? Still interested!
     
  10. bmradux

    bmradux Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 10, 2013

    Aug 10, 2013
    1
    0
    5
    Stane, if You are still out there and alive, Please, take some time to try the magic you speak about here. I will even donate 10$ if you make this happen. I am also stuck with the Blutimes MX5 box, which had quite good reviews, but am experiencing terible sound-video out of sync outside the native Amlogic player. It seems like most people have this issue. Hope You get the message, find the time, and still have the inclination to throw yourself at this. Thanks!
     
  11. Jjtee45

    Jjtee45 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    7
    Joined:
    Jul 15, 2013

    Jul 15, 2013
    7
    0
    25
    Incidentally what's the player that the default browser uses? That also works really well with no audio or video lag/sync issues. I've watched a few 1080p streams on it and its been brilliant.
     
  12. jeffben

    jeffben Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Sep 24, 2013

    Sep 24, 2013
    1
    0
    5
    Male
    Retired
    Cyprus
    Hi just joined this forum.
    I have 2 of this boxes and in order to use them without a "External player in use" error message each time I played video and tv streams I changed the XAF custom XBMC to Frodo 12.2 . This does mean no Hardware Accel which is an issue.

    I have reported this to Bluetimes but they don't seem to have a solution so any help would great.

    They have recently changed their firmware for the devices currently being shipped so maybe they found something.
     

Share This Page

Loading...