1. Check out our app, Forums for Android! Download and leave feedback here!

Support No camera or video after OTA 2.2

Discussion in 'Android Devices' started by wrapkgb, Aug 2, 2010.

  1. wrapkgb

    wrapkgb Well-Known Member
    Thread Starter
    93

    Jun 30, 2010
    924
    242
    93
    LOS ANGELES, CA
    So I just finished my ota 2.2 update... since the install everything has been working great however when I open the camera (still or video) it will not open. The screen will turn black with the camera or video image and then go back to the home screen. I have tried restarting the phone with the same results. Any suggestions? Has anyone else experienced this? Thanks in advance! Oh and btw I was unrooted and stock if that makes a difference prior to the update.
     

    Advertisement

    inflewence likes this.
  2. IXIShogunR1

    IXIShogunR1 Well-Known Member
    43

    May 28, 2010
    226
    28
    43
    and the first problem arises.....

    you have a light app on your phone? not the offical HTC one
     
  3. Barats

    Barats Well-Known Member
    63

    Jun 7, 2010
    470
    37
    63
    Male
    Yeah people were talking about this when they did the manual one. Some did a hard reset and it worked but I really do not want to do that and have to start all over.
     
  4. IXIShogunR1

    IXIShogunR1 Well-Known Member
    43

    May 28, 2010
    226
    28
    43
    i figured some of the issues would still show up
     
  5. BigAinCA

    BigAinCA Active Member
    16

    Jun 22, 2010
    39
    5
    16
    well .. looks like this is one issue that did not get fixed from .3 to .6 :) Did you happen to have LED Light download from the market? If so uninstall it and see if that clears up the issue.

    I know this issue was mentioned in a couple posts.
     
    senormatt likes this.
  6. Softgel97

    Softgel97 Member
    16

    May 21, 2010
    22
    3
    16
    Delete the 'LED Light' app.
     
    krisw and somnambulus like this.
  7. khoff

    khoff Active Member
    16

    May 23, 2010
    36
    5
    16
    Maryland
    I know this doesn't help you any, but both my camera and camcorder work fine after the OTA 2.2 update.
     
  8. Barats

    Barats Well-Known Member
    63

    Jun 7, 2010
    470
    37
    63
    Male
    Well at least that shows it is not a software issue by itself and it's caused by something on your phone.
     
  9. LETHALOTT

    LETHALOTT Member
    15

    Jun 22, 2010
    14
    0
    15
    I just did the Update myself and both camera and cam corder working and loving how u can record video with the flash on something that should of had been on the evo since was released but o well they finally put it in the camcorder
     
  10. Kelita

    Kelita Well-Known Member
    53

    Jun 12, 2010
    331
    55
    53
    Female
    Arizona
    Both of mine are working fine.
     
  11. Rdot9

    Rdot9 Well-Known Member
    18

    Jun 13, 2010
    94
    24
    18
    you dont have to delete the LED light app. just force stop it, open the camera/camcorder and then you can use LED light again.
     
    Meltz014 and krisw like this.
  12. wrapkgb

    wrapkgb Well-Known Member
    Thread Starter
    93

    Jun 30, 2010
    924
    242
    93
    LOS ANGELES, CA
    LED light uninstall did the trick. Thanks!
     
  13. ExPalm

    ExPalm Well-Known Member
    36

    Jun 15, 2010
    62
    6
    36
    1. Camera not working. When I tape it, it shows the camera icon on screen for a half second, then back to home screen.
     
  14. flip603

    flip603 Well-Known Member
    38

    Apr 20, 2010
    106
    12
    38
    i had led app and mine worked fine after ota.
     
  15. IXIShogunR1

    IXIShogunR1 Well-Known Member
    43

    May 28, 2010
    226
    28
    43

    you have a 3rd party "led light" app?
     
  16. Traceamount

    Traceamount Well-Known Member
    43

    Jul 8, 2010
    182
    27
    43
    Productions Manager
    Alabama
    I dont get why people would still want the LED Light app, instead of just using the new flashlight one? The 3 brightness settings are awesome, imo!
     
  17. neoshi

    neoshi Well-Known Member
    53

    Jun 7, 2010
    399
    53
    53
    Mine works as long as the lights arent turned on while starting the camera/camcorder
     
  18. IXIShogunR1

    IXIShogunR1 Well-Known Member
    43

    May 28, 2010
    226
    28
    43

    and 3rd party "light apps" are know to mess with the camera right now
     
  19. ExPalm

    ExPalm Well-Known Member
    36

    Jun 15, 2010
    62
    6
    36
    That was it, thanks. Uninstalled the LED Light app, camera works now.
     
  20. Lorak

    Lorak Well-Known Member
    53

    Jun 29, 2010
    203
    62
    53
    ITS
    Can also just try turning on/off the native flashlight app that came with 2.2. That seems to fix it also.
     
  21. Rdot9

    Rdot9 Well-Known Member
    18

    Jun 13, 2010
    94
    24
    18
    because the LED light has a nice little widget, instead of opening the app fully.
     
  22. IXIShogunR1

    IXIShogunR1 Well-Known Member
    43

    May 28, 2010
    226
    28
    43

    the change was the camera buttons rotate with the screen now
     
  23. Softgel97

    Softgel97 Member
    16

    May 21, 2010
    22
    3
    16
    Mine worked fine at first as well. However, a few hours after I had Froyo the camera was broke until I uninstalled the 'LED Light' app.

    Also, this app caused my phone to be always on with Froyo.
     
  24. khoff

    khoff Active Member
    16

    May 23, 2010
    36
    5
    16
    Maryland
    Turn your phone, the options turn with it ;)
     
  25. VGPOP

    VGPOP Well-Known Member
    78

    Mar 23, 2010
    588
    64
    78
    Is this after doing a hard reset?

    Hard reset fixed ALL my problems with the unofficial update.
     
Tags:

Share This Page

Loading...