1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Radio update

Discussion in 'Android Devices' started by zacspeed, Jun 27, 2010.

  1. zacspeed

    zacspeed Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    73
    Joined:
    Oct 13, 2009

    Oct 13, 2009
    73
    1
    16
    I'm currently using VillainROM 10.2, & am midway through updating the radio via OTA. I have the Andriod system recovery screen at present & it seems to be sat @ the "Extracting radio image..." stage for quite a while now (bout 20 mins). I am aware this might take a while but do I just leave it? I'm worried if I do reboot the system, I'll bugger something up :eek:
    ANY help would be really appreciated right now :thinking:
     

    Advertisement

  2. zacspeed

    zacspeed Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    73
    Joined:
    Oct 13, 2009

    Oct 13, 2009
    73
    1
    16
    Panic over! I left it an hour, rebooted, it deleted the cache now seems to be working ok.
    Not too sure how I check to see if the new radio has been installed though.
     
  3. Jazman

    Jazman Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    41
    Joined:
    Jan 12, 2010

    Jan 12, 2010
    41
    3
    36
    QC Manager
    Johannesburg, South Africa
    settings|About phone|Software information| and look under Baseband version, this will give you the radio currently installed, the very latest version that I have is 63.18.55.06PU_6.35.15.14
     
    zacspeed likes this.
  4. zacspeed

    zacspeed Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    73
    Joined:
    Oct 13, 2009

    Oct 13, 2009
    73
    1
    16
    mine says - 63.18.55.06OU_6.35.15.01 :thinking:
     
  5. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #19
    Points:
    1,413
    Posts:
    12,881
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    12,881
    9,209
    1,413
    UK
    That's what mine says after flashing the latest one via the villain updater, so it looks like it worked.

    But for future reference, as soon as the green menu appeared you should've rebooted. That's what it was waiting for.
     
    zacspeed likes this.
  6. zacspeed

    zacspeed Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    73
    Joined:
    Oct 13, 2009

    Oct 13, 2009
    73
    1
    16
    OK, Thanks guys!
     
  7. tojjer

    tojjer Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    294
    Joined:
    Feb 25, 2010

    Feb 25, 2010
    294
    8
    56
    Paramedic
    Weymouth, UK
    Did mine ota, and it shows 6.35.15.14
     
  8. zacspeed

    zacspeed Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    73
    Joined:
    Oct 13, 2009

    Oct 13, 2009
    73
    1
    16
    Whilst we're on the subject of OTA's - how come the update for 10.3 (from 10.2) doesn't show in the updater? :thinking:
     
  9. zacspeed

    zacspeed Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    73
    Joined:
    Oct 13, 2009

    Oct 13, 2009
    73
    1
    16
    *bump* Anyone? -----^
     
  10. Jaffa

    Jaffa Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    1,185
    Joined:
    Nov 16, 2009

    Nov 16, 2009
    1,185
    91
    148
    Electrical Engineer
    Brighton
    I think it required a dalvik wipe, so its safer to do manually.. maybe

    Sent from my HTC Hero using Tapatalk
     
  11. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42
    Moderator
    Rank:
     #19
    Points:
    1,413
    Posts:
    12,881
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    12,881
    9,209
    1,413
    UK
    I just downloaded it and flashed manually. Didn't wipe the dalvik cache though =/

    I might do one and see if it improves anything.

    EDIT: Or maybe I'll just install VillainROM 11 :p
     
  12. Jaffa

    Jaffa Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    1,185
    Joined:
    Nov 16, 2009

    Nov 16, 2009
    1,185
    91
    148
    Electrical Engineer
    Brighton
    Flashing 11 now.....
     
Tags:

Share This Page

Loading...