1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Sprint/Cricket] The People's ROM GS3.0 LJ7 TW

Discussion in 'Android Devices' started by offtheRIM, Nov 25, 2012.

  1. dan330

    dan330 Android Expert
    Rank:
     #26
    Points:
    923
    Posts:
    11,821
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    11,821
    3,411
    923
    The new TPR 3.06 ROM was RELEASED last night..

    Has a choice of 3 kernels baked in.

    I Will try it later
     

    Advertisement

  2. MusicJunkie

    MusicJunkie Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,246
    Joined:
    Aug 7, 2011

    Aug 7, 2011
    1,246
    348
    163
    Male
    North Carolina
    +1
     
  3. offtheRIM

    offtheRIM Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    161
    Joined:
    May 21, 2010

    May 21, 2010
    161
    25
    63
    peasant slave worker
    Upstate NY
    The 3 kernels now included with 3.06:

    From the xda site:
    "NOW INCLUDES CHOICE OF 3 KERNELS!!!!!!
    Ktoonsez kernel with UC/OC UV/OV init.d support, includes his Ktweaker app to control all (DO NOT USE ON 64GB XFAT SD Cards)
    Agat's Kernel - use Voltage Control or SetCPU to control and enable OC available on Play (Thanks Agat63!!!)
    Stock kernel with custom bootanimation support (Thanks Freeza!!!)"

    I don't care about OC and the kernel on my phone now is Ktoonsez.
    My phone is running Great now...
    what, if any, will Freeza's stock kernel do for me?
     
  4. dan330

    dan330 Android Expert
    Rank:
     #26
    Points:
    923
    Posts:
    11,821
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    11,821
    3,411
    923
    i am guessing.. the stock kernel is the safest bet.. does not push the limits.

    although.. if you are ROOTed and ROMed.. why would you be shy about kernels???
     
  5. offtheRIM

    offtheRIM Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    161
    Joined:
    May 21, 2010

    May 21, 2010
    161
    25
    63
    peasant slave worker
    Upstate NY
    I'm not shy...I just hate wiping it :D all the time and setting all back up.
    Lazy...I guess! ;)
    But then again..I guess that's what rooting and custom roms is all about!!
     
  6. dan330

    dan330 Android Expert
    Rank:
     #26
    Points:
    923
    Posts:
    11,821
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    11,821
    3,411
    923
    i do admit .. i am a little shy of flashing Radio mods/changes... did it once.. was holding my breath the whole time.
     
  7. dan330

    dan330 Android Expert
    Rank:
     #26
    Points:
    923
    Posts:
    11,821
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    11,821
    3,411
    923
    my sister .. liked what she saw on my S3.. rooted and TPR..
    so she wanted it on her S3, which she has had for over 2 months..
    she has never let me root her android phones before... so this is her first!

    so ... all went great.. rooted and rommed with TPR 3.06
    it has been 2 days.. she mentioned that her battery life is not as good as before. (dont have full detail).
    i am guessing it just needs time for her and the phone to settle down? guessing she has been busy reloading all her apps.. and stuff.
    what are your thoughts?

    PS.. my battery life has been fine.. i can go the whole day with no issue.
     
  8. offtheRIM

    offtheRIM Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    161
    Joined:
    May 21, 2010

    May 21, 2010
    161
    25
    63
    peasant slave worker
    Upstate NY
    ttt for an awesome RoM ;)
    No disappointments in this one!
     
  9. Xtremedays

    Xtremedays Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,514
    Joined:
    Apr 5, 2010

    Apr 5, 2010
    2,514
    1,073
    313
    Male
    Auto Technician(for now)
    I flashed this one a few days ago and love it. My only issue is with the wifi tether. It may be the tether apk causing the issue but when you turn off the tether, wifi will not activate again and connect. I have to reboot the phone to get it to work again. Anyone else run into this? I got the wifi apk from the link on the Rom's thread in XDA.
     
  10. offtheRIM

    offtheRIM Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    161
    Joined:
    May 21, 2010

    May 21, 2010
    161
    25
    63
    peasant slave worker
    Upstate NY
    I don't use wifi tether cuz this fast 3g totally sux in my area and not even worth it to me.
    GL with your issue.
    If Sprint doesn't get their chit together by my next upgrade...I'm going to the dark side!
     
  11. offtheRIM

    offtheRIM Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    161
    Joined:
    May 21, 2010

    May 21, 2010
    161
    25
    63
    peasant slave worker
    Upstate NY
    ttt...new version 3.07
    "NOW INCLUDES CHOICE OF 4 KERNELS!"
    -Enjoy:D
     
  12. dan330

    dan330 Android Expert
    Rank:
     #26
    Points:
    923
    Posts:
    11,821
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    11,821
    3,411
    923

    for those that are doing this ROM for the first time or after a full wipe..
    this ROM now comes with wifi tether included.

    but if you are doin it dirty..
    there have been issues with the included wifi over the old.
    the fix i have read: after dirty flash.. uninstall the wifi tether.. and reinstall

    i have NOT flashed 3.07. I am sticking with 3.06 for now.
     
  13. offtheRIM

    offtheRIM Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    161
    Joined:
    May 21, 2010

    May 21, 2010
    161
    25
    63
    peasant slave worker
    Upstate NY
    +1
     
  14. bvbull200

    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    999
    Joined:
    Jun 5, 2010

    Jun 5, 2010
    999
    197
    113
    North Richland Hills, TX
    You guys would be better off taking this discussion to the thread on XDA. Ultra supportive developers and the folks in the thread are extremely quick to help with any issues. I've been running this ROM for a while, now. 3.08 will have an option to not install the volume increase mod, which is about the only thing I don't care for on 3.07.
     
  15. dan330

    dan330 Android Expert
    Rank:
     #26
    Points:
    923
    Posts:
    11,821
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    11,821
    3,411
    923
    Very true and good advice..

    I like it here too.. That thread can move pretty quick..
     
  16. offtheRIM

    offtheRIM Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    161
    Joined:
    May 21, 2010

    May 21, 2010
    161
    25
    63
    peasant slave worker
    Upstate NY
    Though you are right on this, back in my "EVO 3G" days I would post over there and was treated like a total idiot and stupid. I am a 54 year old man and can assure you I am not! I do browse over there for a wealth of information but my home is here. I understand people of all forums will have their know-it-all's, and treat you like a total n00b, but due to the unfriendly experience I had back then...I've been a little reluctant to go back.

    I'm OK now...thanks for listening. ;)
     
    MusicJunkie likes this.
  17. mrphy42

    mrphy42 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    21
    Joined:
    Oct 11, 2010

    Oct 11, 2010
    21
    1
    36
    San Antonio TX
    Loving this ROM, but it wont let me change the wallpaper on the home or lock screens on my Sprint S3. Anyone else running into this?

    Update: I can change the wallpaper, but only from the pics already in the wallpaper folder. If I try to select any other pics, all it will let me do is crop them. How do I fix this?
     
  18. bvbull200

    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    999
    Joined:
    Jun 5, 2010

    Jun 5, 2010
    999
    197
    113
    North Richland Hills, TX
    You should try the thread for this ROM. Not at all like you describe.

    Frankly, all of XDA is much different from what you describe. The occasional prick, for sure, but they are the exception, not the rule.
     
  19. offtheRIM

    offtheRIM Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    161
    Joined:
    May 21, 2010

    May 21, 2010
    161
    25
    63
    peasant slave worker
    Upstate NY
    I have been following this thread over there, all seems fine.
    I guess I'm still a timid little rabbit..time to grow up..lol ;)
     
  20. offtheRIM

    offtheRIM Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    161
    Joined:
    May 21, 2010

    May 21, 2010
    161
    25
    63
    peasant slave worker
    Upstate NY
    I'm not seeing this problem. "settings, wallpaper, gallery, choose pic...seems to be already cropped, press Done!
     
  21. dan330

    dan330 Android Expert
    Rank:
     #26
    Points:
    923
    Posts:
    11,821
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    11,821
    3,411
    923

    not sure what to tell you...
    i cropped a pic for my lockscreen just fine.

    when you flashed this ROM for the first time... did you do a full wipe of everything?
     
  22. MotoTriumphant

    MotoTriumphant Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    655
    Joined:
    May 12, 2012

    May 12, 2012
    655
    53
    78
    The Google search bar is not working it won't let me even type on it any solutions?
     
  23. MotoTriumphant

    MotoTriumphant Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    655
    Joined:
    May 12, 2012

    May 12, 2012
    655
    53
    78
  24. offtheRIM

    offtheRIM Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    161
    Joined:
    May 21, 2010

    May 21, 2010
    161
    25
    63
    peasant slave worker
    Upstate NY
    Huh?
     
  25. MusicJunkie

    MusicJunkie Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,246
    Joined:
    Aug 7, 2011

    Aug 7, 2011
    1,246
    348
    163
    Male
    North Carolina
    Try removing it and then adding the widget back again.
     
    MotoTriumphant likes this.

Share This Page

Loading...