1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Switching launcher

Discussion in 'Android Apps & Games' started by myname, Jun 25, 2010.

  1. myname

    myname Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    45
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    45
    0
    15
    Hey there,

    I've got a short question: currently I'm running adw.launcher but I want to try launcher pro ... So my question is: WHen I install launcherpro and set it as default launcher, should I uninstall adw.launcher to have better performance? And if yes, are my settings and homescreens kept when I want to switch back to adw.launcher some time?

    I read about performance issues here somewhere, when adw.launcher with 5 full homescreens is running in background and somewhere, people stated one should remove all widgets from the homescreen before switching to a new launcher.

    what to do?
    thanks!
     

    Advertisement

  2. messenger13

    messenger13 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    3,133
    Joined:
    Dec 8, 2009

    Dec 8, 2009
    3,133
    381
    163
    Director of IT
    Cleveland, OH
    Buy Titanium Backup Pro and backup ADW.Launcher ... then uninstall it. Install Launcher Pro and play with it. If you don't like it, uninstall it and restore ADW.Launcher.
     
  3. cornbreadfarts

    cornbreadfarts Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    429
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    429
    21
    58
    Nashville, TN
    no reason to uninstall adw. its not going to effect your performance by anything you will notice.
     
  4. midge37

    midge37 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    106
    Joined:
    Jan 4, 2010

    Jan 4, 2010
    106
    1
    56
    Bristol
    Install Home Switcher and then you can just switch between the two without losing any settings.
     
  5. myname

    myname Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    45
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    45
    0
    15
    Homeswitcher, for what? It keeps them running in the background, so this is not, what I asked for, right?

    I tried mybackup, but after restoring adw.launcher, the settings are completely gone, so probably it's just the apk file which gets backupped and not the settings/screens :(

    titanium backup is no good for me since I'm not root ...
     
  6. mysticmead

    mysticmead Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,348
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    1,348
    175
    143
    Kingston, GA
    no, homeswitcher does not keep them running in the background. it just makes it simple t switch between different home apps. it basically goes in and clear the default settings that you have and replaces them with the settings needed to launch the other home.
     
  7. joggy

    joggy Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    121
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    121
    24
    58
    ADW has Backup & Restore in its Settings menu. I've had no issue just using that for restore.
     
  8. myname

    myname Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    45
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    45
    0
    15
    Damn it, didn't see that :( But okay, now the screens are already gone ...
     
  9. mysticmead

    mysticmead Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,348
    Joined:
    Nov 29, 2009

    Nov 29, 2009
    1,348
    175
    143
    Kingston, GA
    using home switcher keeps the screen settings....
     

Share This Page

Loading...