1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support urgent help needed

Discussion in 'Android Devices' started by josebal, Jul 2, 2010.

  1. josebal

    josebal Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 2, 2010

    Jul 2, 2010
    3
    0
    5
    guys i have got an update for tmobile g2 touch (htc hero) and couldnt install as it showed some error..

    with the help of the forum on tmobile website, it shows we have to update the ROM from their website and install the updates (OTA).
    since am using the phone which is unlocked, my doubt is whether i can update the ROM and install the android 2.1 update(OTA).

    suppose if i install the ROM from the website , will the phone become locked to tmobile
    and i will be not able to use it and have to unlock again.

    kindly help me reg this.
     

    Advertisement

  2. TheBrit

    TheBrit Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,188
    Joined:
    Aug 25, 2009

    Aug 25, 2009
    1,188
    114
    143
    UK
    No you will be fine. The network lock will not come back. You will loose root though if you have it.
     
  3. josebal

    josebal Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 2, 2010

    Jul 2, 2010
    3
    0
    5
    thanks,
    i installed the updates with no more errors.

    the build number shows 2.73.111.91.is this the updated version and
    also the firmware version is shown as 1.5.

    can you clarify about this
     
  4. TheBrit

    TheBrit Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,188
    Joined:
    Aug 25, 2009

    Aug 25, 2009
    1,188
    114
    143
    UK
    Yes, that's the latest. You're ready for the big 2.1 update when it arrives.

    Is yours German by any chance? Mine's UK and shows the build as 2.73.110.91
     
    josebal likes this.
  5. josebal

    josebal Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 2, 2010

    Jul 2, 2010
    3
    0
    5
    yes .mine is german.

    and thanks for your replies.
     
  6. Piemanpm

    Piemanpm Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    40
    Joined:
    Mar 20, 2010

    Mar 20, 2010
    40
    1
    16
    Warehouse Operative.
    United Kingdom
    Yea Mines UK aswell. Not sure if we're supposed to have got it or not.
     
  7. RichardH

    RichardH Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    40
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    40
    0
    35
    IT
    Luton, UK
    Well, as things stand today (Monday) I've still not got anything from T-Mobile for my G2 Touch, so I'm assuming that officially nothing has yet been pushed out regarding OTA updates.
     
  8. TheBrit

    TheBrit Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,188
    Joined:
    Aug 25, 2009

    Aug 25, 2009
    1,188
    114
    143
    UK
    You phone should check for updates every 2 weeks or so. Next time it checks it should pick up the 2.73.110.91 update. You can prompt it to check by rolling the date forward.
     
    RichardH likes this.
  9. RichardH

    RichardH Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    40
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    40
    0
    35
    IT
    Luton, UK
    Crikey. Having done a few date changes over the past few weeks without anything happening, I wasn't expecting this to work but - hey presto - it is! :)

    It's a very slow download for what is only a 3.6Mb file but at least part 1 of the OTA update is now downloading. I dread to think how long the second part (80mb?) is going to take when that's released in a few weeks time!

    UPDATE: That's weird. The download got to 68% and then vanished!? What's happened to it?
     
  10. Piemanpm

    Piemanpm Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    40
    Joined:
    Mar 20, 2010

    Mar 20, 2010
    40
    1
    16
    Warehouse Operative.
    United Kingdom
    Just put the date forward like 3 week, and it said there was a update available for my phone. Downloaded VERY quickly ( could be that I'm connected to my WiFi ) and is done in under a minute.

    Hoping It works fine when the OTA proper update comes out. If not I'm going to have to take my phone into the shop :)
     
  11. Piemanpm

    Piemanpm Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    40
    Joined:
    Mar 20, 2010

    Mar 20, 2010
    40
    1
    16
    Warehouse Operative.
    United Kingdom
    It should download, then come up and ask to restart or something, it should then start up and come up with a different screen for a while, before restarting again normally.
     
  12. RichardH

    RichardH Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    40
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    40
    0
    35
    IT
    Luton, UK
    Well, it stopped downloading at 68% and then just disappeared off my notifications and I couldn't see how to kickstart it off again. I had no idea where it was downloading the file to or why it suddenly stopped, so I set the date back to today then set it again forwards by two weeks (with a power -off inbetween). A box then popped up and asked me if I wanted to 'update' the phone. I guess it must have still been completing the download, even though I had nothing on screen to confirm it. Anyway, of course I said yes, and got to see a screen showing a white box with an arrow and a phone handset, complete with a progress bar. A minute or so later it then rebooted the handset.

    Slightly worrylingly it ended up stuck on a T-Mobile screen during rebooting the handset for about two mins, before finishing. The phone is now reporting itself as a 2.73.110.91 build, but otherwise I can't see anything any different from how it all looked and behaved before. I've seen some people mention something about 'YouTube' but that app on my phone looks the same as I remember it before?!

    So, I guess that's part 1 done and dusted?
     
  13. Piemanpm

    Piemanpm Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    40
    Joined:
    Mar 20, 2010

    Mar 20, 2010
    40
    1
    16
    Warehouse Operative.
    United Kingdom
    Weird. Yea that's what happened with mine. I was also slightly worried when it was taking a while on that screen, i let out a phew when it loaded up though. Lol.

    So yea, that's the pre-update done. Full update should be in a few week hopefully :D
     
  14. RichardH

    RichardH Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    40
    Joined:
    Apr 8, 2010

    Apr 8, 2010
    40
    0
    35
    IT
    Luton, UK
    There is one obvious change in the new build.

    In 'Setting's, you can now go to 'About Phone' and select 'System software updates' and the option is now 'Scheduled check' along with a button to 'Check now'.
     
  15. TheBrit

    TheBrit Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,188
    Joined:
    Aug 25, 2009

    Aug 25, 2009
    1,188
    114
    143
    UK
    The YouTube thing is a bug fix as far as I know.
     

Share This Page

Loading...