1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General what is up with this 50% time w/o a signal ?

Discussion in 'Android Devices' started by Adam63impala, May 20, 2010.

  1. Adam63impala

    Adam63impala Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    101
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    101
    2
    36
    my time without a signal is staying at 50%. anyone else having this problem? before the update i got 3 bars at my house. now i am getting only 1 and noticing the battery is dying way quicker.
     

    Advertisement

  2. abn75

    abn75 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    75
    Joined:
    May 5, 2010

    May 5, 2010
    75
    10
    18
    alabama
  3. Adam63impala

    Adam63impala Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    101
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    101
    2
    36
    my phone lags too much when typing on the internet to even try to search. but okay, thanks for that link.
     
  4. truelove79

    truelove79 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    728
    Joined:
    Feb 12, 2010

    Feb 12, 2010
    728
    295
    133
    Electrical Engineer
    Peoria, IL
    Where do you find the time with/without signal information?

    Sent from my Eris using Tapatalk
     
  5. Ebaneezor

    Ebaneezor Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    137
    Joined:
    Mar 27, 2010

    Mar 27, 2010
    137
    17
    38
    Florida

    Settings/about phone/battery use/cell standby
     
  6. Hercules

    Hercules Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    100
    Joined:
    Apr 30, 2010

    Apr 30, 2010
    100
    3
    36
    Utah
    Don't worry about it. It does that on the Incredible. Also many people think there might be a problem with the signal bars on 2.1. Both the Eris and Incredible show lower bars but service doesn't seem to be affected. The 50% without signal does not affect anything.
     
  7. truelove79

    truelove79 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    728
    Joined:
    Feb 12, 2010

    Feb 12, 2010
    728
    295
    133
    Electrical Engineer
    Peoria, IL
    Wow, you people really are paranoid. If no one would have said anything, I wouldn't have even noticed my phone says 50% without signal in the settings. I've noticed zero change in phone performance or the number of bars since 2.1. I'm guessing this will be fixed (if it can be fixed) in a bug fix release.
     
  8. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra=
    Rank:
    None
    Points:
    1,343
    Posts:
    22,479
    Joined:
    Jan 19, 2010

    Yep. +1

    Mine shows 25% and not the 50% we hear about in here, though.
     
  9. ryan820

    ryan820 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    21
    Joined:
    Feb 9, 2010

    Feb 9, 2010
    21
    4
    16
    Mine is about 30%... but I've noticed a decrease in service for sure-- quite noticeable. I don't blame the phone, as it could be some related to the system around my place. I live pretty far in the country but before 2.1, I had a decent signal strength. Sadly, I work in a place that has a very low signal too. So 99% my phone is working really hard!
     
  10. dg370

    dg370 Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    41
    Joined:
    Dec 10, 2009

    Dec 10, 2009
    41
    0
    15
    Power cycle the phone. Sometimes the 50% without signal is hard set. other times it appears to work normally, 0%. Time since last boot is different in almost all the utilities that report this statistic.
    Way to go HTC and Verizon. What a POS.
     

Share This Page

Loading...