Android 4.4 (KitKat) help/discussionSupport


Last Updated:

  1. speedfan

    speedfan Well-Known Member

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    26

    This right here is what I would prefer but I guess I will just have to live with it. The new lockscreen is harder to unlock for me with the natural movement of my thumb when using it one handed.
     

    Advertisement
  2. dachillefx

    dachillefx Active Member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    Why is it that we have a shadowed 3G or 4G in the notification beside the signal bars at all times even on Wi-Fi?
     
  3. MadBrown

    MadBrown Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    9
    Probably to indicate which mobile network you're in when you turn wifi off.
     
    dachillefx likes this.
  4. Hadron

    Hadron Well-Known Member Contributor

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    16,818
    Likes Received:
    9,493
    Interesting. That's something I've not noticed being different. Getting to widgets, yes, but the unlocking seems the same to me.

    Ok, I'm running a custom ROM, but I don't think that aspect is different from stock.
     
    marctronixx likes this.
  5. dachillefx

    dachillefx Active Member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    Has anyone noticed the device get hot faster and even on Wi-Fi or is it just Verizon's variant. As far as flash support the Verizon One never supported flash.
     
  6. rottonj

    rottonj Well-Known Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    48
    If you do a search this is happening on the Nexus devices as well after kitkat. Happens to me all the time now. An apn change seems to help some but I am not that tech savy so I will have to wait for an update /fix.


    Same here. It's frustrating
     
  7. jiggy79

    jiggy79 Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Messages:
    121
    Likes Received:
    4
    I finally fixed my battery problem, the phone needed a wipe clean partition done to it. Glad it's fixed now.
     
  8. dgrobe2112

    dgrobe2112 Well-Known Member Contributor

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    462
    Likes Received:
    76
    jiggy.. what did you do to yours?? battery life is pretty bad for me now.. used to be able to get to work. listen to music, and such with no issues.. now it dont make it 3/4 of a day.. before its in the power save mode.. :(
     
  9. STEVEN-H

    STEVEN-H Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    55
    Likes Received:
    31
    'Why is it that we have a shadowed 3G or 4G in the notification beside the signal bars at all times even on Wi-Fi?'




    I do not on Sprint HTC One
     
  10. HenryKrinkle

    HenryKrinkle Well-Known Member

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    137
    Likes Received:
    30
    I'm not sure if this is kitkat related but I no longer have the ability to share my pictures via HTC share. Anyone else having this problem? When I go into "accounts" and select my HTC account is says that sync is off and I have no way to turn it on. Has HTC stripped down this great service or has something changed of which I'm unaware?

    Any advice appreciated. Thanks.

    UPDATE:

    Here's a follow up in case anyone else has the same problem. HTC first had me wipe the cache partition but that didn't work. But we then did a simple "clear data" under applications and that fixed it. I'm on Verizon and suspect the problem arose after the KitKat update.
     
    tommo47, MoshuXXL and marctronixx like this.
  11. reisb

    reisb Well-Known Member

    Joined:
    Oct 18, 2010
    Messages:
    395
    Likes Received:
    9
    So I know I have to have pin lock due to work requirements. But ever since kitkat, I now also have to swipe up to unlock. Then it takes me to my pin unlock screen.

    I have my "lock phone after" set to the highest 30 minutes. In the past if within that 30 minutes, all i need to do it hit power button and I could use my phone.

    Now I have to slide up. I've tried "bypass lock screen on wakt", but that doesn't do anything. How can I eliminate the slide up so I don't have to do double to unlock phone?
     
  12. Banished Angel

    Banished Angel Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2012
    Messages:
    706
    Likes Received:
    178
    The short answer is you cannot. HTC removed the option to not have a lockscreen with KitKat.
     
    marctronixx likes this.
  13. HenryKrinkle

    HenryKrinkle Well-Known Member

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    137
    Likes Received:
    30
    According to HTC it is normal for "Account Sync" to be off. To clear data do the following:

    1. Settings to "App Manager";
    2. Right scroll to get to "All";
    3. Scroll down to HTC Share;
    4. Click "clear data".
     
    tommo47 and marctronixx like this.
  14. dibblebill

    dibblebill Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2012
    Messages:
    2,105
    Likes Received:
    355
    Sadly, the only option is a custom ROM, to the best of my knowledge
     
  15. AlienZombieEater

    AlienZombieEater Member

    Joined:
    Feb 18, 2014
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Oh man, I was using Foxfi to hotspot my Verizon HTC One at home to stream Netflix and play online on my Xbox without having to pay ridiculous Brighthouse bills. I guess I'm dead in the water now... Anyone have any work arounds? Foxfi was the only app that I could find that works for Verizon without paying for the mobile hotspot feature, which would also make me lose my unlimited data plan.

    Also, my Google Calendar gives an error everytime I try to update/sync it since updating. "Unfortunately, Google Calendar Sync has stopped." Anyone know how to fix that?
     
  16. fastfinga

    fastfinga New Member

    Joined:
    Nov 25, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi everyone, got Kit Kat 4.4 for my Verizon HTC One last week and every since I upgraded I get a message every so often that Cloud has stopped.

    Has anyone else had this problem? can you give me some suggestions on what I can do to correct this problem.
     
  17. BRAINZ2013

    BRAINZ2013 Well-Known Member Contributor

    Joined:
    Feb 21, 2012
    Messages:
    6,420
    Likes Received:
    1,204
    Hello and welcome to the forums . is this a cloud app. And after your updating did u do a factory reset to get rid of the old data.
     
    marctronixx likes this.
  18. fastfinga

    fastfinga New Member

    Joined:
    Nov 25, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Thank you BRAINZ2013 for the welcome, it's the Verizon Cloud app that used to be Backup Assistant Plus or something like that. No, I didn't do a factory reset after the update...was I suppose to? Haven't had HTC One long so I'm learning about the phone as I go along so bear with me. Any help from you or anyone else in the forum would be great.
     
  19. marctronixx

    marctronixx Moderator Moderator

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Messages:
    5,677
    Likes Received:
    3,468
    Check the general questions thread for info on this device...
     
  20. dachillefx

    dachillefx Active Member

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    Why is it that Verizon's variant doesn't have the power saver mode and it makes no start up noise. It's very silent upon start up/booting. No power saver, why the hell not. Can someone decipher that for me?
     
  21. BRAINZ2013

    BRAINZ2013 Well-Known Member Contributor

    Joined:
    Feb 21, 2012
    Messages:
    6,420
    Likes Received:
    1,204
    On a update that pushes the android os up from jb to kit kat will need a factory update . this update will clear all the old jb data which isn't needed no more since you have a new os . old and new data Dont connect.
     
    fastfinga likes this.
  22. fastfinga

    fastfinga New Member

    Joined:
    Nov 25, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Will give this a try tomorrow, I'll let you know how it turns out.
     
  23. BigHAZE

    BigHAZE Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    195
    Likes Received:
    55
    Kit Kat on my HTC One Sprint SUCKS!!! It has messed up my messages. I can NOT use default messaging app for SMS or MMS and Google Hangouts SUCKS. I am not 18 years old. The phone worked fine, now Kit Kat doesn't let the messaging get to my google voice number. Such crap.

    If I had known this...I would NOT have updated it. If it ain't broke....

    Now I am stuck with buggy nonsense. Cmon Sprint! FIX THIS!!!

    If I do a factory reset, it doesn't guarantee a fix, and I will have to reload everything. Plex media server won't work unless I make changes to the sprint proxy servers.....what a joke.

    Sprint + HTC ONE + KIT KAT = CRAP!!!
     
  24. Hadron

    Hadron Well-Known Member Contributor

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    16,818
    Likes Received:
    9,493
    Have you looked in Settings > Wireless & Networks > More for the "default message app" setting. This is new in 4.4, so wonder whether setting that to the Messages app rather than Hangouts will fix it (i.e. whether Sprint have "helpfully" set this to Hangouts)?
     
  25. BRAINZ2013

    BRAINZ2013 Well-Known Member Contributor

    Joined:
    Feb 21, 2012
    Messages:
    6,420
    Likes Received:
    1,204
    From what I am hearing it is to save u money if you Dont have text on your plan something like whatsapp
     

Share This Page

Loading...