Bad call quality on DI and spotty 3GGeneral


Last Updated:

  1. anticipator

    anticipator Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    19
    I bought a new DI Thursday and have very bad call quality. The sound going to the people I call is good they say on their end, but the sound in the earpiece on my Inc coming from them is terrible. Sounds like they are in a cave or a box, very muffled. Totally unacceptable. Also, I live in a very populated area with no prior signal issues and have used numerous VZ phones at my home. The 3G coverage with the Inc is very weak and fades out completely most of the time. Again, not acceptable. So, going back to VZ store today to return. Wondered if anybody else experienced these problems.
     

    Advertisement
  2. guyheavensent

    guyheavensent Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    79
    Likes Received:
    21
    I would ask to see another unit. Sounds like a defective one.
     
  3. elrabin

    elrabin Well-Known Member

    Joined:
    Apr 3, 2010
    Messages:
    203
    Likes Received:
    50
    I can't help you with the sound quality, as I am not experiencing this issue at all. Voice quality is leagues better than my old Touch Pro 2 on AT&T and I can hear people perfectly and they can hear me perfectly.

    What i can say is that the "bars" for service coverage appear to be reading artificially low on the Droid incredible.

    What i mean by this is, if you go into diagnostic mode and actually check the signal strength as a number, the signal strength was within +-1 of my friends Verizon Touch Pro 2 in the same location. However, on the number of bars shown, he'd be showing 3-4 bars while i'd be showing 1-2. BUT, the bars don't mean crap if the SIGNAL is the same quality/strength.

    There will probably be an OTA patch to bring the visual representation of bars compared to the signal strength in line with other VZW phones.
     
  4. Spyder_old

    Spyder_old Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    My 3G icon goes in a out all the time. However, when I actively using data its on solid. Also, my speeds are very good, 1.5 - 2mb down most of the time. WAY better than the 26k I got on my iPhone.
     
  5. jamor

    jamor Well-Known Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    3,688
    Likes Received:
    761
    I just looked at the Alabama map and it looks like you guys don't get the same lovin as the rest of us.

    Too bad so sad you are going to miss out big (incredibly big)!
     
  6. Sodequis

    Sodequis Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    53
    Likes Received:
    37
    I was noticing this too, but I don't think it means you are losing 3g when it greys out,, rather no data is currently being transmitted. When It literally shows 1x instead of 3g, then you have lost 3g. Which I personally have only seen it do once while at my cave I call work, which doesn't suprise me at all.
     
  7. jamor

    jamor Well-Known Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    3,688
    Likes Received:
    761

    He is correct - you are jumping the gun..

    The 3g only lights up when you are using it.

    If it says 1x, then you have a problem.
     
  8. anticipator

    anticipator Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    19

    Yeahboy, guess I need to paint under my eyes like Tebow. -100dBZ and 1X , then shed a few tears.
     
  9. NKT

    NKT Well-Known Member

    Joined:
    Feb 5, 2010
    Messages:
    1,571
    Likes Received:
    3,009
    If you are getting poor reception on an area it was working fine with previous phones, I would try and return it.
     

Share This Page

Loading...