Clearing CacheGeneral


Last Updated:

  1. mandirae16

    mandirae16 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    89
    Likes Received:
    6
    I did a search and didn't find anything recent...is there a program that works with 2.1 that will automatically clear the caches for you instead of having to go into the settings and do them one by one? Also, what does the "clear data" option do?
     

    Advertisement
  2. zutmin

    zutmin Well-Known Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    164
    Likes Received:
    16
    As far as I know the only those with root access have the ability to automatically clear caches. It's a tedious process for everyone w/out root.
     
  3. tr11

    tr11 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    65
    Likes Received:
    1
    How exactly do you clear the cache? I am running on 1.5.
    I've gotten to the manage applications part but there is no option for clearing the cache. Any help would be great.
     
  4. mc48

    mc48 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    480
    Likes Received:
    36
    Swype is a great keyboard replacement for the stock one.
     
  5. mc48

    mc48 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    480
    Likes Received:
    36
    Sorry wrong thread :)

    yes make sure you just clear the cache and not the data.
     
  6. smacky

    smacky Banned

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    2,844
    Likes Received:
    299

    Go to Settings, Applications, wait for the list to populate, hit Menu, and sort by size. The ones at the top, obviously, are the larger ones. This GENERALLY means that the cache is rather large on it and should be cleared first. Sometimes, the app is just that big and the cache really may not be as big. But click on the first ten app or so on the list and there should be an option to clear cache.

    If it is darkened out, that means there is no cache to clear for that app.
     
    ynozoe1014 likes this.
  7. thetomlin2

    thetomlin2 Guest

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    242
    This app works well on 1.5 ... Quick App Clean Cache - Android app on AppBrain . People using the leak have said it doesnt work on 2.1, I sent a message to the dev asking if it will work on 2.1 in the future. When I get a response I will let everyone know.
     
  8. tr11

    tr11 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    65
    Likes Received:
    1
    Thanks Smacky and Tomlin. This helped and I was able to do it.
     

Share This Page

Loading...