How to configure LauncherPro?Support


Last Updated:

  1. phositadc

    phositadc Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    200
    Likes Received:
    42
    Just installed 4.4 from the Market. How do you set this thing up? I see that when I hit home I have the option of using it, but I don't see how to actually get into any settings or configuration interface (to choose the number of home screens, etc.).

    I don't have a LauncherPro icon in my app drawer, which seems to be the problem.

    Any thoughts?
     

    Advertisement
  2. spins1232001

    spins1232001 Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    21
    Likes Received:
    5
    When you hit the home key, select to use LauncherPro. You can then hit the menu button and choose preferences. The options for home screens etc will be listed there
     
  3. ws450r

    ws450r Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    I've had my incredible for over a month now. Have downloaded 0 apps, and also haven't been staying in touch with what is going on with this phone. Hopefully all that changes this summer. Can someone tell me what LauncherPro is?
     
  4. ChiTownJim

    ChiTownJim Well-Known Member

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    2,380
    Likes Received:
    286
    Launcher pro is an alternative UI instead of using Sense .

    If you want to use LauncherPro I highly highly reccomend downloading "Home Switcher"
    it will allow you to use multiple UIs and set one as default or just use one temporarly it's a perfect little piece of software if you're using diffrent UIs
     
  5. ponchera

    ponchera Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    92
    Likes Received:
    3
    Cool, needed help with this too. So I can't use the HTC Sense weather widget with LauncherPro?
     
  6. rileyra

    rileyra Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    55
    Likes Received:
    5
    the htc widgets dont worth with launcherpro, if you download beautifull wigets you can get something very similar to the sense weather widget and can download different skins for it
     
  7. phositadc

    phositadc Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    200
    Likes Received:
    42
    Thanks. Can't believe I didn't see the 'Preferences' option.

    As a side note, I'm disappointed that when using LauncherPro, the Mail and Messages icons do not get the green unread count bubbles that you get in Sense.
     
  8. elidoperezmd

    elidoperezmd Well-Known Member

    Joined:
    Oct 24, 2010
    Messages:
    85
    Likes Received:
    2
    i setted home button to automatically run with senes, how do i change it back to launchepro or just give me both options_

    ?

    thanks 4ur time
     
  9. weihl165

    weihl165 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    14
    Download home switcher, or go into settings, applications, and clear the defaults from HTC sense. Once you hit the home button again it will give you the option to choose sense or launcher pro. I like launcher so much better than sense, much more customizable
     
  10. theslik1

    theslik1 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    3
    Also, do yourself a favor and run LP over a "clean" Sense profile (black background, no app icons or widgets). My installation ran noticably faster and smoother after doing that.

    You can save your current Sense profile if you want to switch back, although I personally haven't found a reason to revert back to Sense.
     

Share This Page

Loading...