Htc hero no sound due to headphone logo, but no headphone is plug inSupport


Last Updated:

  1. maestrolicious

    maestrolicious Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Hey, i got this problem, the headphone logo is on my htchero, but there is not headphone plug in, therefore i got no sound unless i plug in my headphone, but when i take it out, the logo is still there.

    to make it worst, i now cannot sync to upgrade the software.

    i did a master reset, and the headphone logo is still active.

    Please anybody has the same problem help me out.

    All i did was switch off my phone and turn it back on, this happen.
     

    Advertisement
  2. mjcook1984

    mjcook1984 Active Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    4
    right this is a shot in the dark so i cant say it will work but a friend of mine had a similar problem with his iphone saying the headphone jack was connected. on the iphone theres a small micro switch in the jack socket that pushed when the headphones are inserted and this got jamed resulting in the phone thinking the jack was connected. apple tech support just told him to put the jack in and out a few times to see if it would loosen the switch and it worked. so give that ago but as i said it might not work cuz for all i know the hero might not use a mirco switch.

    is your phone rooted or not? you could to try installing the rom on it again and see if that clears it id also do a full wipe before reinstalling the rom incase it could be something in the memory so bear im mind ul lose all ur stuff.
    But if its unrooted you wont be able to do that as u need to be able to htc sync up which u mentioned you cant.

    if none work them im afraid it will be a visit to a repair shop unless anybody else has a solution
     
  3. daveybaby

    daveybaby Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    919
    Likes Received:
    105
    Seen a few threads about this, think concensus was that its something like the microswitch problem mjcook mentioned, and also that there is an app you can download which enables you to turn the headphones on/off independently of the microswitch. Cant remember the name of the app, but if you have a search for the threads you should find it there.
     
  4. Slug

    Slug Check six! Moderator

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    20,390
    Likes Received:
    16,500
    A long shot, but try switching off the handset, plugging the headphones in, and then switch the handset back on with the headphones still connected.
     
  5. maestrolicious

    maestrolicious Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    tried off and on, not working..

    i cant seem to find the thread, im searching for any application in the market, but cant seem to find any :(
     
  6. maestrolicious

    maestrolicious Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    guys, i found the solution, i download toggleheadset...gosh!!!!!
     
  7. sean.

    sean. New Member

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    i have this problem , unfortunatly i cant find the app you downloaded.
     
  8. Hrochnick

    Hrochnick Well-Known Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    134
    Likes Received:
    5
    Those of you having this headphone problem, have you all got the latest 2.73 ROM? I've read in a few places, including this very forum I think, that this was an issue with the previous ROM that was fixed with the update. Of course, if you have the update and are still getting this problem... then I'm just wrong! ;)
     
  9. Haizum74

    Haizum74 Guest

    I think its more software than hardware as I got it the 1st time the other day when trying to order a pizza. I couldnt speak to them and tried calling back 3 times until I realised what the problem was. After rebooting I got a call back from the shop asking why I kept calling and hanging up.
     
  10. BoyPower

    BoyPower New Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
  11. Asi18

    Asi18 New Member

    Joined:
    Jun 18, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hey,after sending the hero two times to being repaired without fixing the problem, i opened it by removing 6 screws and saw that 1-2 parts or tapes have been loose. the problem is caused by these loose parts/tapes!!! to remove headphone-button you have to push lightly a point between the two buttons "search" and "back". Try it and report if it
     
  12. Smaguns

    Smaguns New Member

    Joined:
    Oct 3, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I have the same problem however I get sound when the USB is plugged in. The headset logo is still visible during this time. I did try pushing the micro switch with a needle and the headset logo disapears and this makes the sound play, however when I let go of it is shuts down again. I don't know what to do other then send it in for repair........
     
  13. walkinhotdog

    walkinhotdog Well-Known Member

    Joined:
    Feb 5, 2010
    Messages:
    122
    Likes Received:
    6
    I had this problem but it was definitely a software issue. I never use headphones. It only appears if i turn off and on the phone too many times within a short period of time (few minutes). You can get rid of it by poking a headphone around in it until it disappears or turning off the phone and letting it sit for about 5 minutes and turning it back on. Its a recurring problem that ive dealt with with those 2 methods many many times
     
  14. maxtic

    maxtic New Member

    Joined:
    Feb 29, 2012
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Try to use "HTC Headphone Fix" on android Market

    If your HTC the headphones and mic icon showed up onscreen and can't turn it off...even though nothing's plugged. Your HTC it stuck headset icon.
    So you can't talk with normal mic on your phone , Only use with smalltalk.

    This widget can fixes problems with the 3.5mm headphone/headset fix jack HTC on android
    - Fix HTC the headphone jack that now it thinks there is headphone plugged in at all times
    - Automatic fix HTC to default mic/speaker phone output
    - Allows manual or automatic toggle of the headphones connector output. So you can manual routing to the headphones output

    After installing, press Menu button at the home screen, then add "HeadSet Fix" to widget
     
  15. techie286

    techie286 New Member

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi maxtic

    I am using Android 1.5 on my HTC Hero and am badly stuck with the headphone icon. I also tried to download the "HTC Headphone Fix", but am unable to coz my software is Android 1.5. What's the crack for us. Please help... :cool:

     

Share This Page

Loading...