unlocking I7500Support


Last Updated:

  1. omentummajus

    omentummajus Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    1
    hy.
    does anybody now how to safely unlock samsung galaxy I7500
    tutorial would be helpfull.
    thanks
     

    Advertisement
    sema likes this.
  2. DaSchmarotzer

    DaSchmarotzer Blame it on me VIP Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,087
    Likes Received:
    1,568
    Hi,

    to unlock your phone, you're going to need an unlock code. You can try calling your operator and asking for one, but they might not give it to you. You usually have to pay for such an unlock code, but for some models there are programs available to give you the code for free. Unfortunately, I have not heard of such software for the i7500, so you might want to look around. Google is your friend.

    What I do know is that to get an unlock code, you'll need your IMEI number; it's different for every phone. To get it, dial *#06# and check the first 15 digits. It might also be written under the battery cover, or under the battery itself but I didn't check.

    Maybe someone else can assist you better.
     
    sema likes this.
  3. mrqs

    mrqs Well-Known Member

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    1,446
    Likes Received:
    92
    wouldn't flashing a different firmware with odin unlock the phone?
     
  4. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    nope
     
  5. Migelo

    Migelo New Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    So no one knows?
     
  6. brando_09

    brando_09 New Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    I also need help with this. I tried purchasing an unlock code via www.gsmliberty.net, although they were very helpful - they could not "find" a code in their database. I am now trying software they sent me to unlock the phone, but my computer freezes when the program scans for ports.

    Any ideas would be great, thanks.
     
  7. chronodekar

    chronodekar Well-Known Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    246
    Likes Received:
    14
    Would this help?

    Try typing this in,

    Samsung : *2767*3855#

    Please note, it's the factory reset code. You'll wipe your phone out with it !!

    -chronodekar
     
  8. qwerty100

    qwerty100 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    63
    Likes Received:
    5
    See bottom of page

    http://samsung-firmware.webs.com/WEBPROTECT-samsungmobilecode.htm

    (registration possibly required)

    where there are loads of codes. When i type the following into the dialer,

    *#7465625# (= Check the locks)

    I get a little menu displaying

    Network Lock = off
    Network Subset Lock = off
    SP Lock = off
    CP Lock = off



    I'll be honest, I'm not sure if this is relevant to a SIM lock, what the locks even mean, or what happens if you try the other codes, but I've simply not had the need to find out. (I've got an early UK O2 galaxy)

    there is however a code

    *7465625*746*Code# = Enables SIM lock.
    #7465625*746*Code# = Disables SIM lock.


    Possibly "CODE" is the unlock code from your carrier??

    Though please post if you do try. would be nice to know.



     
    carniver likes this.
  9. brando_09

    brando_09 New Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    I just entered that code to see what it would say...

    Network Lock = ON
    Network Subset Lock = OFF
    SP Lock = ON
    CP Lock = OFF

    And your are right about the "CODE", that is how you would unlock the phone if you were to be given a code.

    Thanks for the ideas.
     
  10. villa1n

    villa1n Well-Known Member

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    i have the same flags showing... but have an i7500L

    Would be nice to know the net and sp code #'s for BELL ^_^
     
  11. sam7607

    sam7607 Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    My phone is Bell and i am using on the Rogers network, the only way i found to unlock it is with a sim unlocker that slides under your sim card.
    When u get a code from a website they usually only give u one one code, when SP and Network are locked u need 2. I went through this when unlocking a SE phone from FIDO. I needed a special program then i had to buy credits to use it. It was a hassle and it does not always work. Not all phones that need to be unlocked this way can be, at least the i7500L can't be as of yet.

    The one that i am using is iSmart sim unlock, i got it off ebay for less then $10 shipped. All i had to do was set the APN for Rogers into the phone.

    Hope this helps
     
  12. brando_09

    brando_09 New Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Just used this site today, FastGSM.com, worked great. It was really easy to use and a lot faster than waiting for a damn code. Finally my phone is unlocked :)
     
  13. chronodekar

    chronodekar Well-Known Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    246
    Likes Received:
    14
    I have to ask - Is this legal? I mean, doing it without getting your carrier involved?

    -chronodekar
     
  14. brando_09

    brando_09 New Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    pedror likes this.
  15. Tech

    Tech Active Member

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    31
    Likes Received:
    1

    When I do this it says: "USSD code runing..."
    Next: "Unable to Process Request"

    What's the problem with that?
    Running Galaxo 1.6.2 if matters.
     
  16. chronodekar

    chronodekar Well-Known Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    246
    Likes Received:
    14
    Same for me too. Though, I'm on Galaxo 1.6.3

    -chronodekar
     
  17. ager4life

    ager4life New Member

    Joined:
    Jul 10, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    is there a way i can do it for free? im with bell 2 lol and i want fido
     
  18. villa1n

    villa1n Well-Known Member

    Joined:
    Feb 18, 2010
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Sucks theres no one on CL in toronto doing it. Vancouver has some but that does you know good, I guess i would just keep your eyes open, anyone that can unlock the omnia 2 for bell can unlock the galaxy if that helps.
     
  19. GreenApple

    GreenApple New Member

    Joined:
    Jul 5, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I purchased the FastGSM software used by brando_09 and was not able to unlock the I7500L. I installed the provided drivers and the phone is recognized but the process stops at "reading software version". The phone has all original Bell Canada firmware.

    Are there any security or privacy concerns with a product like the iSmart sim unlock?
     
  20. maurinet

    maurinet Well-Known Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    122
    Likes Received:
    10
    This code (*#7465625#) doesn't work in Galaxo 1.6.3.3, Does anybody know of a different way of checking if the phone is locked?
     
  21. sjdgls

    sjdgls New Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    How did you do this. I've tried fastgsm's program several times and it will not read the software version on the Samsung GT-I7500L?

    Thank-you.
     
  22. ABCDawg

    ABCDawg Member

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    4
    Hey everyone!

    I just successfully unlocked my i7500L, using FastGSM. Here's what you have to do:

    1) Make sure you are running the original software. I'd flashed to Galaxo and had to roll back to my Nandroid backup before it would work (USSD codes that you need won't work in Galaxo).
    2) Enter the code *#7465625# to see if you're locked. The i7500L with Bell will read "Network Lock" and "SP Lock" as [ON] if the phone is locked.
    3) Enter the code *#7284# to enter ServiceMode. Note: On the i7500L, *#9090# will do the exact same thing.
    4) In the menu, you have two options. Select "UART_NULL USB_Diag". (FastGSM's instructions say to select "USB_PHONE", but this option doesn't exist on the i7500L).
    5) Plug your i7500L into your computer via USB. Note: You must be in USB Debugging mode, and have the Android ADB, Samsung and Swallowtail drivers loaded! Swallowtail can be found on FastGSM's website.
    6) Run FastGSM's software to unlock your phone. Wait about 10 seconds for the phone to unlock; the software will tell you as much.
    7) Enter code *#7465625# to confirm you're completely unlocked. In particular, "Network Lock" and "SP Lock" should now both read [OFF].
    8) Enter code *#7284# again, and switch back to "UART_Diag USB_NULL".

    And that's it! Hope this helps anyone who's looking to unlock, particularly using FastGSM's services.

    Cheers!
     
    parsha, Kamala and DaSchmarotzer like this.
  23. Lelouch

    Lelouch Well-Known Member

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    655
    Likes Received:
    70
    Well, I gave my phone to the service to unlock it, and paid 120 kn, that's around 17 €. And they guaranteed that they will unlock my phone and not brick it.
     
  24. Kamala

    Kamala Well-Known Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    74
    Likes Received:
    7
     
  25. DaSchmarotzer

    DaSchmarotzer Blame it on me VIP Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    3,087
    Likes Received:
    1,568
    Seems like a fair price to me. Doing it probably doesn't cost anything, but on internet the prices were higher if I remember correctly.
     

Share This Page

Loading...