1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Configuring SDK to Test Roms?

Discussion in 'Android Devices' started by ere109, Jul 20, 2011.

  1. ere109

    ere109 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    3
    0
    5
    Denver
    I did the root on my phone last weekend and am now lost in a maze of rom research. I'd like to be able to test some of them on an emulator first, if possible. Is the virtual machine in the Android SDK capable of loading roms, and, if so, what are the settings that match the Thunderbolt?
    If not, is there another method to "test" roms without having to load each one to my phone?

    Thanks!
     

    Advertisement

  2. rexdog1888

    rexdog1888 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    706
    Joined:
    Dec 6, 2010

    Dec 6, 2010
    706
    250
    113
    Texas
    If this is possible it would be awesome. Does anyone know if there is a way to?
     
  3. scotty85

    scotty85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,139
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,139
    7,418
    1,413
    ive seem emulators that let you "test drive" android on a PC,so im sure its possible. getting it to work,tho is prolly way over my head! my friend and i were talkin about this the other day. ive been meaning to research it,but havent gotten to it yet.

    i for one,think its fun to just keep loading them up on my phone :) run them for a couple days then pick one :D
     
  4. Yeahha

    Yeahha Usually off topic
    Rank:
    None
    Points:
    813
    Posts:
    10,472
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    10,472
    4,693
    813
    ...
    FG
    Even if there was an emulator out there it still wouldn't give you much more info than screen shots. Emulation has such a long development phase by the time the bugs got worked pit the bolt would be out of production
     
  5. ere109

    ere109 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 19, 2011

    Jul 19, 2011
    3
    0
    5
    Denver
    understandable. i spent three days reconfiguring aftr i rooted, and imagine that id get tired of swapping and configuring dozens of roms pretty quickly.
     
  6. Yeahha

    Yeahha Usually off topic
    Rank:
    None
    Points:
    813
    Posts:
    10,472
    Joined:
    Jul 29, 2010

    Jul 29, 2010
    10,472
    4,693
    813
    ...
    FG
    Once you have titanium backup switching roms really isn't that bad. Also after you narrow out what you are looking for in a rom you can decide I don't need to try this one for whatever reason. For example it is going to take some really amazing reviews for me to go back to a sense based rom.

    One thing that got me to flash a rom daily was using nightlys on the D1, I got in the habit of not always wiping and ended up having issues, got the paid titanium backup and I now it is less trouble to change a rom than changing my daughter's diapers
     

Share This Page

Loading...