1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Data Usage in HTC Desire

Discussion in 'Android Devices' started by Banger_cell, May 15, 2010.

  1. Banger_cell

    Banger_cell Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    May 15, 2010

    May 15, 2010
    1
    0
    5
    Hello,
    i know this question has been asked thousand times.i am using 3g watchdog.but last night i did get hint of data usage in desire without installing 3g watchdog.so anyone can tell where is that?i am in Japan.and using softbank as provider.i am sure i saw it without installing any app.but just can't get it back./
    any suggestions?
     

    Advertisement

  2. RealStranger

    RealStranger Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    8
    2
    6
    Hi,

    I don't know if you mean something as deeply hidden, but a way to get this information is:
    - dial *#*#4636#*#*
    - select battery protocol and set the spinners to "network usage" and "all time"
    - click the bars to get details per application/service

    Greetz!
    M.T.
     
    stueyboy and Sybex like this.
  3. nx1977

    nx1977 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,421
    Joined:
    Feb 8, 2010

    Feb 8, 2010
    2,421
    174
    163
    UK
    It woint show how much data is used, just time.
     
  4. RealStranger

    RealStranger Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    8
    2
    6
    My Desire (Android 2.1) tells me exactly how much bytes of data were send/received. Give it a try.

    Greetz!
    M.T.
     
  5. HTC_Desire

    HTC_Desire Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    116
    Joined:
    Apr 2, 2010

    Apr 2, 2010
    116
    34
    63
    Snap - I just get time in milliseconds
     
  6. RealStranger

    RealStranger Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    8
    2
    6
    I just changed my system language to give you the exact wording.
    Entering the phone number mentioned before, an application called Testing is invoked. Select the third item "battery history". The first spinner control lets you select CPU, GPS usage etc. Select "network usage". In the second spinner select the period of time that is of interest: "Since last unplugged", "Total since boot" or "Total in all time". Then select a program from the list below, which then invokes an activity displaying "Network usage details for [app]:", "Bytes received: ..." and so on.

    Hope this helps as I can hardly imagine different behavior on this level. Btw: Desire without branding, maybe this matters.

    Greetz!
    M.T.
     
  7. lambada

    lambada Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    42
    Joined:
    Nov 19, 2009

    Nov 19, 2009
    42
    0
    15
    I see three applications here... '0', '1010' and 'Android System'. The first two look suspicious...when I click on them I get an error. Any idea what they are?
     
Tags:

Share This Page

Loading...