1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support GPS Will just not lock on

Discussion in 'Android Devices' started by Slewman, Jun 6, 2011.

  1. Slewman

    Slewman Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    94
    4
    16
    Computer Engineer/Software Engineer
    Washington, DC
    Anyone have this issue? I noticed it a few weeks ago, but, havent needed my GPS recently, so it wasnt a priority. Had some free time today and decided to test it out. I just cannot get a GPS lock. Ive tried everything, rebooting phone, turning GPS on/off, walking around outside, holding the phone to the sky and screaming bloody hell the the GPS gods... still, nothing.

    could there be something wrong with my phone hardware? is there a setting that I have unchecked that could be causing this? Im getting ready to just bring it in to a store and try and get it replaced (I also have random reboots), but would rather not have to do that.

    Any help/similar experiences would be of great help! Thanks!
     

    Advertisement

  2. mh68

    mh68 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    77
    Joined:
    May 23, 2011

    May 23, 2011
    77
    3
    16
    Same here, mine has never locked on. I think there are several threads here about that.
     
  3. Slewman

    Slewman Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    Jan 22, 2010

    Jan 22, 2010
    94
    4
    16
    Computer Engineer/Software Engineer
    Washington, DC
    Yea i have checked the other threads... tried them all... im not in the situation where my GPS takes a long time to lock on, or, i get sporadic results. I dont think i have EVER seen my phone get a gps lock on. was wondering if anyone had that, and, if they did, was it a hardware malfunction or just poor design on the gps radios?
     
  4. dlt123me

    dlt123me Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    130
    Joined:
    Dec 29, 2010

    I am able to use my GPS but it is weak and sometimes loses signal... I have placed a post requesting information on GPS Dongles... See my post here...

    Bluetooth GPS Dongle for stronger GPS signal

    I would like a stronger signal for areas where I do not get phone service..

    My current GPS works with my running software...

    SportsTracker Pro

    Hope this helps others,
    Dennis
     
  5. WA_Bob

    WA_Bob Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    799
    Joined:
    Apr 11, 2011

    Apr 11, 2011
    799
    109
    103
    Male
    Forester
    West edge of the East Texas Piney Woods
    I'd call Verizon and ask for a replacement battery cover. The GPS antenna is in there and it's either that or the phone itself that's causing your problem.
     
  6. MichaelBD

    MichaelBD Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Dec 1, 2009

    Dec 1, 2009
    3
    0
    5
    I was having the same problem. I never noticed my gps wasn't working because I didn't need it until recently.

    I called tech support tonight and the tech had me go into location services and make sure all the options under E911 were checked. When I first got the phone, I had denied Verizon Services access to the gps (call it a fit of paranoia mixed with "why does Verizon need to know where I am?") so it was unchecked. The tech told me to check the box next to it and now the gps works fine.

    Not sure if that will help but I figured I'd share.
     
  7. 82nd Airborne

    82nd Airborne Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    107
    Joined:
    Apr 27, 2011

    Apr 27, 2011
    107
    35
    43
    Male
    Satellite Controller
    New England
  8. DolphinDroid

    DolphinDroid Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    45
    Joined:
    Dec 26, 2009

    When I use the Google Maps Navigation or Foursquare it takes a few minutes to get a lock, but when I use other apps that need GPS data like SkyDroid it gives me a very quick lock.
     
  9. snuggles

    snuggles Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    580
    Joined:
    Apr 26, 2010

    Apr 26, 2010
    580
    57
    78
    Chicago/NW Indiana
    Why didn't HTC model the TB after the DINC. My DINC locks in a second!!!
     

Share This Page

Loading...