1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General HTC sense - down for maintenence

Discussion in 'Android Devices' started by Goreygirl, Aug 24, 2011.

  1. Goreygirl

    Goreygirl Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    631
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    631
    114
    103
    Female
    Occupational Health Advisor
    Kildare, Ireland
    Evening all


    Everytime I log onto HTC Sense over recent months I get the same "down for maintenance" message. Surely it can't be down for all that time?

    From

    Curious
     

    Advertisement

  2. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #4
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,117
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,117
    24,060
    3,118
    Scotland
    I think they've taken it offline completely so they sort. IF they ever sort it.

    When you could log in, did you have all the functions available to you?
     
  3. landovr

    landovr Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    723
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    723
    75
    78
    Firefighter
    Alberta Canada
    It works for me but this is all I see....

    [​IMG]
     
    Goreygirl likes this.
  4. Goreygirl

    Goreygirl Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    631
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    631
    114
    103
    Female
    Occupational Health Advisor
    Kildare, Ireland
    Hi EP

    I hadn't logged in for a long time but as far as I recall nope I didn't.

    It seems to have been down for months now; you'd wonder how long it takes to sort this out.

    I've tried downloading myphoneexplorer on my laptop but I use Ubuntu and it doesn't seem to launch even though I've configured it with WINE. I need to back up my phone as I want to try a factory reset to try sort out my signal problems before I contact HTC. It's mainly my apps I'm concerned about as I can back up my contacts with google and my music etc on my SD card.

    Any suggestions on how to back up my apps? Or should they auto re-install after the factory reset when I relaunch my accounts?


    Gg
     
  5. Goreygirl

    Goreygirl Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    631
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    631
    114
    103
    Female
    Occupational Health Advisor
    Kildare, Ireland

    I never ever got that far even initially! :(
     
  6. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #4
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,117
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,117
    24,060
    3,118
    Scotland
    They're tied in with your google account so providing you link to the same account and they were all installed via the market, they'll download again. You'll lose all data associated with them unfortunately.

    Astro has a backup option, but I'm not sure if you need to be rooted for it to work though?
     
  7. landovr

    landovr Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    723
    Joined:
    Feb 2, 2011

    Feb 2, 2011
    723
    75
    78
    Firefighter
    Alberta Canada

    When I factory reset it automatically re-installs them but I lose any progress that I have made in my games.
     
  8. Goreygirl

    Goreygirl Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    631
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    631
    114
    103
    Female
    Occupational Health Advisor
    Kildare, Ireland
    Thanks.. I'll warn my nephew about that so :p
     
  9. Omar Days

    Omar Days Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    193
    Posts:
    1,226
    Joined:
    May 19, 2011

    May 19, 2011
    1,226
    339
    193
    did i dream this or something but i swear there was gonna be a feature on htcsense.com where you could send sms on your phone but through your computer.

    anyone remember this or am i just imagining things?!
     
  10. nigsy

    nigsy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    474
    Joined:
    Feb 22, 2011

    Feb 22, 2011
    474
    158
    88
    Oracle Consultant
    Devon
    You're right....the one week it worked for me (Last October) I was able to view and manage my text messages as well as send them via HTCSense.

    If I remember there was 4 maybe 5 screens:

    Locate Phone
    Locations
    Contacts
    SMS Messagges


    My advice to anyone is give the free version of Lookout Mobile Security a try. It does most of what HTC sense said it could and it protects your phone at the same time.
     
  11. sonesh

    sonesh Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    285
    Joined:
    Nov 2, 2010

    Nov 2, 2010
    285
    31
    43
    Coventry, UK
    Sending messages from the website works, but it doesn't always send it straight away. I took 8 hours when I tried it in January.

    This screen print was taken just now. Sorry its so dark. The webpage dims when you open the "New message" box
     

    Attached Files:

Share This Page

Loading...