1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root HTC Wildfire S - US CDMA - Working Custom Rom

Discussion in 'Android Devices' started by Gryffon, Jan 11, 2013.

  1. Gryffon

    Gryffon Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    65
    Joined:
    Jan 2, 2013

    Jan 2, 2013
    65
    19
    38
    Male
    TN, USA
    READ ALL

    Before I start I should state that I am using a US Cellular HTC Wildfire S (CDMA) phone "MarvelC". I updated to 2.3.5 (From 2.3.4) and unlocked bootloader via HTCdev. Flashed twrp 2.2.2 as recovery (For whatever reason, CWM Recovery, no matter what version, didn't like my phone and either didn't install, wouldn't start up or done other silly things. The only CWM Recovery that actually stood up to the game was the marvelc Touch version, but that has annoying bugs so I went back to twrp 2.2.2.) Root using root.zip/SuperSU, either or.

    UPDATE: January 15, 2013

    After flashing numerous custom roms to my US Cellular A6230 Wildfire S (CDMA) I found there is nothing available right now that can be flashed, booted and working for my phone available rght now. There are folks working on numerous roms, patches, fixes and bugs however, but to my knowledge there are none that take into acount all the variations in the carriers and the network technology in the USA. Many of the available roms "work" to a degree, if you are OK with loosing various operations on the phone, the main loss which I can't find a working fix for on my particular device is the GPS.

    I have therefore gone over to a stock rooted rom, you'll find links to that in post #10. After days upon days of mind bending effort and frustration I have given up on custom roms, as much as I like many that I flashed. I just want my phone working 100% for now.
     

    Attached Files:


    Advertisement

    reilus, badboytoast and CafeKampuchia like this.
  2. Gryffon

    Gryffon Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    65
    Joined:
    Jan 2, 2013

    Jan 2, 2013
    65
    19
    38
    Male
    TN, USA
    If anyone happens accross this thread and has any knowledge of GPS issue with MIUI v4 (CDMA version) please let me know.
    - Thanks
     
  3. reilus

    reilus Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    669
    Joined:
    Feb 22, 2011

    Anyone test this for metro, yet?
     
  4. Gryffon

    Gryffon Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    65
    Joined:
    Jan 2, 2013

    Jan 2, 2013
    65
    19
    38
    Male
    TN, USA
    I have no clue regarding the MIUI with Metro but I've read people have had success with the alpha9, it is designed for us here and I'M US Cellular... have you tried it, if so maybe you could add your opinion?
     
  5. Mamadanz

    Mamadanz Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    22
    Joined:
    Sep 28, 2012

    Sep 28, 2012
    22
    1
    16
    Female
    Assuming I must download and flash GAPPS along with this. Do I also need the two additional links/attachments in your first post, or is the link to CM 9 all I will need?

    Thanks so much!
     
  6. Gryffon

    Gryffon Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    65
    Joined:
    Jan 2, 2013

    Jan 2, 2013
    65
    19
    38
    Male
    TN, USA
    Just the cm9... I placed the attachments files there for anyone searching for them...

    Good luck... let me know if you have issues..
     
    Mamadanz likes this.
  7. Mamadanz

    Mamadanz Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    22
    Joined:
    Sep 28, 2012

    Sep 28, 2012
    22
    1
    16
    Female
    Just got done flashing this and I'm in love already! So far, so good. If I have any issues, will ask for help - but so far :::knock wood::: so good
     
  8. Gryffon

    Gryffon Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    65
    Joined:
    Jan 2, 2013

    Jan 2, 2013
    65
    19
    38
    Male
    TN, USA
    Good luck mate!
    Fyi... I've been fiddling with this since install and as yet have found no major flaws... let me know your opinion please...
     
  9. Mamadanz

    Mamadanz Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    22
    Joined:
    Sep 28, 2012

    Sep 28, 2012
    22
    1
    16
    Female
    Is there an issue with the GPS with this ROM? I've tried it twice (on places where I knew where I was going) and at the top I get "Follow the map" (or something like that) and below I get "Searching for GPS".

    While the map was pretty accurate - it didn't move as I traveled.

    At first I thought the "searching for GPS" was because I was in the house and it couldn't connect to the satellite, but coming home from work, I was out in the open and it still showed that for the whole drive.

    Is this a glitch for "me" - is it a bug in the ROM? Or perhaps the navigation that was "pre-installed" isn't that good and I need to download a new app?

    Any thoughts?
     
  10. Gryffon

    Gryffon Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    65
    Joined:
    Jan 2, 2013

    Jan 2, 2013
    65
    19
    38
    Male
    TN, USA
    Sorry, you were right, I checked the GPS after reading your post and it did the same for me :/

    I just flashed to a rooted stock rom because its clear that there is no custom rom that works with my particular US cellular wildfire S.
    This stock rom has all the bloatware removed so it has a lot of internal memory available now (Which was my primary objective) and everything works...
    I would have liked a snappier custom rom but from spending two weeks flashing rom after rom I've just given up... I'll keep looking, but I'm notflashing anything else until I see it's actually been tested and working on my A6230.

    I think you mentioned you were on Metropcs? Your version of the same root stock rom can be found here on Phandroid:
    http://androidforums.com/wildfire-s...2-1-rooted-apps2sd-metropcs-only-marvelc.html

    Anyone wanting the US Cellular version can find it over on XDA (Not certain it's also on here...

    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1390447
     
  11. Mamadanz

    Mamadanz Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    22
    Joined:
    Sep 28, 2012

    Sep 28, 2012
    22
    1
    16
    Female
    Am on Virgin Mobile - but the WFS is Marvel C...

    Was really liking this ROM.....not too happy to go back to stock - even with bloatware removed....

    Oh well....

    Thanks for the help
     

Share This Page

Loading...