1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Moto 360 System Update thread

Discussion in 'Moto 360' started by The_Chief, Sep 24, 2014.

  1. Outatime

    Outatime Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,625
    Joined:
    Mar 6, 2010

    Mar 6, 2010
    1,625
    663
    253
    Male
    Fed
    I had the bright-dim-bright-dim problem too. A reset did not correct the problem, but I did fix it.

    I turned BT off on my phone.
    Did a factory reset.
    Deleted both Android Wear and Moto Connect from my phone.
    I reinstalled Android Wear. I told it to forget my watch.
    Turn BT back on, established a new connection to the watch.

    Corrected the problem.
     

    Advertisement

    Clementine_3 likes this.
  2. Clementine_3

    Clementine_3 Extreme Android User
    VIP Member
    Rank:
     #22
    Points:
    1,043
    Posts:
    5,919
    Joined:
    Nov 16, 2009

    Maybe I'll give that a go.

    I'll see what happens with developer options enabled, if that doesn't work right and I can't turn the screen off totally I'll do another reset following your steps.
     
  3. Outatime

    Outatime Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,625
    Joined:
    Mar 6, 2010

    Mar 6, 2010
    1,625
    663
    253
    Male
    Fed
    Just an update, that corrected the problem the first night. It's back and I don't know what else to do. I'm thinking about opening a ticket over at the Moto Forums.
     
  4. Clementine_3

    Clementine_3 Extreme Android User
    VIP Member
    Rank:
     #22
    Points:
    1,043
    Posts:
    5,919
    Joined:
    Nov 16, 2009

    There is a beta update being tested right now that should fix it, I saw it in a WatchMaker G+ discussion. Hopefully it won't be too long 'til it's fixed. Seriously annoying though!
     
    Outatime likes this.
  5. Clementine_3

    Clementine_3 Extreme Android User
    VIP Member
    Rank:
     #22
    Points:
    1,043
    Posts:
    5,919
    Joined:
    Nov 16, 2009

    The update is in Play now. It works. No more flashing and it will go totally dim after enabling/disabling ambient mode. Yay!
     
    shalemail likes this.
  6. shalemail

    shalemail Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,453
    Posts:
    3,351
    Joined:
    Jul 21, 2010

    Jul 21, 2010
    3,351
    11,214
    1,453
    Male
    Butcher, Baker, Candlestick Maker
    Under your bed
    Yea I got it too and no more issues. Glad to be done with that mess.
     
  7. frodub

    frodub Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    126
    Joined:
    Feb 28, 2011

    Feb 28, 2011
    126
    33
    53
    I saw a video of 5.1.1 running on the new LG Urbane, and it said it should be coming to us soon! Looks like a pretty solid update too....

    With that, let's be on the lookout for it! Post if you get it/hear any news!
     
  8. Outatime

    Outatime Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,625
    Joined:
    Mar 6, 2010

    Mar 6, 2010
    1,625
    663
    253
    Male
    Fed
    I just checked that video out. Pretty cool changes coming.
     
  9. steviev23

    steviev23 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    3
    Joined:
    May 10, 2015

    May 10, 2015
    3
    0
    15
    Male
    Hi, I have recently purchased a Moto 360 through Amazon UK, and it came with the software version 4.4w.2, which is obviously now quite old. After a week it still hasn't updated to the current software. Does anyone have any tips/advice on how long it would normally take? Previously had an LG G and it updated regularly.
     
  10. Outatime

    Outatime Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,625
    Joined:
    Mar 6, 2010

    Mar 6, 2010
    1,625
    663
    253
    Male
    Fed
    Hello!

    I'm sorry but I don't know. Do you know anyone else in the UK that has a 360? Perhaps you could compare to see what their current version is. Is it possible that 4.4w.2 is the current version authorized for use in the UK?
     
  11. steviev23

    steviev23 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    3
    Joined:
    May 10, 2015

    May 10, 2015
    3
    0
    15
    Male
    Hi
    Thanks for replying, reading through various forums people from the UK are changing the faces, so they must have the latest version. I have now even tried syncing it to my daughters tablet to make sure it wasn't my phone causing the problem, but it made no difference. Seems I'm the last person to get the update,just my luck, will have to decide if I can wait or return it to Amazon. Never had this problem with my LG watch!!
     
  12. Outatime

    Outatime Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,625
    Joined:
    Mar 6, 2010

    Mar 6, 2010
    1,625
    663
    253
    Male
    Fed
    Well I know we have some UK posters here so keep checking back. Someone who has more knowledge than I do may still reply :)
     
    steviev23 likes this.
  13. steviev23

    steviev23 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    3
    Joined:
    May 10, 2015

    May 10, 2015
    3
    0
    15
    Male
    I am not able to even sync 3rd party faces, is this because of the software version I am on?
     
  14. marctronixx

    Moderator
    Rank:
     #30
    Points:
    683
    Posts:
    6,624
    Joined:
    Oct 12, 2009

    Oct 12, 2009
    6,624
    4,357
    683
    34.0522° N, 118.2437° W
    software version should not have anything to do with your issues.

    factory reset the watch. if issues still persist, return it.
     
    steviev23 likes this.
  15. frodub

    frodub Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    126
    Joined:
    Feb 28, 2011

    Feb 28, 2011
    126
    33
    53
  16. jeffmd

    jeffmd Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    117
    Joined:
    Jul 2, 2012

    Jul 2, 2012
    117
    19
    38
    Marc, things like watchmaker will not run on 4.4 any more.

    Steve.. the factors that need to be met seem to be;

    a) Watch is connected to phone and phone has functioning data

    b) Watch is charged over %80.

    c) Android wear on the phone (Tablet would work too I guess.. again, data connection a must) is the very latest.

    At this point you should be able to manually invoke the update by going to the about screen on the watch and hitting the update button.
     
  17. marctronixx

    Moderator
    Rank:
     #30
    Points:
    683
    Posts:
    6,624
    Joined:
    Oct 12, 2009

    Oct 12, 2009
    6,624
    4,357
    683
    34.0522° N, 118.2437° W
    one cant "invoke" these types of OTA updates unless that device has been flagged and the ota is waiting in the gate.
     
    TheAmazingDave likes this.
  18. SAL8116

    SAL8116 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    108
    Posts:
    509
    Joined:
    Jul 20, 2012

    Jul 20, 2012
    509
    91
    108
    Central Florida
    Any update on this?
     
  19. kratos

    kratos Back on my throne!!!
    VIP Member
    Rank:
     #86
    Points:
    193
    Posts:
    1,687
    Joined:
    Mar 2, 2010

    Mar 2, 2010
    1,687
    433
    193
    Worldwide Logistics by day,Website design by night
    Olympus, Back on the throne!!!
    Interesting, I thought one could "invoke" an OTA by selecting the update option.

    Granted, I am (very) new to the Moto 360 and maybe it works different than a phone? But, on any phone I have ever owned, I can select the Update option and it will update if there is an update available (screwed myself more than once doing this BTW)....

    Would like to know more about how Wear Updates work, if anyone knows.........

    Kratos
     
  20. marctronixx

    Moderator
    Rank:
     #30
    Points:
    683
    Posts:
    6,624
    Joined:
    Oct 12, 2009

    Oct 12, 2009
    6,624
    4,357
    683
    34.0522° N, 118.2437° W
    you are welcome to email google if its important to you to hear from the horses mouth so to speak, but unless your device has been flagged from the google infrastructure, no amount of checking for updates on your device will force anything. those times you have manually checked, and had a update waiting, your device was already green-lit for the ota.

    in terms of "wear updates" what do you want more info on? they update just like any other device running android. they get an update, you see it on your watch face, you install it. there are youtube videos to show this.

    the watch must be 80% charged to actually install the update.
     
  21. jj14x

    jj14x Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    243
    Posts:
    1,498
    Joined:
    Mar 8, 2011

    Mar 8, 2011
    1,498
    693
    243
  22. kratos

    kratos Back on my throne!!!
    VIP Member
    Rank:
     #86
    Points:
    193
    Posts:
    1,687
    Joined:
    Mar 2, 2010

    Mar 2, 2010
    1,687
    433
    193
    Worldwide Logistics by day,Website design by night
    Olympus, Back on the throne!!!
    So, I have read some things online stating the moto 360 already has WiFi, always on Apps, flick to scroll through cards, etc with the 5.0.2 update. But, then I have read some things saying these aren't coming until 5.1 update.

    So, does the Moto 360 have WiFi support already? If so, how do I find the setting to turn it on??

    Kratos
     
  23. GTWolf

    GTWolf Member
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    94
    Joined:
    Dec 27, 2010

    Dec 27, 2010
    94
    20
    28
    Male
    The interwebs in FL
    Those features are coming in the update. Not available yet. The 360 does have the WiFi radios but again they are unusable until the update hits.
     
    Outatime likes this.
  24. bjybhs8

    bjybhs8 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    23
    Joined:
    Dec 2, 2014

    Dec 2, 2014
    23
    3
    26
    Male
    on my moto360 5.0.2, when you swipe all the way from the left, I'm wondering if the 2 buttons on the left do anything. They appear to be wifi and clicking on them either make them solid white or it goes back to being "empty"

    Can anyone explain or send me a link with info?

    Edit:
    Actually when i press it, on my phone the left bottom icon turns on or off the phone's hotspot. The top right icon turns on and off the phone's wifi.
     
  25. kratos

    kratos Back on my throne!!!
    VIP Member
    Rank:
     #86
    Points:
    193
    Posts:
    1,687
    Joined:
    Mar 2, 2010

    Mar 2, 2010
    1,687
    433
    193
    Worldwide Logistics by day,Website design by night
    Olympus, Back on the throne!!!
    Okay, so turns out I was absolutely wrong in my thinking. I am used to VZW phones and this is my first watch. With VZW, if you manually check for the update (during rollout) then you get the update.

    Not that I didn't believe you, but I decided to try checking for the Moto 360 5.1.1 update when I hear it was rolling out today and it did not "invoke" an update.

    Lesson learned.... Now to wait for my watch to tell me I can start using WiFi...

    Kratos
     

Share This Page

Loading...