1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Motorola Triumph: Incoming Ring only Once.

Discussion in 'Android Devices' started by KensterVF, Aug 1, 2011.

  1. KensterVF

    KensterVF Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Aug 1, 2011

    Aug 1, 2011
    42
    8
    16
    Why does mine only ring once? Any ideas? I've tried other ring tones, still no luck. It only ring once.

    Thank you.

    Ken
     

    Advertisement

  2. euphan1555

    euphan1555 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    251
    Joined:
    Jul 31, 2011

    Jul 31, 2011
    251
    21
    38
    bell phone rings normally and im sure there are others.it does baffle me why so many only ring once
     
  3. spokexx

    spokexx Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Aug 6, 2011

    Aug 6, 2011
    1
    0
    5
    YES!!!! mine too. WTF??? $299 for this??? my old p.o.s. phone rang forever until I could hear it. This is unacceptable for a "smart" phone.:mad:
     
  4. uguu

    uguu Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    40
    Joined:
    Aug 3, 2011

    Aug 3, 2011
    40
    7
    16
    mine does this as well. i have a 3 second long sound as my ring, so i just doubled it. i figure if i dont hear it in 6 seconds im gonna miss it anyways.
     
  5. raysurrx7

    raysurrx7 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    82
    Joined:
    May 19, 2011

    May 19, 2011
    82
    14
    18
    What ringtone are you using, cause I know digital phone will only ring once.....
     
  6. user442

    user442 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    16
    Joined:
    Aug 1, 2011

    Aug 1, 2011
    16
    2
    16
    It looks like someone forgot to add the "ANDROID_LOOP" metadata to some of the ringtones. If you are rooted you can open the ringtone in a program like audacity and add the metadata "ANDROID_LOOP" and set it to true.
     
  7. uguu

    uguu Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    40
    Joined:
    Aug 3, 2011

    Aug 3, 2011
    40
    7
    16
    that's for ogg only isnt it? i have an mp3 i made that works fine on my intercept but not on the triumph
     
  8. user442

    user442 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    16
    Joined:
    Aug 1, 2011

    Aug 1, 2011
    16
    2
    16
    Yeah, ogg only. Though it's not to difficult to convert your mp3 to ogg and it would give you a working ringer until the mp3 looping issue is resolved.
     
  9. goldenu

    goldenu Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    23
    Joined:
    Jun 5, 2010

    Jun 5, 2010
    23
    3
    36
    RETIRED, BABY!
    NorCal
    I had the same problem, but just cut a large portion of an mp3 as a ringtone...still only rings once, but the tone is roughly 20 seconds long.
     
  10. KensterVF

    KensterVF Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Aug 1, 2011

    Aug 1, 2011
    42
    8
    16
    Thanks for the response everyone. Hmm... so only ogg format loops huh? Mine is a standard "ring ring" (mp3 format) ringtone. I can't see myself out in public with "Hit me baby one more time -Britney Spears" ring tone. hahaha.

    Ken :D;):rolleyes:
     
  11. JWhipple

    JWhipple Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    256
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    256
    40
    43
    Melbourne, FL
    I'm glad someone else is having the same issue... I'll try to find which ones are OGG and set one of those. I'm another "digital phone" person myself.
     
  12. KryptoNyte

    KryptoNyte Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    383
    Joined:
    Jun 21, 2011

    Jun 21, 2011
    383
    39
    43
    Two questions:

    1) What is the general procedure for taking any sound file, wav, mp3, etc.. and preparing it for use on the phone as a custom ringtone, and in what directory is it stored on the phone?

    2) Can custom ringtones be used on an Android phone without rooting?

    EDIT: Never mind, I got it.
     

Share This Page

Loading...