1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Phone stuck in boot loop

Discussion in 'Android Devices' started by rodofgod, Dec 14, 2011.

  1. rodofgod

    rodofgod Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Dec 10, 2011

    Dec 10, 2011
    54
    2
    16
    UK
    :thinking: I went to change my phone from the ICS theme to bluemonkey and upon restarting it showed the ICS boot animation which won't come off. :( It's running Siyah 2.4.2 and Checkrom Revo4
     

    Advertisement

  2. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,080
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,080
    24,005
    3,118
    Scotland
    Can you boot back into recovery and restore the backup you took before you flashed the new theme?
     
  3. rodofgod

    rodofgod Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Dec 10, 2011

    Dec 10, 2011
    54
    2
    16
    UK
  4. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,080
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,080
    24,005
    3,118
    Scotland
    If you've wiped the data, you can still restore the backup in clockwork :)
     
  5. Rudedawg

    Rudedawg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    863
    Joined:
    Jun 24, 2011

    Jun 24, 2011
    863
    95
    98
    Security
    Southampton UK
    Rule of thumb , Back up before making big changes ;)
     
  6. rodofgod

    rodofgod Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Dec 10, 2011

    Dec 10, 2011
    54
    2
    16
    UK
    Phew!! I did a backup in CWM a couple of days ago so was able to use that. It's back on now.

    So to clarify, do you back up in CWM every time you change, say, a theme? ICS theme seems to cause me no end of trouble. Maybe I'm not doing it right when I switch.
     
  7. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,080
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,080
    24,005
    3,118
    Scotland
    Every time I flash anything in clockwork, I make a backup. Then, if it boots and is fine after a day or so, I'll delete the backup.

    Where are you getting the themes from? Are they UOT Kitchen themes? Do you wipe the caches before hand?
     
  8. rodofgod

    rodofgod Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Dec 10, 2011

    Dec 10, 2011
    54
    2
    16
    UK
    UOT?? Sorry, I'm quite new to all of this. I assumed kitchen pro and cwm took care of all that?
    Do I still need titanium back up then if I have cwm? And is it worth always keeping at least one back up in cwm in case anything goes wrong?
     
  9. Rudedawg

    Rudedawg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    863
    Joined:
    Jun 24, 2011

    Jun 24, 2011
    863
    95
    98
    Security
    Southampton UK
    UOT kitchen is an online Kitchen with many tweeks. Kitchen PRO via the checkrom ROM is a built in lightweight version that works directly on the phone.

    Im gonna assume the latter is what you used. I had similar problems with themes and only since using Vertamus's ICS themes. Which initially worked great but dont think you can flash another theme directly over the top. It wont work. Confirmed via Vertamus' thread on XDA. Do a back up before any flashing , it will save tears trust me I KNOW. :(

    CWM recovery backs up System files and everything in the exact state you currently are using. this is known as a Nandroid backup.

    titanium is unique in that it backs up single apps for example but wont touch all the system stuff. You can freeze apps via Titanium also.
     
    El Presidente likes this.
  10. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #5
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,080
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,080
    24,005
    3,118
    Scotland
    ^^Pretty much all of that. Here's a link for the kitchen if you want to take a peek: UOT Kitchen

    If your ROM isn't listed, you'll need to upload certain files etc, but it's relatively straight forward.

    Also, yeah, it's worth having a backup or two on the SD Card. I've a couple (each of different ROMs) just incase anything messes up/or I fancy a change.
     
  11. Rudedawg

    Rudedawg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    863
    Joined:
    Jun 24, 2011

    Jun 24, 2011
    863
    95
    98
    Security
    Southampton UK
    I've been living off a 2GB Ext SD for far too long now. Time to make a new purchase :p
     
  12. jmanjumpman

    jmanjumpman Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Feb 3, 2012

    Feb 3, 2012
    1
    0
    5
    I made a noob mistake and didn't back uyp before installing the new rom. Now when ever my phone tries to load ice cream sandwich it gets stuck in that dreadful bootloop. I want to be as carefull as possibly because I bricked my phone previously. Does anyone know how to help me with my problem?
     

Share This Page

Loading...