1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Questions

Discussion in 'Android Devices' started by K-Rizzle, Jan 10, 2012.

  1. K-Rizzle

    K-Rizzle Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    369
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    369
    21
    68
    SAHM
    Florida
    I finally gave in and rooted again, I hadn't felt the need to since having my awful Samsung Moment, but I was getting sick of the bloatware opening on it's own. Took care of that with Titanium.

    Anyway, I'm just keeping the stock ROM on there.

    But I'm kind of confused, I do want to replace my battery icon with something that shows me numbers, and possibly replace my lock screen. Where can I find downloads for these that will work with stock? Seems like a lot of the tweaks are for this ROM or that ROM.

    Also, I downloaded ROM toolbox, does this take the place of having to reboot into recovery to install zip files? Can I really just install this stuff from this app?
     

    Advertisement

  2. ocnbrze

    ocnbrze DON'T PANIC!!!!!!!!!
    Rank:
    None
    Points:
    1,923
    Posts:
    23,595
    Joined:
    May 13, 2010

    May 13, 2010
    23,595
    14,436
    1,923
    Male
    being a flashaholic sponsor, helping others gettin
    los angeles
    ok so here you go:
    [MOD][HACK][TWEAK] Your One-Stop-Shop for Gingerbread 4.54.651.1 Mods, Hacks & Tweaks - xda-developers. not sure what software version you are currently rooted at. this will only work on the latest OTA 4.54

    also i would not use rom toolbox to flash anything. i would do everything manually in recovery. i do not trust apps to do what you should be doing in recovery. but that is my opinion. but, i have not used this so who knows.
     
    K-Rizzle likes this.
  3. K-Rizzle

    K-Rizzle Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    369
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    369
    21
    68
    SAHM
    Florida
    Thanks! I uninstalled rom toolbox. About to flash the battery icon and screenshot onto my phone.
     
  4. K-Rizzle

    K-Rizzle Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    369
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    369
    21
    68
    SAHM
    Florida
    Yikes, well that didn't work well. Phone turned on, but wouldn't let me in, I just kept getting FC popups for everything.
     
  5. MizzouBrent

    MizzouBrent Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,853
    Joined:
    Feb 13, 2011

    Feb 13, 2011
    2,853
    2,519
    313
    Olathe, KS
    I know you said you wanted to keep it stock, but I would recommend flashing TommyTomatoe's Evo Classic rom if you want a nice stock rom with some cool tweaks.

    But even with that said, I recommend MikG 3.0 to any rooted user that wants a stock experience. It's just a great rom with some built in tweaks that you can use if you want.
     
    9to5cynic, JustSomeDude and K-Rizzle like this.
  6. K-Rizzle

    K-Rizzle Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    369
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    369
    21
    68
    SAHM
    Florida
    Thanks. The only reason I want stock is because I just install GO Launcher over it anyway. I love GO Launcher so I don't see any need for another ROM when I will be using a different launcher anyway. I can't stand Sense actually, no scrollable dock, can't uninstall apps with a long press, etc. Only thing I like about sense is the toggle widgets. :)

    Mainly I just want to be able to freeze bloatware, change my battery icon and possibly my lock screen.

    I used to customize mine in the "kitchen" but I can't find it anymore.
     
  7. argedion

    argedion The TechnoFrog
    Rank:
     #28
    Points:
    953
    Posts:
    6,360
    Joined:
    Jun 20, 2011

    Jun 20, 2011
    6,360
    6,292
    953
    The Infernal Swamp
    Widget locker for lockscreen or golocker. You can try using the uot kitchen for other mods.
     
    K-Rizzle likes this.
  8. K-Rizzle

    K-Rizzle Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    369
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    369
    21
    68
    SAHM
    Florida
    I bought widget locker a while back but it doesn't always work right. It gives me 2 lock screens sometimes, and gets laggy. I was hoping to replace the lock screen all together. Oh well, I should be happy that i can freeze the bloatware at least, lol.
     
  9. Granite1

    Granite1 Zercron Encrusted Tweezer
    Rank:
    None
    Points:
    833
    Posts:
    7,159
    Joined:
    Dec 27, 2010

    Dec 27, 2010
    7,159
    7,180
    833
    Male
    Highway Construction Inspection
    Pittsburgh, PA
    MikG has the new sense lockring, with the quick access apps.
    Also the UOT kitchen is still there and operating. Really easy to mod stuff.
    I'm on my phone or I would link you to the UOT kitchen, sorry. :(
    I can also teach you how to swap out images in the update.zip to create custom battery icons if you're interested.
     
    K-Rizzle and dustwun77 like this.
  10. dustwun77

    dustwun77 Endeavor to Persevere :)
    Rank:
    None
    Points:
    623
    Posts:
    4,828
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    4,828
    2,847
    623
    Male
    ET
    SC
    I'm not sure exactly what you are looking for but Mikg 3.0 allows you to switch between htc sense, android lock or honeycomb lockscreen.

    It is under Tweaks.

    I still have an 'awful samsung moment'. lol. did you have it rooted?

    I tried rooting it but I had some sort of problem with it and had to put it back to stock. do you still know how to do it and know which files you used and stuff?

    tia!
     
  11. Xtremedays

    Xtremedays Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,514
    Joined:
    Apr 5, 2010

    Apr 5, 2010
    2,514
    1,073
    313
    Male
    Auto Technician(for now)
  12. K-Rizzle

    K-Rizzle Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    369
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    369
    21
    68
    SAHM
    Florida
    Thanks! lol, sorry, yeah I had to root my moment, it kept restarting on me, freezing up,, etc. My MIL is having the same issues with hers. I just checked out the kitchen, looks like they have everything I need in it.
     
  13. dustwun77

    dustwun77 Endeavor to Persevere :)
    Rank:
    None
    Points:
    623
    Posts:
    4,828
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    4,828
    2,847
    623
    Male
    ET
    SC
    i haven't had those problems, for which I am thankful.
     
  14. K-Rizzle

    K-Rizzle Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    369
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    369
    21
    68
    SAHM
    Florida
    So in the kitchen, you have to upload a file or select a ROM, I'm not sure what to do. Guess I have to choose a ROM.
     
  15. Xtremedays

    Xtremedays Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,514
    Joined:
    Apr 5, 2010

    Apr 5, 2010
    2,514
    1,073
    313
    Male
    Auto Technician(for now)
    The stock rom may not be listed as the kitchen works for many different phones and their roms. You will likely have to pull the framework-res.apk and com.htc.resources.apk from the stock rom and upload those to get the edits correct.
     
  16. K-Rizzle

    K-Rizzle Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    369
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    369
    21
    68
    SAHM
    Florida
    Ok, so here's another question...

    I randomly picked one, (swagged out stock) and I don't like it. Can I flash another ROM over this one? I vaguely remember something about not flashing one ROM over another. Does this still hold true? Do I have to find a stock ROM and go back to that before flashing another ROM?
     
  17. Xtremedays

    Xtremedays Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,514
    Joined:
    Apr 5, 2010

    Apr 5, 2010
    2,514
    1,073
    313
    Male
    Auto Technician(for now)
    You can flash a new one without going back to stock first. Make a nandroid(if you think you might want to come back to your current one), wipe everything except your sdcard, flash the new rom you want to try, reboot. If it is an AOSP rom, you will need to return to recovery and flash the Gapps file so that you have the market and other google apps.
     
    K-Rizzle and dustwun77 like this.
  18. K-Rizzle

    K-Rizzle Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    369
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    369
    21
    68
    SAHM
    Florida
    Thanks! :)

    Can I just restore my last nandroid if I don't want to wipe the phone? Then try to flash another ROM? That should bring me back to rooted stock and at least save the few apps I've already downloaded. I didn't know if it would work right or not.
     
  19. MizzouBrent

    MizzouBrent Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    2,853
    Joined:
    Feb 13, 2011

    Feb 13, 2011
    2,853
    2,519
    313
    Olathe, KS
    If you don't use Sense anyway, I would HIGHLY HIGHLY HIGHLY recommend TommyTomatoe's Classic build with Sense stripped out. It rocks. I am playing with Deck ICS right now but will probably flash back over to Tommy's build after I'm done with ICS.

    http://classictomatoe.net/android/classic/stable/classic-v005-01-02-finale-senseless.zip
     
    Rxpert83, 9to5cynic and K-Rizzle like this.
  20. K-Rizzle

    K-Rizzle Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    369
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    369
    21
    68
    SAHM
    Florida
    Thanks! I'm downloading it in case I ever get bored on a rainy day! lol! I just pretty much got my phone how I wanted it from the kitchen, so I now have to rebuild my screens and whatnot.
     
  21. 9to5cynic

    9to5cynic Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    633
    Posts:
    4,873
    Joined:
    Feb 20, 2011

    Feb 20, 2011
    4,873
    1,766
    633
    /home/
    And you should be able to backup or export the relevant files that Go uses so you can get everything back exactly how you had it.
     
    K-Rizzle likes this.
  22. K-Rizzle

    K-Rizzle Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    369
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    369
    21
    68
    SAHM
    Florida
    I'm flashing the tommy tomatoe ROM right now, gonna give it a try.
     
    Rxpert83 likes this.
  23. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,922
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,922
    13,145
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    If you like it, he should be having a major update out any day now. ( I keep saying this, but it keeps being pushed back :()
     
    ocnbrze likes this.
  24. K-Rizzle

    K-Rizzle Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    369
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    369
    21
    68
    SAHM
    Florida
    I like it but there's one thing that bothers me. In the upper left corner there is a line of color, above the status bar. It matches whatever color the battery is at that point. It's irritating me SO much!

    ETA: Nevermind, I realized I accidentally checked off the "show battery bar" option. Man that irritated me, lol!
     
  25. K-Rizzle

    K-Rizzle Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    369
    Joined:
    Nov 21, 2009

    Nov 21, 2009
    369
    21
    68
    SAHM
    Florida
    Ok, I really like the status bar and everything, but it won't open the market for me, it keeps FC.
     
Tags:

Share This Page

Loading...