1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support "Recording Failed" - Only in HD and only when storing on phone?

Discussion in 'Android Devices' started by TechGrin, Oct 12, 2010.

  1. TechGrin

    TechGrin Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    49
    Joined:
    May 26, 2010

    May 26, 2010
    49
    6
    16
    Hi guys

    My galaxy s has recently given me a "warning recording failed" message about a minute or so into recording a video.

    Strange thing is that it only happens when recording in HD resoution, and only when the phone is selected as the storage type. It works fine if the SD card is selected, or in any other resolution!

    So Im just curious as to what could be causing this? Would it be a result of full memory? Or anythin to do with the lag fix I installed?

    Any ideas?
     

    Advertisement

  2. Beards

    Beards Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,028
    Joined:
    May 14, 2010

    May 14, 2010
    1,028
    371
    163
    Snr Consultant Surgeon
    Chesterfield UK
    The lagfix does take up a considerable chunk of spare internal memory but you should still have enough.

    Just how much memory do you have available on the internal SD Card?
     
  3. mikedt

    mikedt 你好
    Rank:
     #7
    Points:
    2,238
    Posts:
    22,477
    Joined:
    Sep 22, 2010

    Sep 22, 2010
    22,477
    11,841
    2,238
    Teachaaa
    Jinan, China
    I had that HD 'Recording failed' message occasionally with 2.1 Eclair. Not so with JPK 2.2 Froyo. Possibly a bug with 2.1.
     
  4. TechGrin

    TechGrin Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    49
    Joined:
    May 26, 2010

    May 26, 2010
    49
    6
    16
    Its def not a memory issue, it seems very intermittent, so hopefully 2.2 will fix it. I'll have to wait until samsung get their fingers out and release the official update as I have one of the handsets that can't enter recovery mode manually so I don't wasn't to risk flashing a custom rom!
     
  5. ozosrt4

    ozosrt4 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    8
    Joined:
    Sep 11, 2010

    Sep 11, 2010
    8
    0
    25
    I have one
    St. Louis, MO
    I get the same thing on my Epic. About 30 seconds into video but I will immediately start another recording with same settings and it works. Android 2.1
     
  6. geru

    geru Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    7
    Joined:
    Nov 23, 2010

    Nov 23, 2010
    7
    0
    25
    Finland
    I'm having this error when storing to card or phone, can't record any video. When I reboot the phone the video recording works again, but in a while it stops working. So effectively I can't record videos with my phone :(
     
  7. miss_sjg_x

    miss_sjg_x Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Apr 26, 2011

    Apr 26, 2011
    4
    0
    5
    Do you have the official Twitter app installed? If so uninstall it. It's worked across the board in many forums and online help, and also worked for me. My phone also would not play youtube vids either and getting rid of twittter has also fixed that.

    Hope this helps :)
     
  8. Black Rose

    Black Rose Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    55
    Joined:
    Aug 12, 2011

    Aug 12, 2011
    55
    4
    16
    Ottawa, Canada
    I've had video recording failures, Youtube playback issue and also problems playing m4a files that a reboot resolves.

    I knew the Twitter app was bad, but it causes all these issues?
     
  9. Mexican Beaner

    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Oct 17, 2011

    Oct 17, 2011
    1
    0
    5
    Yes I have The Perfect Solution to your Problem. Make sure your android is rooted then on your phone go to the Android Market and download SDBooster and you will no longer receive Recording Failed notices. Make sure you enter 2048KB in SDBooster then check the small box so it sets on boot and press apply and you are finished.
     

Share This Page

Loading...