1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Removing Bloatware

Discussion in 'Android Devices' started by marefin, Dec 14, 2010.

  1. marefin

    marefin Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    404
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    404
    31
    43
    I've been trying to remove some of the bloatware on my Captivate with Titanium Backup. When I try to uninstall it, the phone will turn off (which it's supposed to do) then go into recovery mode (not sure if it's supposed to), then it says that the uninstallation wasn't successful. Any other way to safely remove all these crap that AT&T stuck me with?
     

    Advertisement

  2. viny2cool

    viny2cool Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    316
    Joined:
    Oct 20, 2010

    Oct 20, 2010
    316
    23
    38
    Titanium Backup doesnt delete the bloatware it just freezes it. Best is to freeze them to avoid deletion of important app.

    Do u paid version? only paid version has ability to freeze.

    try root explorer (paid but best) or androidmate (free) to delete bloatware on ur own risk.
     
  3. marefin

    marefin Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    404
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    404
    31
    43
    Well I had used Titanium to uninstall some bloatware before, but I got a new phone and now I'm not able to do it. These are just crap apps that AT&T sticks on, so it's nothing important. What does freezing an app do?
     
  4. xeni0o

    xeni0o Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    38
    Joined:
    Oct 21, 2010

    Oct 21, 2010
    38
    3
    16
    Did you root your phone? I was able to remove all bloatware using TB.
     
  5. sremick

    sremick Android Expert
    Rank:
     #96
    Points:
    263
    Posts:
    2,521
    Joined:
    Jun 18, 2010

    Jun 18, 2010
    2,521
    356
    263
    IT Admin
    USA
  6. KMan94

    KMan94 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    14
    Joined:
    Aug 24, 2010

    Aug 24, 2010
    14
    0
    15
    I just use LauncherPro to hide them. Never see them... never know they are there. Make sure you never open some of them. They start charging you.

    Well whaddya know... that's what it says in the FAQ's. Hey sremick... the link to get the files back no longer works.
     
  7. Glucklichste

    Glucklichste Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    71
    Joined:
    Nov 29, 2010

    Nov 29, 2010
    71
    3
    16
    ^ Me too, Launcher Pro Plus, hide them (and a few others I just don't need to see/open). I love that! No rooting necessary, no issues with warranty, etc.
     
  8. sremick

    sremick Android Expert
    Rank:
     #96
    Points:
    263
    Posts:
    2,521
    Joined:
    Jun 18, 2010

    Jun 18, 2010
    2,521
    356
    263
    IT Admin
    USA
    Thanks for the heads-up. Let me know if you find another source.

    PS: this is a prime example of why it's advisable to not delete them, and only "freeze" them. If you delete them, you're at the mercy of someone on the internet providing the files... and the source available today might be gone tomorrow.
     
  9. marefin

    marefin Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    404
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    404
    31
    43
    My phone is rooted. I don't want to just hide them, I want them GONE :)
     
  10. sremick

    sremick Android Expert
    Rank:
     #96
    Points:
    263
    Posts:
    2,521
    Joined:
    Jun 18, 2010

    Jun 18, 2010
    2,521
    356
    263
    IT Admin
    USA
    Deleting them can cause problems.

    As you've already seen, demonstrated in your first post.

    You were provided a link that explains. Please read. ;) Thanks.

    Attempt to remove at your own peril. You have been warned.
     
  11. marefin

    marefin Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    404
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    404
    31
    43
    Well as demonstrated by my second post, I have done it before the same way and it worked just fine ......... ;) but for some reason it's not working this time around.
     

Share This Page

Loading...