1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Sensation Update to 1.50.401.1

Discussion in 'Android Devices' started by Harry2, Nov 24, 2011.

  1. Harry2

    Harry2 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    5,181
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    5,181
    1,341
    323
    Black Forest

    Advertisement

    ThreepH likes this.
  2. alek_73

    alek_73 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    126
    Joined:
    Jan 6, 2010

    Jan 6, 2010
    126
    9
    56
    Electronic engineer, embedded SW development
    Romagna, Italy
    Updated now, but ı still have the old market app
     
  3. Harry2

    Harry2 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    5,181
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    5,181
    1,341
    323
    Black Forest
    I haven't get it too.

    But as I heard, this HTC update will unlock for the Google Market's update :)

    Harry
     
  4. Phantogenic

    Phantogenic Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    299
    Joined:
    May 16, 2011

    May 16, 2011
    299
    67
    73
    Male
    Rotorua, New Zealand
    I'm in NZ - my phone just says no update available.
     
  5. EddyOS

    EddyOS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Apr 29, 2010

    Apr 29, 2010
    1,681
    283
    163
    Technical Support
    Liverpool, Merseyside
    Unless you're running an EU handset you won't get it. This update is for x.xx.401.x versions only

    Strangely, I got the new Market (v3.3.11) as soon as I flashed the 1.50.401.1 RUU. Just install the APK manually to get it if you're that desperate for it
     
  6. peterc10

    peterc10 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    711
    Joined:
    Jan 10, 2010

    Jan 10, 2010
    711
    80
    78
    UK
    Seems that it is not available to everybody. I have a stock unbranded Sensation in the UK and I have just check and it says "no updates available"!
     
  7. EddyOS

    EddyOS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Apr 29, 2010

    Apr 29, 2010
    1,681
    283
    163
    Technical Support
    Liverpool, Merseyside
    What version you currently on? This update is to patch from 1.45.401.3 to 1.50.401.1. If you're not on the previous version it won't give you this update
     
  8. peterc10

    peterc10 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    711
    Joined:
    Jan 10, 2010

    Jan 10, 2010
    711
    80
    78
    UK
    I am on 1.45.401.3
     
  9. Harry2

    Harry2 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    5,181
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    5,181
    1,341
    323
    Black Forest
    A German source says that Vodafone got this update too (as 1.50.162.2
    I've seen the screenshot).

    So maybe in UK the Vodafone Sensation will get the update first?

    Harry
     
  10. EddyOS

    EddyOS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Apr 29, 2010

    Apr 29, 2010
    1,681
    283
    163
    Technical Support
    Liverpool, Merseyside
    Vodafone UK is a different build (1.50.161.1) so is irrelevent. HTC are pushing the update but slowly
     
    Harry2 likes this.
  11. mrqs

    mrqs Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,446
    Joined:
    Sep 28, 2009

    got it on an unbranded sensation in finland - anyone got a changelog?
     
  12. EddyOS

    EddyOS Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,681
    Joined:
    Apr 29, 2010

    Apr 29, 2010
    1,681
    283
    163
    Technical Support
    Liverpool, Merseyside
    It tells you before installing it - it's an update to the Twitter client and that's about it

    Official changelogs are never released
     
    mrqs likes this.
  13. mrqs

    mrqs Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,446
    Joined:
    Sep 28, 2009

    cheers; never did bother reading those
     
  14. Harry2

    Harry2 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    5,181
    Joined:
    Jun 3, 2010

    Jun 3, 2010
    5,181
    1,341
    323
    Black Forest
    This morning I've got the new market :) two days after the HTC update.

    Harry
     
  15. alek_73

    alek_73 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    126
    Joined:
    Jan 6, 2010

    Jan 6, 2010
    126
    9
    56
    Electronic engineer, embedded SW development
    Romagna, Italy
    The same here :)
     
  16. Hal_Chase

    Hal_Chase Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    102
    Joined:
    Aug 25, 2011

    Aug 25, 2011
    102
    13
    38
    UK
    Exactly the same here.......two or three days after the update and the new market popped up automatically :)
     
  17. apl76

    apl76 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    37
    Joined:
    Aug 8, 2011

    Aug 8, 2011
    37
    3
    16
    England
    Got mine yesterday on unbranded Orange UK. Already had the updated Market.
     
  18. animmo

    animmo Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Aug 11, 2010

    Aug 11, 2010
    8
    0
    5
    Edinburgh, UK
    Would be REALLY useful if they bothered fixing the incredibly irritating screenshot bug. I want to throw my phone at the floor about 5 times a day because of it. New marketplace is all well and good, but I'd rather have a phone that works.
     
  19. peterc10

    peterc10 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    711
    Joined:
    Jan 10, 2010

    Jan 10, 2010
    711
    80
    78
    UK
    What "screenshot bug"? If you mean it taking a screenshot when you hold down the power button and then press home, that is not a bug. It is a very useful feature that was introduced in the recent Sense update. It makes taking screenshots to show others very easy - useful if you want to keep a shot of a web page for example. I have never managed to take a screenshot accidentally yet. Unless your phone has a fault?
     
  20. alanbingham27

    alanbingham27 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    203
    Joined:
    Dec 15, 2010

    Dec 15, 2010
    203
    9
    36
    Peter he obviously means when pressing the home key it randomly takes screen shots for no apparent reason. It happens to me and it pisses me right off. Cracking phone we have but some bad issues too like pressing the home and the white screen HTC logo appears and reloading. Happens quite a bit to me.
     
  21. peterc10

    peterc10 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    711
    Joined:
    Jan 10, 2010

    Jan 10, 2010
    711
    80
    78
    UK
    Alan - never happened to me unless I am holding down the power button at the same time, in which case that is what it is supposed to do. Hence my point about a faulty phone.

    Can't remember having the white HTC screen either, unless I switch it off or an app may occasionally crash, which I put down to the app. Does the white screen happen when you are in any particular app and want to get back to home?
     
  22. mbatson89

    mbatson89 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    433
    Joined:
    Apr 21, 2010

    Apr 21, 2010
    433
    45
    43
    UK
    Can't say i've ever had a problem with random screen shots and the white screen when pressing home sounds as though you're running a task killer, which if is the case then you should stop doing so and remove the app. The issue will then resolve itself
     
  23. alek_73

    alek_73 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    126
    Joined:
    Jan 6, 2010

    Jan 6, 2010
    126
    9
    56
    Electronic engineer, embedded SW development
    Romagna, Italy
    It's not the task killer. I've noted that there is a "rebounce" issue on the on/off key, sometimes you switch on the phone, but the key remains in the active state in the software, so when pressing Home it takes the Screenshot. To remove the issue you have to press the main switch again.
     
  24. peterc10

    peterc10 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    711
    Joined:
    Jan 10, 2010

    Jan 10, 2010
    711
    80
    78
    UK
    I have seen that suggestion as well. Someone else suggested that the little return spring for the on/off button is a bit week, and a bit of dirt can get in and stop the the power button from properly returning. So maybe take the back off and have a poke around ion that area may prevent it happening again.
     
  25. alanbingham27

    alanbingham27 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    203
    Joined:
    Dec 15, 2010

    Dec 15, 2010
    203
    9
    36
    It can happen anytime mate. It I am in an app, email, text etc.... I'll press home and that happens. Also recently my phone just keeps setting itself to full brightness even though I have set to auto.
     

Share This Page

Loading...