1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Some questions about Serendipity

Discussion in 'Android Devices' started by Joeydroid, Feb 25, 2011.

  1. Joeydroid

    Joeydroid Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    152
    Joined:
    Aug 28, 2010

    Aug 28, 2010
    152
    13
    38
    South Florida
    I'm looking at flashing Serendipity to my rooted stock 2.1.1 Captivate. Does it have hsdpa & hsupa ? Is touchwiz also included ? Will my GPS improve ? Are there videos for installation from start to finish around ?

    Thanks
     

    Advertisement

  2. mttfrog13

    mttfrog13 Android Enthusiast
    Rank:
     #239
    Points:
    53
    Posts:
    488
    Joined:
    May 5, 2010

    May 5, 2010
    488
    64
    53
    Male
    Pennsylvania
    you can use the mobiletechvideos series that flashes cognition to flash serendipity. Also, you can put tw back on the phone with sgs tools on serendipity. I wouldn't bet on the gps working, everyone reports different things with different fixes.
     
  3. reinbeau

    reinbeau Klaatu barada nikto
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,333
    Joined:
    Sep 14, 2010

    Sep 14, 2010
    1,333
    218
    163
    Pilates Instructor
    South of Boston, MA
    Yes, it has hsdpa, no Touchwiz isn't included, the GPS is iffy, depending on what you've done so far (I think it's pretty good for a Captivate, but that doesn't mean much). You can use the video link in my signature for good instructions.
     
    Joeydroid likes this.
  4. sethjamto

    sethjamto Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    107
    Joined:
    Jan 7, 2011

    Jan 7, 2011
    107
    7
    36
    GPS is flawless on mine!....but it was like that even when I was stock. 1012 build date....don't know if that has anything to do with it or not.
     
  5. Joeydroid

    Joeydroid Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    152
    Joined:
    Aug 28, 2010

    Aug 28, 2010
    152
    13
    38
    South Florida
    No hsupa ? What are your typical speed test results ?
    I looked at the video link in your signature but i didn't see a video to install Serendipity. There is one for Cognition from start to finish, would it be the same process ?

    Thanks
     
  6. reinbeau

    reinbeau Klaatu barada nikto
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,333
    Joined:
    Sep 14, 2010

    Sep 14, 2010
    1,333
    218
    163
    Pilates Instructor
    South of Boston, MA
    Yes, it's the same process. As for speed, it's fast enough for me....I've never bothered with speed tests. Maybe I will just for kicks, what should I use?
     
  7. Joeydroid

    Joeydroid Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    152
    Joined:
    Aug 28, 2010

    Aug 28, 2010
    152
    13
    38
    South Florida
    In the market there is one called Speedtest.net and FCC Mobile Broadband Test. Those are the 2 that i use.
    I just want to be sure that the rom i use has hsdpa & hsupa.
     
  8. sgc69

    sgc69 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    3
    Joined:
    Oct 8, 2010

    Oct 8, 2010
    3
    1
    6
    IBM Tech & Parttime Computer Repair
    Niagara Region, Ontario - Canada
    HSUPA will be enabled as long as you have I9000UGJK4 Baseband (All I9000 Basebands have the HSUPA unlocked! (read from another forum) my Speed test result (Highest Upload UPA Speed) was just over 2Mbits and (Download DPA) was about 3.1. Stock Captivate Baseband HSUPA is Locked (OFF)
     
  9. Joeydroid

    Joeydroid Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    152
    Joined:
    Aug 28, 2010

    Aug 28, 2010
    152
    13
    38
    South Florida
    I loaded the official 2.2, installation went smooth. BUT i was not impressed :(. Seemed laggy even with OCLF. So i went ahead and installed Serendipity. Followed the instructions from the videos (thanks reinbeau) and damn is it FAST. No lag, clean and best of all my speedtest jumped to 3.40Mbps down and 1.29Mbps up. Never, ever did i get this speed with the stock rom, lol. If your on the fence about flashing a rom, DO IT :D
     
  10. looksbetterinred

    looksbetterinred Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    91
    Joined:
    Aug 21, 2010

    Aug 21, 2010
    91
    2
    16
    Import/Export
    Kansas
    Has anyone tried pairing with a Motorola H10? I flashed 5.11 and everything works great. It's fast, clean, music is outstanding! However, I can't get it to see my H10 headphones. Just wondered if anyone else has tried.
     
  11. sethjamto

    sethjamto Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    107
    Joined:
    Jan 7, 2011

    Jan 7, 2011
    107
    7
    36
    I replied to your PM, but wanted to let you know that I can pair just fine on both 5.11 and 5.12. Try updating to 5.12 and if that doesn't work, then maybe a complete reflash is in order.

    Can you pair up with anything else on bluetooth? If so, it may be your headphones then...
     

Share This Page

Loading...