Reset? Rooted phone...can it be undone?Support


Last Updated:

  1. pacothebandit

    pacothebandit Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    6
    Hey all, So i have been having issues with the earpiece on my phone. Tmobile is sending me a new one but I need to know if I reset the phone...or how do i reset the phone to original OS and settings?

    I don't want to send them my rooted phone. Also, I can backup all my stuff onto my SD card, when I root my new one can I load that backup onto it? Thanks guys.
     

    Advertisement
  2. devolio

    devolio Well-Known Member

    Joined:
    Oct 30, 2008
    Messages:
    339
    Likes Received:
    37
    To get the phone back to factory defaults, you can use the RC29 NBH to roll back to 29 and then update to the legit RC33. This will pretty much default everything.

    As for backing up your stuff, I'd suggest a program like mybackuppro that can easily backup/restore everything on the device.
     
  3. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210

    I think you just need to flash the rooted phone back to RC29 ... (prior to root blocking)
    then you Can go into settings .. And check for updates ... the OTA should install the latest legit version ....

    I have not done this .. but have followed the discussions and threads ...

    Give it a try ... can't hurt ... if it does not work I am sure if you repost here with results ... other Rooter's will give you their expertise.

    Let us All know if this works ...
     
  4. pacothebandit

    pacothebandit Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    6
    ok cool roll back to rc29. can someone give me instructions on how to do this? hehe
     
  5. noonehereyet

    noonehereyet No One... VIP Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    3,121
    Likes Received:
    78
  6. pacothebandit

    pacothebandit Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    6
  7. pacothebandit

    pacothebandit Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    6
    SOOOOOO this is not working for me and I am freaking frustrated right now lol. I did alt w from the menu when you press home+power and it wiped my phone. I had hoped it would completely reset it back to normal...but i guess that doesn't even make sence. I downloaded the update file from the website that was suggested but that the download failed...now i have a wiped phone that has none of my apps on it and I don't even know how to restore it using with the backup file I made. this is insane and super frustrating.

    Can one of you awesome developers, contributors or someone help me out here, if I can even just reset it back to normal without JF then I would be happy. Then Ill just see if I can at least get my apps off the backup file...SIGH ok.


    Thanks guys.:D
     
  8. pacothebandit

    pacothebandit Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 11, 2009
    Messages:
    296
    Likes Received:
    6
    Wow. So check this out...I went into my downloads and all of my apps were there as if I had just uninstalled them...including my tether wifi which is no longer available on the market...go figure lol
     
  9. ashykat

    ashykat Well-Known Member

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    1,076
    Likes Received:
    127
    This is because "my downloads" is connected to your gmail account.
     

Share This Page

Loading...