selling my rooted HTC hero but few quesitons before i do


Last Updated:

  1. shink188

    shink188 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    so im selling my phone and i want to reset my phone to the factory setting how i got it, what steps should i take to do this? i tried looking for a guide but i couldn't come across 1, im running FRESH 2.0 rom if it helps. thanks for the help again fellas
     

    Advertisement
  2. JB in AZ

    JB in AZ VIP Member VIP Member

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    1,869
    Likes Received:
    267
    You can do what's called RUU.
    http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=CDMA%20Hero%20ROMs

    Scroll down to where it says RUU. Instructions should be available when you click on those links.
    The first one will get you back to the way the hero was delivered before the update in Dec. The second one includes that update, and the third one is the 2.1. Hope this helps
     
  3. Kelmar

    Kelmar Done by choice VIP Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    11,815
    Likes Received:
    4,750
    ^ Is correct

    Run the RUU
     
  4. shink188

    shink188 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    unfortunatly there are no instructions just ppl thanking him, i downloaded the file from the 3rd link under RUU? do u clear cache before i run it?? i dont want to brick my phone >< thanks for helping me so far u guys are great
     
  5. Kelmar

    Kelmar Done by choice VIP Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    11,815
    Likes Received:
    4,750
  6. 00h2itr

    00h2itr Well-Known Member

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Messages:
    111
    Likes Received:
    15
    You guys think the phone will be more valueable with a 1.5 RUU instead of 2.1? Reason I ask is you could Root 1.5 and run a 2.1 ROM, but still revert back to 1.5 for any reason you wanted.
     
  7. JB in AZ

    JB in AZ VIP Member VIP Member

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    1,869
    Likes Received:
    267
    I doubt it, as 2.1 has been rooted and there is a way to root even after the OTA has been applied. But you never know, I am always amazed what folks pay for things on ebay.
     
  8. 00h2itr

    00h2itr Well-Known Member

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Messages:
    111
    Likes Received:
    15
    But is it also true that when you update to 2.1, there is no way ever to go back?
     
  9. shink188

    shink188 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    what happens if i just go to Menu>Privacy> factory reset data if i click on it will it brick my phone? will it bring it back to 1.5 or just back to 2.1 how i first started it
     
  10. JB in AZ

    JB in AZ VIP Member VIP Member

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    1,869
    Likes Received:
    267
    Back to 1.5? Hmm, not sure, but I was rooted, and running 2.1, then RUUd back to 1.5 to fix a problem.

    There had been some discussion about not being able to back to 1.5, but I am not sure that is still true. Just don't know. With the ability to root 2.1, and install fast custom ROMs, why would someone want to go back to 1.5? Just my thoughts.
     
  11. Kelmar

    Kelmar Done by choice VIP Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    11,815
    Likes Received:
    4,750
    Correct, as of now if you are running the OFFICIAL 2.1, you cannot go back to 1.5

    If you are running the official 2.1 it will reset it so it's "new out of the box." If you are rooted, it should still retain root access.

    The 2.1 you were running was a custom ROM without the update Hboot, which is why you could RUU back to 1.5. :)

    I have no intentions of EVER running the 2.1 RUU. I like having options!
     
  12. JB in AZ

    JB in AZ VIP Member VIP Member

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    1,869
    Likes Received:
    267
    Right, not that I would ever want to go back to 1.5 anyway. But I agree, options are a good thing.
     
  13. 00h2itr

    00h2itr Well-Known Member

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Messages:
    111
    Likes Received:
    15
    Just to have the option. I guess, IMO it would be more "valuable" to me.
     
  14. JB in AZ

    JB in AZ VIP Member VIP Member

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    1,869
    Likes Received:
    267
    Fair enough. :)
     
  15. shink188

    shink188 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    what if im not running the official 2.1 and i try to do this will i brick my phone?
     
  16. Kelmar

    Kelmar Done by choice VIP Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    11,815
    Likes Received:
    4,750
    What are you running??? Are you rooted? Still stock 1.5?

    Pretty much, as long as you are a SPRINT Hero, you can use that RUU.
     
  17. Sixxx

    Sixxx Well-Known Member

    Joined:
    Jun 11, 2010
    Messages:
    401
    Likes Received:
    18
    I would think people would pay more money for a rooted phone rather than a locked one. Wouldn't that make more sense?
     
  18. meangreengdub

    meangreengdub Well-Known Member

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    328
    Likes Received:
    5
    Ok so I am selling mine on Craigslist and want to set it back to out of the box. I'm currently rooted and running DC 2.08. If I just download the 3rd RUU on that link near the top, will it be the official Sprint 2.1 and new like out of the box?
     
  19. jeffreynothing43

    jeffreynothing43 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    337
    Likes Received:
    5
    i wouldn't suggest using the RUU. i would suggest manually going back to stock... i just did it. i saved the original nandroid of stock - wiped, flashed, factory reset.... then i flashed stock recovery image. bam! you're done. the RUU will brick your phone. good luck or PM if you need these files. i'll be glad to save someone from getting the dreaded 110 error (if going to 1.5)....if you go to sprint 2.1 then you'll be fine, but the phone will be unrootable.
     
  20. meangreengdub

    meangreengdub Well-Known Member

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    328
    Likes Received:
    5
    Wait, so you're saying I will be fine if I'm running a custom 2.1 rom and I use the RUU?
     
  21. jeffreynothing43

    jeffreynothing43 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    337
    Likes Received:
    5
    yes, as far as i know (and i've known a couple personally) who have flashed sprint 2.1 after being rooted and it went without hiccups. i personally haven't done it and would be happy to email my buddies who have and report back? otherwise, sell me your hero? hehe.
     
  22. meangreengdub

    meangreengdub Well-Known Member

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Messages:
    328
    Likes Received:
    5
    Ya ask them if it worked for them. I running DC 2.08 custom rom. Are you looking to buy a rooted Hero??
     
  23. jeffreynothing43

    jeffreynothing43 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    337
    Likes Received:
    5
    i know it worked for them cause i talked to dude tonight :) i'll just ask the process. and yes i am...i PM'd you with my phone number. text me
     
  24. jeffreynothing43

    jeffreynothing43 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    337
    Likes Received:
    5
    and cause i know someone's gonna jump all over me...

    they didn't 'flash' 2.1....they used sprint's RUU. :)
     

Share This Page

Loading...